- 15 Aralık 2009
- 9.220
- 14.625
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ay bu herşeyden daha mantıklı.Hakikaten normal çalışan bi yanlış yapsa hata olur,ben bi hata yapsam aman ne biliyoki torpilli diye burda olur.Çok mantıklı evet hiç bu yönden düşünmemiştim.Gerçekten nasıl düşünmem gerektiği konusunda herkes çok yardımcı oldu.Artık bişeyler şekillenmeye başladı kafamda.Birde şöyle düşünün,siz Eşinizin şirketinde çalışmaya başlayınca, belkide insanlar size işte torpilli is bilmez patron karısı diyecekler ve saygı duymayacaklar. Ama ne olursa olsun önce diplomayi elinize bir alın.
Merhabalar,22 yaşındayım.Bu aralar hayat benim için bir dönüm noktasında.Yaza kadar artık belli konular hakkında çok net olmam gerekirken,bir arpa boyu yol ilerleyemedim.Aslına bakarsanız benim fikirlerden çok tecrübelere ihtiyacım var.Üniversitede Önlisans okuyorum,bir erkek arkadaşım var.Yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz.Bu sene mezun oluyorum.Erkek arkadaşım evleniceğimize kesin gözüyle bakıyor.Okulun artık bitiyor bu yaz gelip isteriz diye konuşuyor ama ben erkek arkadaşımı çok sevdiğim halde,evlilikten ziyade okulu uzatarak 4 yıllık bölüm mezunu olmayı istiyorum.Ara tatil ve yaz tatillerinde erkek arkadaşımdan mutlusu yok,çünkü okula gitmiyorum ve o bundan sonsuz huzur duyuyor.Benim okulum onun stres kaynağı olduğu için 2 yıl daha bekleyelim dersem,muhtemelen ortada bir ilişki kalmayacak.Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum.Bu konuyu yakın arkadaşlarıma çok açtım,kimisi açık öğretimdende tamamlarsın okulu neden illa örgünden devam edip 2 yıl daha erteliyorsun diyor,bazıları devam et aynı şey değil diyorlar.Kafam çok karışık,okula devam etmem için giriceğim sınav Temmuz sonunda.Sınavın açıklanma tarihi Ağustos sonu.Temmuza kadar artık ne istediğimden emin olmam lazım.Evlilikten inanılmaz korkuyorum garip bir şekilde.Etrafımda çok fazla mutsuz evlilik gördüm galiba sebebi bu.Aldatılan kadınlar yada kocalar,mutsuzluklar anlaşmazlıklar.Bide erkeklerin evlilikten korktuğu söylenir,bizimki pek hevesli gün sayıyor okul için.Sizce almam gereken karar ne? Okula devam edip ilişkimin belki bitme ihtimalini göze alarak yoluma bakmakmı,yoksa ilişkime sahip çıkarak okulu açıktan tamamlamak mı? Gerçi iki türlüde erkek arkadaşımın şirketinde çalışıcam,iş konusundada sıkıntım yok ama,bir gün çok mutsuz olup evliliğim biterse kafamı taşlara vurur muyum? Hayat bu nede olsa,belli mi olur.Gerçekten bu ikilem beni tüketti! LÜTFEN BİR AKIL VERİN YOKSA BENDE AKIL MAKIL KALMİCAK ARTIK DÜŞÜNMEKTEN....
Benimki biraz egoist.Patron gelini,eşi olucaksın gidip milletin yanında mı çalışıcaksın,bu şehirdeki diğer tüm şirketlerin sahipleri bizim tanıdıklarımız.Onun gelini,karısı bizim yanımızda muhasebecimi desinler diye konuşuyor.Gerçi okulu tamamladığımda muhasebeci değil Maliyeci olacağım ama... Sigortanı yaparım istersen sabah gelirsin istersen öğleden sonra gelirsin maaşta alırsın diye konuşup duruyor.Böyle baktığında bazılarının kulağına hoş gelsede,bana pek öyle gelmiyor.Daha çok dayatma gibi,ve 10 yıl sonra belki kötü bi evlilğin içinde olucam,belki bana yok çalışma boşver diyecek bu ihtimaller yüzünden kulağa hiç hoş gelmiyor.. Aslında bu kadar egoist olmasıda beni tedirgin ediyor zaten.
