Büyüklerimin Tavsiyesine Çok Ihtiyacım Var! :(

Birde şöyle düşünün,siz Eşinizin şirketinde çalışmaya başlayınca, belkide insanlar size işte torpilli is bilmez patron karısı diyecekler ve saygı duymayacaklar. Ama ne olursa olsun önce diplomayi elinize bir alın.
Ay bu herşeyden daha mantıklı.Hakikaten normal çalışan bi yanlış yapsa hata olur,ben bi hata yapsam aman ne biliyoki torpilli diye burda olur.Çok mantıklı evet hiç bu yönden düşünmemiştim.Gerçekten nasıl düşünmem gerektiği konusunda herkes çok yardımcı oldu.Artık bişeyler şekillenmeye başladı kafamda. :110:

ben de 23 yaşında evlendim. ne evimiz var ne arabamız.
eşim daha askere gitmedi
ben atanamadım.
korkunç geliyor dimi?
şu an 24 yaşındayım.
ama hayatımın en mutlu dönemini yaşıyorum.
gönüller bir olsun. geç de evlensen mutlu olamayabilrsin
ya da eşin evde olduğun için tamameen huzur bulup seni normal üniversite konusunda bile ikna olabilr

Eğitim isteğinize saygı duymayan birini dinleyerek hayallerinizden vazgeçmeyin.
Ne istiyorsanız onu yapın.
Dilerim evlenir mutlu olursunuz ama bunun garantisi yok.
Ama okulun size sunacağı şey var. Bir diploma.
Her zaman diplomaya yatırım olarak bakarım ben.
İki sene sonra evlenirseniz kaybedeceğiniz çok da şey yok. Bunu sevgilinize anlatın.

Merhabalar,22 yaşındayım.Bu aralar hayat benim için bir dönüm noktasında.Yaza kadar artık belli konular hakkında çok net olmam gerekirken,bir arpa boyu yol ilerleyemedim.Aslına bakarsanız benim fikirlerden çok tecrübelere ihtiyacım var.Üniversitede Önlisans okuyorum,bir erkek arkadaşım var.Yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz.Bu sene mezun oluyorum.Erkek arkadaşım evleniceğimize kesin gözüyle bakıyor.Okulun artık bitiyor bu yaz gelip isteriz diye konuşuyor ama ben erkek arkadaşımı çok sevdiğim halde,evlilikten ziyade okulu uzatarak 4 yıllık bölüm mezunu olmayı istiyorum.Ara tatil ve yaz tatillerinde erkek arkadaşımdan mutlusu yok,çünkü okula gitmiyorum ve o bundan sonsuz huzur duyuyor.Benim okulum onun stres kaynağı olduğu için 2 yıl daha bekleyelim dersem,muhtemelen ortada bir ilişki kalmayacak.Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum.Bu konuyu yakın arkadaşlarıma çok açtım,kimisi açık öğretimdende tamamlarsın okulu neden illa örgünden devam edip 2 yıl daha erteliyorsun diyor,bazıları devam et aynı şey değil diyorlar.Kafam çok karışık,okula devam etmem için giriceğim sınav Temmuz sonunda.Sınavın açıklanma tarihi Ağustos sonu.Temmuza kadar artık ne istediğimden emin olmam lazım.Evlilikten inanılmaz korkuyorum garip bir şekilde.Etrafımda çok fazla mutsuz evlilik gördüm galiba sebebi bu.Aldatılan kadınlar yada kocalar,mutsuzluklar anlaşmazlıklar.Bide erkeklerin evlilikten korktuğu söylenir,bizimki pek hevesli gün sayıyor okul için.Sizce almam gereken karar ne? Okula devam edip ilişkimin belki bitme ihtimalini göze alarak yoluma bakmakmı,yoksa ilişkime sahip çıkarak okulu açıktan tamamlamak mı? Gerçi iki türlüde erkek arkadaşımın şirketinde çalışıcam,iş konusundada sıkıntım yok ama,bir gün çok mutsuz olup evliliğim biterse kafamı taşlara vurur muyum? Hayat bu nede olsa,belli mi olur.Gerçekten bu ikilem beni tüketti! LÜTFEN BİR AKIL VERİN YOKSA BENDE AKIL MAKIL KALMİCAK ARTIK DÜŞÜNMEKTEN....

