Büyüklerimin Tavsiyesine Çok Ihtiyacım Var! :(

yıl olmuş 2015 eğitim gibi bir velinimete karşı çıkan, sevgilisinin 22 yaşında olduğunu bile bile evlenelim diye ısrar eden erkek.. bence siz ilişkinizi gözden geçirin heleki kendinizi geliştirmeye dair planlarınız varken başka şirketlerde çalışmaya bile izin vermeyen dar bakışlı biriyle ilerde çok tartışmaya fikir zıtlığına düşersiniz.. derler ya biz ayrı dünyaların insanlarıyız o hesap.. sevgi aşk belki sizi çeken şeylerdir ama iş ve eğitim hayatında kısıtlamalar getiren erkeğin benim gözümde değeri sıfırrrr:KK14:

Çoğunluk okuldan bahsediyor.Evet haklısınız aslında :KK43: Hayatım ikiye ayrılmış durumda,bir kısmı okula devam etmene gerek yok açıktanda aynı sonuca varıcaksın zaten her türlü eşinin şirketinde çalışıcaksın ailene gereksiz masraf senin durumun diyorlar.Bi kısmıda bir gün ayrılırsanız aöf iyi bi etken değil boşver kocayı diyor.Ay çıldırıcam.Erkek arkadaşım lise mezunu.Fakat kendisi babadan şanslı diyelim,fabrikası var.Ama iş bu bugün kazanır yarın batar hiç belli olmaz diyenide var,20 yıllık şirket bu saatten sonra batmaz diyenide.22 yaş evlilik için bencede çok erken,ama ben cesaret edip söyleyemiyorum bunu erkek arkadaşıma.Cinnete gelicek çocuk tutturmuş bir evlilik vallahi tüketti beni.

Sen hayata erkek arkadasin ile ayni pencerede bakmiyorsun. Ve bu evlenirseniz daha siddetlenir gibime geliyor. Asil sorun bu bence. Senin mesela hayatta hayallerin var, yeni bir egitime baslamak istiyorsun, basarli olmak istiyorsun. Erkek arkadasinda bu hirs hiç yok. Sadece babasina güvenerek çalisiyor. Üniversiteye bile gitmemis, o ortama görmemis.

Yasin daha henüz çok genç. Evlilik denilen seyde ne senin yasta olur, ne böyle baski ile. Herkes 19 yasindaki tanidigi bir çoçuk ile evlenmiyor canim. Sevgilin hakikatten senin iyiligini istese, seni sevse, hem senin okulunu bitirmeni ister, hayatindaki hayallerine ulasmani, hem sevginiz için sabirli olurdu. Ikisi de yok. Bu yarin birgün evlendiginizde seni aöf yapmanida engeller.

Ayrica niye kendini sevgilinin babasinin fabrikasina endeksliyorsun ki? Kim bilir orasi sikici yer? Kim bilir baska yerde çalismak ile daha mutlu olacaksi? Yada maddi durumun daha iyi olacak?

Bide "Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum" yazmissin. Sevgil sinirli imis. Eger bu süreçte iliski bile olmazsa, evliligi nasil yürütecegini saniyorsun? Bügün senin okulun stress ve sinir kaynagi ise, yarin baska birsey yerine gelebilir.

Sen hayata erkek arkadasin ile ayni pencerede bakmiyorsun. Ve bu evlenirseniz daha siddetlenir gibime geliyor. Asil sorun bu bence. Senin mesela hayatta hayallerin var, yeni bir egitime baslamak istiyorsun, basarli olmak istiyorsun. Erkek arkadasinda bu hirs hiç yok. Sadece babasina güvenerek çalisiyor. Üniversiteye bile gitmemis, o ortama görmemis.

Yasin daha henüz çok genç. Evlilik denilen seyde ne senin yasta olur, ne böyle baski ile. Herkes 19 yasindaki tanidigi bir çoçuk ile evlenmiyor canim. Sevgilin hakikatten senin iyiligini istese, seni sevse, hem senin okulunu bitirmeni ister, hayatindaki hayallerine ulasmani, hem sevginiz için sabirli olurdu. Ikisi de yok. Bu yarin birgün evlendiginizde seni aöf yapmanida engeller.