Merhabalar,22 yaşındayım.Bu aralar hayat benim için bir dönüm noktasında.Yaza kadar artık belli konular hakkında çok net olmam gerekirken,bir arpa boyu yol ilerleyemedim.Aslına bakarsanız benim fikirlerden çok tecrübelere ihtiyacım var.Üniversitede Önlisans okuyorum,bir erkek arkadaşım var.Yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz.Bu sene mezun oluyorum.Erkek arkadaşım evleniceğimize kesin gözüyle bakıyor.Okulun artık bitiyor bu yaz gelip isteriz diye konuşuyor ama ben erkek arkadaşımı çok sevdiğim halde,evlilikten ziyade okulu uzatarak 4 yıllık bölüm mezunu olmayı istiyorum.Ara tatil ve yaz tatillerinde erkek arkadaşımdan mutlusu yok,çünkü okula gitmiyorum ve o bundan sonsuz huzur duyuyor.Benim okulum onun stres kaynağı olduğu için 2 yıl daha bekleyelim dersem,muhtemelen ortada bir ilişki kalmayacak.Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum.Bu konuyu yakın arkadaşlarıma çok açtım,kimisi açık öğretimdende tamamlarsın okulu neden illa örgünden devam edip 2 yıl daha erteliyorsun diyor,bazıları devam et aynı şey değil diyorlar.Kafam çok karışık,okula devam etmem için giriceğim sınav Temmuz sonunda.Sınavın açıklanma tarihi Ağustos sonu.Temmuza kadar artık ne istediğimden emin olmam lazım.Evlilikten inanılmaz korkuyorum garip bir şekilde.Etrafımda çok fazla mutsuz evlilik gördüm galiba sebebi bu.Aldatılan kadınlar yada kocalar,mutsuzluklar anlaşmazlıklar.Bide erkeklerin evlilikten korktuğu söylenir,bizimki pek hevesli gün sayıyor okul için.Sizce almam gereken karar ne? Okula devam edip ilişkimin belki bitme ihtimalini göze alarak yoluma bakmakmı,yoksa ilişkime sahip çıkarak okulu açıktan tamamlamak mı? Gerçi iki türlüde erkek arkadaşımın şirketinde çalışıcam,iş konusundada sıkıntım yok ama,bir gün çok mutsuz olup evliliğim biterse kafamı taşlara vurur muyum? Hayat bu nede olsa,belli mi olur.Gerçekten bu ikilem beni tüketti! LÜTFEN BİR AKIL VERİN YOKSA BENDE AKIL MAKIL KALMİCAK ARTIK DÜŞÜNMEKTEN....
Hayatım evlenmek için çok küçüksün, acele etme bence. Önce okulunu bitir, 4 yıla tamamlaman için gerekli sınava gir, geleceğini garanti altına al lütfen, küçük beye gelince kendini düşünmekten vazgeçsin, çok seviyorsa 2 yılı sıkıntı yapmaz, yaparsa da paşa gönlü bilir.
Kendi okuduğum üniversiteden devam edeceğim için intibak sınıfım yok,direkt 3. sınıftan okula devam ediyorum.Farklı bir üniversiteye gidersem intibak oluyor ki öyle bi niyetim yok okulumu hiç bırakmak istemiyorum gerçekten.İyi derecede ingilizce biliyorum,sanki bide örgünden 4 yıl okusam herşey iş hayatımda daha rahat olurmuş gibi geliyor.Ama talep olayı hakkında hiç bir fikrim yok,okulda hocalarımız muhasebeci olarak kalmamızı desteklemiyor,burayı bir merdiven olarak görüp devam etmemiz konusunda çok ısrarcılar.Sırf bu yüzden kafam karıştı zaten.Ben bu okulu yazarken iki senenin sonunda okul bitince evleneceğim diye düşünmüştüm.İkimizde öyle düşünmüştük.Fakat daha sonra okulda iyi başarılar elde ettim derece yaptım bölümümde filan derken hocalarım evlenme devam et yaparsın diye çok iteledi fikirlerim değişti.Erkek arkadaşımıda suçlayamıyorum planı birlikte böyle kurduk ama,Üniversitede içime bir idealist kaçtı. Sanki örgünden okusam,ingilizcemde var.Bir gün evliliğim kötü giderde biterse (ki etrafımda hep böyle aileler var o yüzden diret bu fikrin üzerine kurulu plan yapıyorum kafamda o yüzden) daha kolay olurmuş iş hayatım gibime geliyor.4 Yılı bitirip mali müşavir olmak gibi planlarım vardı.Ama başka şirkette bile çalışmam konusunda büyük cıngar çıkaran sevgilim,bide mali müşavir olup şirket patronlarıyla iletişime geçmemi gerektiren bir meslek için kendini boğazlayabilir sinirinden. Bir yandanda bu planı birlikte kurduk,nasıl ben çark ettim derim diye kurdumda kurdum kafamda.Ay bide demiyomu sen mezun ol git 1 hafta sonra isteriz diye Vallahi psikolojik baskıkusura bakmayın ama ben farklı bir açıdan bakacağım.