Önce okulunu bitir,evlilik içinde yaşın daha çok ufak..
Arkadaşının aklını çelmesine müsade etme sakın..

Once okulunu bitir eline işini al okuyosun diye bırakacak afamdan zaten kıca olmaz olsada yarın evlenince anlasamadını bosanacaksınız eee elde iş yok ben nereye sıgınayın keşke okulumu bitirseydım diyeceksin. Şimdiki heriflerin ne yapacağı belli olmuyor.ya içiyor ya aldatıyor ya kumar oynuyor yada analarının emrınden çıkmıyor bi kısmıda kedi gibi karısının ağzına bakıyor işte hangisinin size denk gelecegını bilemessin tatlım.

merhabalar ablacım okulunu bitir eline mesleğini al güçlü bir kadın ol hayatı gör ve sonra evlen kendi kızım içinde aynılarını düşünüyorum..henüz çok erken ve eğitim çooook önemli senis even insan herzaman yanında olur okuman konusunda sana destek verir..

Bak canım ben 24 yaşıma gireceğim, memurum ama hala eğitim peşindeyim.
Hayatımdaki insan eğitim düşünceme sonsuz saygı duyuyor ve bekliyor beni.
Evlenmeye kalkışsak bir engelimiz yok. O mühendis kamuda ve bende kamuda çalışıyorum.
Adalet okudum hukuk'a tamamlamaya çalışıyorum. Daha iyi yerlerde olmak istiyorum.
Ben 30 yaşında da evlenebilirim ama okumayı gözüm kesmeyebilir. Her geçen yıl ders çalışmak daha zor geliyor çünkü.
2 yıl daha bekleriz ne olacakki? Hiçbir şey kaybetmeyeceğiz. Ama kazançlarımız olacak.
Bir kere benim kendime olan güvenim dahada artmış olacak. Maddi anlamda gelirimiz artacak. Çocuklarımıza daha güzel bir gelecek sağlayabileceğiz. Bunlar basit birer örnek.
Ben hukuku düşünürken sevgilimde başka bir bölüm daha okumayı düşünüyor.
Ha bakarsın okurken evleniriz. Ama önemli olan bu düşüncemizi ertelememek.

Benimki biraz egoist.Patron gelini,eşi olucaksın gidip milletin yanında mı çalışıcaksın,bu şehirdeki diğer tüm şirketlerin sahipleri bizim tanıdıklarımız.Onun gelini,karısı bizim yanımızda muhasebecimi desinler diye konuşuyor.Gerçi okulu tamamladığımda muhasebeci değil Maliyeci olacağım ama... Sigortanı yaparım istersen sabah gelirsin istersen öğleden sonra gelirsin maaşta alırsın diye konuşup duruyor.Böyle baktığında bazılarının kulağına hoş gelsede,bana pek öyle gelmiyor.Daha çok dayatma gibi,ve 10 yıl sonra belki kötü bi evlilğin içinde olucam,belki bana yok çalışma boşver diyecek bu ihtimaller yüzünden kulağa hiç hoş gelmiyor.. Aslında bu kadar egoist olmasıda beni tedirgin ediyor zaten.

kusura bakmayın ama ben farklı bir açıdan bakacağım.

anladığım kadarıyla, muhasebe mezunusunuz, maliyeye tamamlamak istiyorsunuz.

sizin yerinizde ben olsam yapmazdım.
herhangi bir istihdam sitesine girerseniz eğer, muhasebe mezununun, maliye mezunundan çok daha fazla rağbet gördüğünü görebilirsiniz.
yani bence şu an iş bulma imkanınız daha yüksek.