Ayrica niye kendini sevgilinin babasinin fabrikasina endeksliyorsun ki? Kim bilir orasi sikici yer? Kim bilir baska yerde çalismak ile daha mutlu olacaksi? Yada maddi durumun daha iyi olacak?

Bide "Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum" yazmissin. Sevgil sinirli imis. Eger bu süreçte iliski bile olmazsa, evliligi nasil yürütecegini saniyorsun? Bügün senin okulun stress ve sinir kaynagi ise, yarin baska birsey yerine gelebilir.

Bu en mantıklısıydı yalnız.Yorum için gerçekten teşekkürler.Ve düşününce son derece haklısınız o_O Doğru olan okula devam etmek istediğimi söylemek,ve eğer kabul etmezse o zaman üzgünüm diyip ilişkiyi bitirmek mi dersiniz peki? Yani ben öyle anladım.Ayrılmayı istemezdim,ama gerçekten okuldan vazgeçme fikri daha korkunç geliyor zaten.Annem çok başarılı bir iş kadını,ve ne zaman çalıştığı şirkete gitsem,annem otoparktan çıkarken oturanların ayağa kalktığını görsem,bende böyle olucam diyorum.Sonra sevgilimin yanına gidincede bunuda çok seviyorum diyorum gidiyo bütün hayaller. İradesizlik mi artık her neyse.Ama bu teklifi sunmaktan asla vazgeçmeyeceğimden artık çok eminim.

Kendi okuduğum üniversiteden devam edeceğim için intibak sınıfım yok,direkt 3. sınıftan okula devam ediyorum.Farklı bir üniversiteye gidersem intibak oluyor ki öyle bi niyetim yok okulumu hiç bırakmak istemiyorum gerçekten.İyi derecede ingilizce biliyorum,sanki bide örgünden 4 yıl okusam herşey iş hayatımda daha rahat olurmuş gibi geliyor.Ama talep olayı hakkında hiç bir fikrim yok,okulda hocalarımız muhasebeci olarak kalmamızı desteklemiyor,burayı bir merdiven olarak görüp devam etmemiz konusunda çok ısrarcılar.Sırf bu yüzden kafam karıştı zaten.Ben bu okulu yazarken iki senenin sonunda okul bitince evleneceğim diye düşünmüştüm.İkimizde öyle düşünmüştük.Fakat daha sonra okulda iyi başarılar elde ettim derece yaptım bölümümde filan derken hocalarım evlenme devam et yaparsın diye çok iteledi fikirlerim değişti.Erkek arkadaşımıda suçlayamıyorum planı birlikte böyle kurduk ama,Üniversitede içime bir idealist kaçtı. Sanki örgünden okusam,ingilizcemde var.Bir gün evliliğim kötü giderde biterse (ki etrafımda hep böyle aileler var o yüzden diret bu fikrin üzerine kurulu plan yapıyorum kafamda o yüzden) daha kolay olurmuş iş hayatım gibime geliyor.4 Yılı bitirip mali müşavir olmak gibi planlarım vardı.Ama başka şirkette bile çalışmam konusunda büyük cıngar çıkaran sevgilim,bide mali müşavir olup şirket patronlarıyla iletişime geçmemi gerektiren bir meslek için kendini boğazlayabilir sinirinden. Bir yandanda bu planı birlikte kurduk,nasıl ben çark ettim derim diye kurdumda kurdum kafamda.Ay bide demiyomu sen mezun ol git 1 hafta sonra isteriz diye :KK61: Vallahi psikolojik baskı :KK61:
Önünüzde eğitiminizle ilgili büyük bi değişim yaratacak bi karar, bi dönüm noktası var.

Ve eğer sevgiliniz hayatınızla ilgili dönüm noktalarında elinizi bırakacak bi insansa bence evlenme fikrini bi daha gözden geçirmelisiniz.

Bu vermek zorunda olduğunuz çok önemli bi karar, tüm kariyerinizi etkileyecek. Sevgiliniz size destek olmalı, hani derler ya kapı gibi arkanızda durmalı, kendinizi geliştirmenize sevinmeli.

Siz kendi kendinize bi şeyler başarmaya çalışıyosunuz, bu azminizden hayatınız boyunca vazgeçmeyin.