anladığım kadarıyla, muhasebe mezunusunuz, maliyeye tamamlamak istiyorsunuz.
sizin yerinizde ben olsam yapmazdım.
herhangi bir istihdam sitesine girerseniz eğer, muhasebe mezununun, maliye mezunundan çok daha fazla rağbet gördüğünü görebilirsiniz.
yani bence şu an iş bulma imkanınız daha yüksek.
dgsyi kazansanız bile, ilk sene intibak olmak üzere toplam 3 sene daha eğitim alacaksınız.
2018e geldiğimizde, 3 yıl iş tecrübesi olan muhasebeci olarak, yeni mezun maliyeciden çok dahha avantajlı konumda olursunuz.
açıköğretimden lisans tamamladığınız takdirde, yine mali müşavirlik sınavına girme hakkınız var.
ben tecrübenin eğitimden çok daha önemli olduğunu mezun olduğumda net olarak gördüm çünkü.
ama arkadaşlara hak veriyorum, sevgilinizin yanında çalışmayın. ayrılırsanız işsiz ve referanssızsınız.
Kendi okuduğum üniversiteden devam edeceğim için intibak sınıfım yok,direkt 3. sınıftan okula devam ediyorum.Farklı bir üniversiteye gidersem intibak oluyor ki öyle bi niyetim yok okulumu hiç bırakmak istemiyorum gerçekten.İyi derecede ingilizce biliyorum,sanki bide örgünden 4 yıl okusam herşey iş hayatımda daha rahat olurmuş gibi geliyor.Ama talep olayı hakkında hiç bir fikrim yok,okulda hocalarımız muhasebeci olarak kalmamızı desteklemiyor,burayı bir merdiven olarak görüp devam etmemiz konusunda çok ısrarcılar.Sırf bu yüzden kafam karıştı zaten.Ben bu okulu yazarken iki senenin sonunda okul bitince evleneceğim diye düşünmüştüm.İkimizde öyle düşünmüştük.Fakat daha sonra okulda iyi başarılar elde ettim derece yaptım bölümümde filan derken hocalarım evlenme devam et yaparsın diye çok iteledi fikirlerim değişti.Erkek arkadaşımıda suçlayamıyorum planı birlikte böyle kurduk ama,Üniversitede içime bir idealist kaçtı. Sanki örgünden okusam,ingilizcemde var.Bir gün evliliğim kötü giderde biterse (ki etrafımda hep böyle aileler var o yüzden diret bu fikrin üzerine kurulu plan yapıyorum kafamda o yüzden) daha kolay olurmuş iş hayatım gibime geliyor.4 Yılı bitirip mali müşavir olmak gibi planlarım vardı.Ama başka şirkette bile çalışmam konusunda büyük cıngar çıkaran sevgilim,bide mali müşavir olup şirket patronlarıyla iletişime geçmemi gerektiren bir meslek için kendini boğazlayabilir sinirinden. Bir yandanda bu planı birlikte kurduk,nasıl ben çark ettim derim diye kurdumda kurdum kafamda.Ay bide demiyomu sen mezun ol git 1 hafta sonra isteriz diye Vallahi psikolojik baskı
Evet herşeyi göre bile salak gibi kalbimin sesini dinleyip tamam evlenelim demezsem,bi mesele olmicak.Sağlam irade herkese şart.şu an sen sorunlarının hepsinin farkındasın ve bence bu ciddi anlamda olumlu. söyleyecek çok bi şey de bulamıyorum, görüyorsun sonuçta.