dgsyi kazansanız bile, ilk sene intibak olmak üzere toplam 3 sene daha eğitim alacaksınız.
2018e geldiğimizde, 3 yıl iş tecrübesi olan muhasebeci olarak, yeni mezun maliyeciden çok dahha avantajlı konumda olursunuz.

açıköğretimden lisans tamamladığınız takdirde, yine mali müşavirlik sınavına girme hakkınız var.
ben tecrübenin eğitimden çok daha önemli olduğunu mezun olduğumda net olarak gördüm çünkü.

ama arkadaşlara hak veriyorum, sevgilinizin yanında çalışmayın. ayrılırsanız işsiz ve referanssızsınız.

Merhabalar,22 yaşındayım.Bu aralar hayat benim için bir dönüm noktasında.Yaza kadar artık belli konular hakkında çok net olmam gerekirken,bir arpa boyu yol ilerleyemedim.Aslına bakarsanız benim fikirlerden çok tecrübelere ihtiyacım var.Üniversitede Önlisans okuyorum,bir erkek arkadaşım var.Yaklaşık 3 yıldır birlikteyiz.Bu sene mezun oluyorum.Erkek arkadaşım evleniceğimize kesin gözüyle bakıyor.Okulun artık bitiyor bu yaz gelip isteriz diye konuşuyor ama ben erkek arkadaşımı çok sevdiğim halde,evlilikten ziyade okulu uzatarak 4 yıllık bölüm mezunu olmayı istiyorum.Ara tatil ve yaz tatillerinde erkek arkadaşımdan mutlusu yok,çünkü okula gitmiyorum ve o bundan sonsuz huzur duyuyor.Benim okulum onun stres kaynağı olduğu için 2 yıl daha bekleyelim dersem,muhtemelen ortada bir ilişki kalmayacak.Kabul etsede onun stresi siniri yüzünden birbirimizi boğazlarız artık diye düşünüyorum.Bu konuyu yakın arkadaşlarıma çok açtım,kimisi açık öğretimdende tamamlarsın okulu neden illa örgünden devam edip 2 yıl daha erteliyorsun diyor,bazıları devam et aynı şey değil diyorlar.Kafam çok karışık,okula devam etmem için giriceğim sınav Temmuz sonunda.Sınavın açıklanma tarihi Ağustos sonu.Temmuza kadar artık ne istediğimden emin olmam lazım.Evlilikten inanılmaz korkuyorum garip bir şekilde.Etrafımda çok fazla mutsuz evlilik gördüm galiba sebebi bu.Aldatılan kadınlar yada kocalar,mutsuzluklar anlaşmazlıklar.Bide erkeklerin evlilikten korktuğu söylenir,bizimki pek hevesli gün sayıyor okul için.Sizce almam gereken karar ne? Okula devam edip ilişkimin belki bitme ihtimalini göze alarak yoluma bakmakmı,yoksa ilişkime sahip çıkarak okulu açıktan tamamlamak mı? Gerçi iki türlüde erkek arkadaşımın şirketinde çalışıcam,iş konusundada sıkıntım yok ama,bir gün çok mutsuz olup evliliğim biterse kafamı taşlara vurur muyum? Hayat bu nede olsa,belli mi olur.Gerçekten bu ikilem beni tüketti! LÜTFEN BİR AKIL VERİN YOKSA BENDE AKIL MAKIL KALMİCAK ARTIK DÜŞÜNMEKTEN....

erkek arkadaşın seni seviyorsa fikrine saygı duyup bekler seni. bizim de eşimiz bekledi üni bitene kadar sonrasında düzgün iş hayatı kurana kadar. eksilmez merak etmesin.