Yoksa hayatınız boyunca kendi adınızla değil de X Beyin Karısı, Y Beyin Gelini olarak anılırsınız.
Onların şirketi, onların tanıdıkları, onların soyadları arkasında kaybolur gidersiniz.

İnsanlar sizi siz olduğunuz için değil patron gelini/patronun oğlunun eşi olduğunuz için ciddiye alır. Hayatınız da o sıfatlara mahkum kalır.

O patron gelinlerinden biri kuzenim olur. Onun başına gelenleri kimse için istemem, sizi de uyarayım istedim.

Önünüzde eğitiminizle ilgili büyük bi değişim yaratacak bi karar, bi dönüm noktası var.

Ve eğer sevgiliniz hayatınızla ilgili dönüm noktalarında elinizi bırakacak bi insansa bence evlenme fikrini bi daha gözden geçirmelisiniz.

Bu vermek zorunda olduğunuz çok önemli bi karar, tüm kariyerinizi etkileyecek. Sevgiliniz size destek olmalı, hani derler ya kapı gibi arkanızda durmalı, kendinizi geliştirmenize sevinmeli.

Siz kendi kendinize bi şeyler başarmaya çalışıyosunuz, bu azminizden hayatınız boyunca vazgeçmeyin.

Yoksa hayatınız boyunca kendi adınızla değil de X Beyin Karısı, Y Beyin Gelini olarak anılırsınız.
Onların şirketi, onların tanıdıkları, onların soyadları arkasında kaybolur gidersiniz.

İnsanlar sizi siz olduğunuz için değil patron gelini/patronun oğlunun eşi olduğunuz için ciddiye alır. Hayatınız da o sıfatlara mahkum kalır.

O patron gelinlerinden biri kuzenim olur. Onun başına gelenleri kimse için istemem, sizi de uyarayım istedim.

Şuan kuzen hakkındada bilgi almayı çok istedim biliyorum özeliniz ama.. Haklısınız.Ay herkes haklı valla bi manyak benim galiba.

Bu en mantıklısıydı yalnız.Yorum için gerçekten teşekkürler.Ve düşününce son derece haklısınız o_O Doğru olan okula devam etmek istediğimi söylemek,ve eğer kabul etmezse o zaman üzgünüm diyip ilişkiyi bitirmek mi dersiniz peki? Yani ben öyle anladım.Ayrılmayı istemezdim,ama gerçekten okuldan vazgeçme fikri daha korkunç geliyor zaten.Annem çok başarılı bir iş kadını,ve ne zaman çalıştığı şirkete gitsem,annem otoparktan çıkarken oturanların ayağa kalktığını görsem,bende böyle olucam diyorum.Sonra sevgilimin yanına gidincede bunuda çok seviyorum diyorum gidiyo bütün hayaller. İradesizlik mi artık her neyse.Ama bu teklifi sunmaktan asla vazgeçmeyeceğimden artık çok eminim.

Sevmek, sevilmek elbette güzel seylerdir, özelikle senin yasinda. Ama hersey degildir, bunu sende farkindasin. Egitim herseyden, asktan, meskten çok daha önemli. Simdiki aklim olsa bende egitim konusunda daha farkli kararlar alirdim. Sen her zaman evlenebilirsin, istersen 30 yasinda ol, evlenmek kaçmiyor fakat egitim öyle degil. Özelikle o üniversite ortaminda egitim almak. Zaten yas geçince insan daha zorlaniyor ders çalismakta. Bu zamanini degerlendir canim. Sanirim sende bu zamanin ne kadar önemli oldugunun farkindasin.

Ben sana sevgilin ile ayril ve ya ayrilma diyemem. Bu muhasebeyi kendi içnde yapman gerek. Sadece ne yaparsan yap, egitimine devam et. Anneni bu arada tebrik ettim. Güçlü, kendi ayaklarin üzerine duran kadinlara gerçekten hayranlik duyuyorum. Ne mutlu sana ki öyle annen var canim :)

ayni donu noktasini bende yasadim ve universiteyi 2.sinifa gectigimde biraktim ve aciktan esimle okuyoruz allaha sukur cokta mutluyum 2.5 yil oldu evleneli. eger o zaman evlenmeseydik o 5 yil uni okuyacakti biz aciktanda yapariz dedik simdi zamanimiz cok guzl geciyor hem ogrenci hem evliyiz. eger cok seviyorsan ve en onemlisi ona guveniyorsan evlen yinede en buyuk karar senin

okuldan ziyade benim dikkatimi çeken konu senin evlilik korkun.
sevgilinle ciddi sorunların var, değilse 2 sene sonra evlenicem gözüyle bakardın. acaba bu okul meselesini ondan kacış gibi mi görüyorsun, kendini yine de en iyi sen bilirsin tabiki. ama iyi tart düşün, bana kalırsa sen evlenmek istemiyorsun.

