Büyüyen Çocuk Hesabı

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
Merhaba tasarrufsever hanımlar değerli görüşlerinize ihtiyacım var.
10 yıllık evliyim memurum evimi arabamı aldım 2 çocuğum var
3,5 sene ödemesi kalan ihtiyaç kredim var ayda 1000tl

Eşim Esnaf mutfak giderlerini fatura ve aidatı ödüyor. Durumu çok iyi değil ancak karnımızı doyurabiliyor.
Ben de çocuğun kreşini ,krediyi, telefon faturamı, kredi kartımı (Benzin ve sigorta için kullanıyorum) ve çocukların giyim kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyorum.

ocak ayından sonra elime 500tl fazladan para kalacak
halk bankasında büyüyen çocuk hesabı var
2 çocuğuma ayrı hesaplar açıp 250'şer liradan onlar için birikime başlasam diyorum.
Kendimde şuan 3.500tl var. Güne girdim ayda 250 tl mayıs ayında alacağım 2000tl var. Bunlar kendi hesabımda kalacak çünkü 5000tl bırakmak istiyorum acil ihtiyaçlar için.

biriktirmeye çalışsam bişeyler çıkıyor harcanıyor. çocuklar için hesap açtırıp orda birikirse harcamak için bahane olmaz diye düşünüyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum

çocuk hesabının şartları nedir?
ne zaman parayı çekebilecekler?
devlet katkı yapıyor mu?

iki ayrı hesap mı daha avantajlı olur tek hesaba ayda 500 tl yatırmak mı bunları da bi araştırmak lazım bence

Tl olarak biriktirmek zarar malum sürekli değer kaybeden bir paramız var onun yarıne döviz hesabı açtirip cocuklariniz için biriktirebilirsiniz

çocuk hesabının şartları nedir?
ne zaman parayı çekebilecekler?
devlet katkı yapıyor mu?

iki ayrı hesap mı daha avantajlı olur tek hesaba ayda 500 tl yatırmak mı bunları da bi araştırmak lazım bence
şartı en az 50 tl yada 50dolar/euro yatırmak en az 3 yıl en fazla 10 yıl sonra çekilebiliyor
devlet katkı yapmyıor

Tl olarak biriktirmek zarar malum sürekli değer kaybeden bir paramız var onun yarıne döviz hesabı açtirip cocuklariniz için biriktirebilirsiniz
evet bende araştırdım altın yada döviz hesabı açtıracağım sanırım

Back
Yukarı