22 yaşındasın daha gencecik, pırıl pırılsın ve en önemlisi okumak istiyorsun. ne güzel hedefler koymuşsun kendine. açık öğretim de olur ama neden? örgün okuyup, üniversitenin o havasını soluyup, ortamına girip, farklı insanlar tanıyp, hocalarla birebir ilişki kurmak, yıllar sonra gülümseyerek anacağın öğrencilik yıllarını yaşamak varken neden bu acele? maddi durum, gebelik filan durumları olur anlarım ama yapma ne olur yapma. ben çok üzülüyorum böyle şeylere. nişanlın seni seviyorsa sana saygı duymayı, hayatına bu kadar önemli bir konuda müdahale etmemeyi bilmeli, öğrenmeli. hem belki 4.sene evlenirsiniz? evli iken okuyan çok kadın var ama okumayı kesinlikle bırakma. okumak gibisi yok.

Hayatım evlenmek için çok küçüksün, acele etme bence. Önce okulunu bitir, 4 yıla tamamlaman için gerekli sınava gir, geleceğini garanti altına al lütfen, küçük beye gelince kendini düşünmekten vazgeçsin, çok seviyorsa 2 yılı sıkıntı yapmaz, yaparsa da paşa gönlü bilir.

Hayatım evlenmek için çok küçüksün, acele etme bence. Önce okulunu bitir, 4 yıla tamamlaman için gerekli sınava gir, geleceğini garanti altına al lütfen, küçük beye gelince kendini düşünmekten vazgeçsin, çok seviyorsa 2 yılı sıkıntı yapmaz, yaparsa da paşa gönlü bilir.

Haklısınız :KK43: Zamanı gelince oturup konuşmaktan başka çare yok :KK43:

Okulunu 4 yıla tamamla mutlaka.
Seni 2 yıl bekleyemeyecek bir adamsa zaten ömür boyu ona güvenmekte hata olur.

kusura bakmayın ama ben farklı bir açıdan bakacağım.

anladığım kadarıyla, muhasebe mezunusunuz, maliyeye tamamlamak istiyorsunuz.

sizin yerinizde ben olsam yapmazdım.
herhangi bir istihdam sitesine girerseniz eğer, muhasebe mezununun, maliye mezunundan çok daha fazla rağbet gördüğünü görebilirsiniz.
yani bence şu an iş bulma imkanınız daha yüksek.

dgsyi kazansanız bile, ilk sene intibak olmak üzere toplam 3 sene daha eğitim alacaksınız.
2018e geldiğimizde, 3 yıl iş tecrübesi olan muhasebeci olarak, yeni mezun maliyeciden çok dahha avantajlı konumda olursunuz.

açıköğretimden lisans tamamladığınız takdirde, yine mali müşavirlik sınavına girme hakkınız var.
ben tecrübenin eğitimden çok daha önemli olduğunu mezun olduğumda net olarak gördüm çünkü.

ama arkadaşlara hak veriyorum, sevgilinizin yanında çalışmayın. ayrılırsanız işsiz ve referanssızsınız.
Kendi okuduğum üniversiteden devam edeceğim için intibak sınıfım yok,direkt 3. sınıftan okula devam ediyorum.Farklı bir üniversiteye gidersem intibak oluyor ki öyle bi niyetim yok okulumu hiç bırakmak istemiyorum gerçekten.İyi derecede ingilizce biliyorum,sanki bide örgünden 4 yıl okusam herşey iş hayatımda daha rahat olurmuş gibi geliyor.Ama talep olayı hakkında hiç bir fikrim yok,okulda hocalarımız muhasebeci olarak kalmamızı desteklemiyor,burayı bir merdiven olarak görüp devam etmemiz konusunda çok ısrarcılar.Sırf bu yüzden kafam karıştı zaten.Ben bu okulu yazarken iki senenin sonunda okul bitince evleneceğim diye düşünmüştüm.İkimizde öyle düşünmüştük.Fakat daha sonra okulda iyi başarılar elde ettim derece yaptım bölümümde filan derken hocalarım evlenme devam et yaparsın diye çok iteledi fikirlerim değişti.Erkek arkadaşımıda suçlayamıyorum planı birlikte böyle kurduk ama,Üniversitede içime bir idealist kaçtı. Sanki örgünden okusam,ingilizcemde var.Bir gün evliliğim kötü giderde biterse (ki etrafımda hep böyle aileler var o yüzden diret bu fikrin üzerine kurulu plan yapıyorum kafamda o yüzden) daha kolay olurmuş iş hayatım gibime geliyor.4 Yılı bitirip mali müşavir olmak gibi planlarım vardı.Ama başka şirkette bile çalışmam konusunda büyük cıngar çıkaran sevgilim,bide mali müşavir olup şirket patronlarıyla iletişime geçmemi gerektiren bir meslek için kendini boğazlayabilir sinirinden. Bir yandanda bu planı birlikte kurduk,nasıl ben çark ettim derim diye kurdumda kurdum kafamda.Ay bide demiyomu sen mezun ol git 1 hafta sonra isteriz diye :KK61: Vallahi psikolojik baskı :KK61:

Kendi okuduğum üniversiteden devam edeceğim için intibak sınıfım yok,direkt 3. sınıftan okula devam ediyorum.Farklı bir üniversiteye gidersem intibak oluyor ki öyle bi niyetim yok okulumu hiç bırakmak istemiyorum gerçekten.İyi derecede ingilizce biliyorum,sanki bide örgünden 4 yıl okusam herşey iş hayatımda daha rahat olurmuş gibi geliyor.Ama talep olayı hakkında hiç bir fikrim yok,okulda hocalarımız muhasebeci olarak kalmamızı desteklemiyor,burayı bir merdiven olarak görüp devam etmemiz konusunda çok ısrarcılar.Sırf bu yüzden kafam karıştı zaten.Ben bu okulu yazarken iki senenin sonunda okul bitince evleneceğim diye düşünmüştüm.İkimizde öyle düşünmüştük.Fakat daha sonra okulda iyi başarılar elde ettim derece yaptım bölümümde filan derken hocalarım evlenme devam et yaparsın diye çok iteledi fikirlerim değişti.Erkek arkadaşımıda suçlayamıyorum planı birlikte böyle kurduk ama,Üniversitede içime bir idealist kaçtı. Sanki örgünden okusam,ingilizcemde var.Bir gün evliliğim kötü giderde biterse (ki etrafımda hep böyle aileler var o yüzden diret bu fikrin üzerine kurulu plan yapıyorum kafamda o yüzden) daha kolay olurmuş iş hayatım gibime geliyor.4 Yılı bitirip mali müşavir olmak gibi planlarım vardı.Ama başka şirkette bile çalışmam konusunda büyük cıngar çıkaran sevgilim,bide mali müşavir olup şirket patronlarıyla iletişime geçmemi gerektiren bir meslek için kendini boğazlayabilir sinirinden. Bir yandanda bu planı birlikte kurduk,nasıl ben çark ettim derim diye kurdumda kurdum kafamda.Ay bide demiyomu sen mezun ol git 1 hafta sonra isteriz diye :KK61: Vallahi psikolojik baskı :KK61:

şu an sen sorunlarının hepsinin farkındasın ve bence bu ciddi anlamda olumlu. söyleyecek çok bi şey de bulamıyorum, görüyorsun sonuçta.

Okulunu 4 yıllığa uzat ve bitir... Hayat bu belki evlenirsin işler iyi gitmez boşanırsın, hiç değilse elinde adamakıllı bir diploman olsun. Gerçi Türkiye şartlarında yalnızca diploma da bir şey ifade etmez ama sen yinede 4 yıllık bitir...

4 yilliga tamamlamak isteme amaciniz nedir? Eğer calisan biri olmaksa aciktan ayni sonuca varamazsiniz. Amaç sadece diplomaysa olabilir.

Ve okula gidilmesini sorun olarak gören adamlar bana hep tuhaf gelmiştir. Allah sabir versin

X