okuldan ziyade benim dikkatimi çeken konu senin evlilik korkun.
sevgilinle ciddi sorunların var, değilse 2 sene sonra evlenicem gözüyle bakardın. acaba bu okul meselesini ondan kacış gibi mi görüyorsun, kendini yine de en iyi sen bilirsin tabiki. ama iyi tart düşün, bana kalırsa sen evlenmek istemiyorsun.

Dürüst olmak gerekirse,çok sevdiğim halde söz konusu evlilik olunca korkuyorum.Genelde çok iyi olmasına ragmen inanılmaz egoisttir.İlk zamanlarda benide çalışanı zannedip salak salak emir verir gibi konuşurdu.ALlahtan onları aştık,aile yapısı çok mutsuz olduğu için babasının yolunda ilerlemeside beni ayrıca tedirgin ediyor. (babası annesine ihanet etmişte takriben 3 5 defa,en sonunda boşanmışlar) Sanki hayatımı kurtarmadan evlenirsem yüz yılın mallığını yaparmışım gbi geliyor.Egosu ağır yüksek,kraliyet ailesi sanardı bir zamanlar neredeyse kendilerinide, dalga geçe geçe vazgeçirdim o huylarından.Emirleri filanda sökmedi zaten söylememe gerek yok diye düşünüyorum :KK70: Aslında abartmıyorum Hürrem gibi kızım,kafam çok fena çalışır.İsteyince yaptıramicağım hiç bişey yok,olmadıda.İnanılmaz politik davranabilirim istediğim sonuca her türlü vardırdım yani.Ama ömür boyuda çakallıkla hayatmı geçer ya.Yap diyim yapsın,yok diyim dursun normal bi hayat olsunu tercih ederdim.Bunuda okulu bitirip iyi bir konuma gelmeden sağlayamam gibi hissediyorum bu yüzden evlenmek istemiyorum.Evlilik kararı aldığımızda 1 yıldır birlikteydik şimdi 3.yıldayız birlikte zaman çok geçirdik.Ne huysuz havalı bişey olduğunu bilirim.Gazını çok iyi alırım ne olduğunu anlamazda,ömür boyuda bunlamı uğraşıcam ya diye,eğitimle toptan gazını almakta hedeflerim arasında.Tabi okulu uzatmak istememdeki sebep %80 kendime verdiğim değer.

Mrb canım bende diğer arkadaşlara katılıyorum inan belli zamandan sonra pişman olursun keşke okula devam etseydim diye eğer saygı duyulan her zman iyi anılmak istiyorsan bu eğitimine bağlı hem iyi yerlere gel ki çevredeki cocuklar örnek alsın seni tıpkı senin anneni örnek aldığın gibi :KK66: Bu arada sevgilin kac yaşında cnm ?

o zaman iliskini tamamen bitir guven yoksa. bu dediklerin 2 yil sonrada 5 yil sonrada degismeyecek seyler zaten

22 yasında ama cok akıllı ve olgun bır kızsın senı tebrık edıyorum..Öncelıgın kesınlıkle karıyerın olsun canım ..Cunkı koca gıder ama meslegın kalır..

Şuan kuzen hakkındada bilgi almayı çok istedim biliyorum özeliniz ama.. Haklısınız.Ay herkes haklı valla bi manyak benim galiba.
Manyak falan değilsiniz tabi ki sadece benim kuzen gibi girmişsiniz bi labirentin içine, dönüp dönüp duruyosunuz. İnsan bi ilişkisi, biraz sevgisi biraz da alışkanlığı varken o duvarlar etrafına ne ara örülüyo fark edemiyo.

Kuzenimle ilgili çok detay vermek istemem ama kısaca anlatayım size. Başı sizinkine çok benzer aslında.

-4 yıllık bi bölümde okuyan bi kız.

