• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyüklerin dil emmesi yardim edin lutfen....

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
arkadaslar benim bi arkadasim var evli 2 senelik ,kucuklukten beri dilini emiyomus hala birakamamis ,gece yatarken birakiyorum sabah kalkenken yine ayni emiyor halde oluyorum diyo ,esim farkedecek diye utaniyorum dedi
hatta alt ve ust disleri birlesmiyorve ust disinide dilini eme eme ileri itmis bakinca belli olmuyo ama kendi rahatsiz oluyo
doktora gitmis soylemeye cekinmis ben dilimi emiyorum diye, bana dedi int bi arastir diye ,bende size danismak istedim
aranizda bununla ilgili bilgisi olan veya doktor varsa bize yardimci olabilirmi lutfen....yardim ederseniz cok sevincez
dilinde kemigi yokki uykulu halinde ne yaptini bilmiyomus nasil birakabilir
insallah ise yara biseyler yazarsinizda kizda kurtulur ...

selam benim oglum parmak emmiyo ama dil emmenide hic duymamistim zor bi durum farkinda olmadan yapiyorlarmis cunku beyile yer etmis o bi kere ben oglum icin ezaneden bir ilac aldim ose gibi parmagina sürdum tadi cok aci parmagini agzina aldiginda o acisi ihsediyo vede hemen parmadigi agzindan cekiyo ezaneye bi sorsun bilki faydasini görur belki belkide baska birsey tavsiye ederler

el icin olabiliyo sonucta elini baglar yapmazsin onu engellenebilir ama dil olunca yapmama sansi yok yani dilinde kemigi olmayinca farkinda aolmadan yapabiliyo
bende sasirdim ama kiz icin biseyler yapmak istiyorum
bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim

arkadaslar hic yokmu aranizda yazdiklarimla ilgili verecek bekliyorum ama fazla yazan yok ,fazla duyulmamis bisey galiba.

ben de kardesim de dil emdik küçüklüğümüzden beri
dişlerim gayet düzgün
parmak emmenin baska bi şekli
bi zararı olduğunu düşünmüyorum
dişleriyle ilgili problemi ise diş hekimiyle halledebilir

emme eylemi dil ile yapılmıyor mu zaten? diş yardımıyla bir bölgeyi vakumlamak? ne bileyim. dilini nasıl emiyor insan acaba? dilini üst damağına paralel biçimde ikiye mi katlıyor, kıvırıyor? önce bir anlasak nasıl bir şey olduğunu. bunun için yapabileceği tek şey psikolojik yardım almak.

arkadaşınızı uzmanlardan yardım alma konusunda teşvik etmeli, utancını yenme konusunda azimlendirmelisiniz. arkadaşınıza bu şekilde faydanız dokunabilir ancak.

arkadaslar benim bi arkadasim var evli 2 senelik ,kucuklukten beri dilini emiyomus hala birakamamis ,gece yatarken birakiyorum sabah kalkenken yine ayni emiyor halde oluyorum diyo ,esim farkedecek diye utaniyorum dedi
hatta alt ve ust disleri birlesmiyorve ust disinide dilini eme eme ileri itmis bakinca belli olmuyo ama kendi rahatsiz oluyo
doktora gitmis soylemeye cekinmis ben dilimi emiyorum diye, bana dedi int bi arastir diye ,bende size danismak istedim
aranizda bununla ilgili bilgisi olan veya doktor varsa bize yardimci olabilirmi lutfen....yardim ederseniz cok sevincez
dilinde kemigi yokki uykulu halinde ne yaptini bilmiyomus nasil birakabilir
insallah ise yara biseyler yazarsinizda kizda kurtulur ...

21 yaşıma geldim kendimi bildim bileli dilimi emerim.Özellikle de uyku bastırdığında yada sıkıldığımda filan.Psikolojik nedenleri var diyorlar ama gidip de bir psikolog yada psikiyatrla görüşmüşlüğüm yok.Arkadaşın bir çözüm bulursa bizimle de paylaşır umarım.

aynen 26 yaşımdayım kendimi bildim bileli dilimi emerim, ortodontik tedavi gördüm dişlerim düzeldi ama aradan 1 sene geçince tekrar bozuldu ayrıca çenemde sağ tarafa doğru kayma var ve sağ gözümde de bu sebepten dolayı büyüme var. gerçekten yüzümü görmekten huzursuz oluyorum ve gittikçe estetik olarak daha da kötüleşecek diye sinirim bozuluyor. bir çözüm bilen var mı

Ben 32 yasindayim hala emerim etrafimdada emenler var ama ne dislerim bozuk nede yuzum yamuk bence utanılacak birsey degil zevk meselesi sigara içmek gibi bırakılamaz mumkun degil bu arada merak edenler icin dil ikiye katlanip geriye cekilerek oluyor.küçükken bende cok utandim cokta denedim sonra benim gibilerke karsilasinca normal oldugunu anladim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

evet dil emiyorum doktarada gittim bu arada 40 yaşındayım çocukluk çağı depresyonu öyle kalmış gitmiş dedi 4 ilaç verdi dili uyuşturuyormuşhatta konuşma güçlüğüde çekebilirsiniz uyku yapar uyuşukluk yapar deyince vazgeçtim kullanmadım.hiç dalga geçmeyin keşke parmak emseydim vazgeçmesi daha kolay olurdu bu ağzınızın içinde ve hiç bir ilaç süremiyorsunuz hiç bir şey yapamıyorsunuz

Back