-2 yıllık bi bölümde okuyan, babası zengin(merkez ve şubeler halinde iş yerleri var, bi nevi zincir gibi) bi sevgili (şu anda eski kocası oluyo)

-Çocuk sürekli bu işin aileler arasında adı konsun artık, şimdi nişan yapalım sen mezun olunca da evleniriz kafasında. Mezun olur olmaz da işe başladı zaten o şubelerden birinde. Bizim kız mezun olana kadar arada geçen 2 seneyi de zehir etti kıza.

Ve benim kuzen bütün ailesinin yalvarıp yakarmasını dinlemedi, bu çocuk için kariyeriyle ilgili bi sürü fırsattan vazgeçti. Çocuğun ilesi de bi güzel ikna ettiler. İşler iyiyken herkes sevgi kelebeği, herkes adeta bi melek çünkü.

-Her şey senin için kızım,yeni mezunsun iş ararken sefil mi olcan?
-Akademisyen olcan da nolcak, asistan maaşı neyine yetcek?
-Yurt dışına gitsen ne gitmesen ne, geri Türkiye'ye dönüp çalışmıcak mısın?
-Biz sana bakarız, ama illa çalışacaksan gel seni yerleştirelim hatırı sayılır bi tanıdığın yanına, işinin saati yeri belli olsun, tecrübe kazan.

Sonra iş yerinde daha 2. haftasında o hatırı sayılır(!) tanıdık "X Beyin gelini diye aldık bunu başımıza, iş bilmez, yol yordam bilmez" demiş bizimkinin arkasından. Kız işi bırakmak istemiş, "O zaman kırar dizini evde oturursun." demişler. Sonrası da aynı şekilde devam etmiş. Her hatasında "Torpille alınan eleman bu kadar olur işte." deyip durmuşlar fısır fısır.

Biz boşanınca öğrendik bunları, o dönem utanmış kimseye anlatamamış zaten. Ama bana söylediği "Bi işi iyi yapsam kabahat, kötü yapsam kabahat. Ya yağ çekerler ya nefret ederler zaten." dedi.

Boşanma sürecini ise burada anlatamam ama adam kuzene çok affedersin yedirdiği yemeğe kadar başına kakmaya kalktı, "Ben olmasam sen o restoranın önünden geçemezsin." laflarıyla. Gören de bizim kuzen o gelene kadar gecekonduda yaşıyordu sanacak, hadsiz herif.

Böyle işte, bi kere X beyin gelini, Y beyin karısı oldun mu onlarla aran iyiyse iyisin. Ona da ne kadar iyilik denirse.

Mrb canım bende diğer arkadaşlara katılıyorum inan belli zamandan sonra pişman olursun keşke okula devam etseydim diye eğer saygı duyulan her zman iyi anılmak istiyorsan bu eğitimine bağlı hem iyi yerlere gel ki çevredeki cocuklar örnek alsın seni tıpkı senin anneni örnek aldığın gibi :KK66: Bu arada sevgilin kac yaşında cnm ?

O da 22 yaşında :KK43:

Manyak falan değilsiniz tabi ki sadece benim kuzen gibi girmişsiniz bi labirentin içine, dönüp dönüp duruyosunuz. İnsan bi ilişkisi, biraz sevgisi biraz da alışkanlığı varken o duvarlar etrafına ne ara örülüyo fark edemiyo.

Kuzenimle ilgili çok detay vermek istemem ama kısaca anlatayım size. Başı sizinkine çok benzer aslında.

-4 yıllık bi bölümde okuyan bi kız.

-2 yıllık bi bölümde okuyan, babası zengin(merkez ve şubeler halinde iş yerleri var, bi nevi zincir gibi) bi sevgili (şu anda eski kocası oluyo)

-Çocuk sürekli bu işin aileler arasında adı konsun artık, şimdi nişan yapalım sen mezun olunca da evleniriz kafasında. Mezun olur olmaz da işe başladı zaten o şubelerden birinde. Bizim kız mezun olana kadar arada geçen 2 seneyi de zehir etti kıza.

Ve benim kuzen bütün ailesinin yalvarıp yakarmasını dinlemedi, bu çocuk için kariyeriyle ilgili bi sürü fırsattan vazgeçti. Çocuğun ilesi de bi güzel ikna ettiler. İşler iyiyken herkes sevgi kelebeği, herkes adeta bi melek çünkü.

-Her şey senin için kızım,yeni mezunsun iş ararken sefil mi olcan?
-Akademisyen olcan da nolcak, asistan maaşı neyine yetcek?
-Yurt dışına gitsen ne gitmesen ne, geri Türkiye'ye dönüp çalışmıcak mısın?
-Biz sana bakarız, ama illa çalışacaksan gel seni yerleştirelim hatırı sayılır bi tanıdığın yanına, işinin saati yeri belli olsun, tecrübe kazan.

Sonra iş yerinde daha 2. haftasında o hatırı sayılır(!) tanıdık "X Beyin gelini diye aldık bunu başımıza, iş bilmez, yol yordam bilmez" demiş bizimkinin arkasından. Kız işi bırakmak istemiş, "O zaman kırar dizini evde oturursun." demişler. Sonrası da aynı şekilde devam etmiş. Her hatasında "Torpille alınan eleman bu kadar olur işte." deyip durmuşlar fısır fısır.

Biz boşanınca öğrendik bunları, o dönem utanmış kimseye anlatamamış zaten. Ama bana söylediği "Bi işi iyi yapsam kabahat, kötü yapsam kabahat. Ya yağ çekerler ya nefret ederler zaten." dedi.

Boşanma sürecini ise burada anlatamam ama adam kuzene çok affedersin yedirdiği yemeğe kadar başına kakmaya kalktı, "Ben olmasam sen o restoranın önünden geçemezsin." laflarıyla. Gören de bizim kuzen o gelene kadar gecekonduda yaşıyordu sanacak, hadsiz herif.

Böyle işte, bi kere X beyin gelini, Y beyin karısı oldun mu onlarla aran iyiyse iyisin. Ona da ne kadar iyilik denirse.

Dehşetle okudum :KK43: Iyi ki boşanmış demedende geçemeyeceğim.

2 yilliktan 4 yilliga gecirmek o kadar da kolay degil. Sinava girdim ooo hemen gircem gibi bisey yok yani. Zaten kontenjanlarda az oluyor. Nacizane kendi fikrim aciktan okuman. Arkadaslarin ayni sey degil demisler ama sen zaten universite hayatini yasamissin. Hem okuyup okulunj bitirip hem evlenip hem calismaya baslayabilirsin.

2 yilliktan 4 yilliga gecirmek o kadar da kolay degil. Sinava girdim ooo hemen gircem gibi bisey yok yani. Zaten kontenjanlarda az oluyor. Nacizane kendi fikrim aciktan okuman. Arkadaslarin ayni sey degil demisler ama sen zaten universite hayatini yasamissin. Hem okuyup okulunj bitirip hem evlenip hem calismaya baslayabilirsin.

Ben o sınava girersem kesinlikle kazanırım.Bölüm ortalamam çok yüksek bu yüzden en yüksek ek puanın geliceği aşikar.DGS denemelerimde 312 puanı buldum - ki bu puanla Boğaziçi Üniversitesine dahi yerleşebiliyorum ama ODTÜ ve Boğaziçi 1. sınıftan başlattığı için öyle bi niyetim yok.KEndi okuluma devam.Kazanmamam ağır bir hastalığım olmadığı sürece mümkün olmadığı için bu noktada,ben sadece devam etsemmi evlensemmi kısmına geçiş yaptım.o_O

Bak diğer arkadaşın konusunda da yazdım,adam seni birde vakti zamanında aldatma ya kalkmış ,ne istiyorsun anlamadım ki,üstelik birde okumana karışıyor. Resmen ķıroyum emme para bende tipte vari biri,yol ver gitsin.

Bak diğer arkadaşın konusunda da yazdım,adam seni birde vakti zamanında aldatma ya kalkmış ,ne istiyorsun anlamadım ki,üstelik birde okumana karışıyor. Resmen ķıroyum emme para bende tipte vari biri,yol ver gitsin.

:KK70: :KK70: Ay çok tatlısın yaa :KK70: Ama hayır bende söylediğim gibi o önceki ilişkimden bir alıntıydı,zaten bunu o yapmış olsa ne dinlicem ulen seni der yoluma bakardım yani :KK70::KK50:

X