Bebeginizi ağlamaya bırakmayın lütfen. Şu an çok çok yabancı olduğu bir dünyaya alışma surecinde. Sıcak yabancı, soğuk yabancı, hava yabancı, acikma yabancı, gaz yabanci, sesler yabancı, tenine değen giysiler, sürekli altından baskı hissettiği yatak her şey çok yabancı ve bu yüzden çok stresli. Bu stresi atmak için emmeye ve ten temasina, şefkatli seslere ihtiyaci var.
Bebeğiniz şu an aglamayi sizi yonlendirmek için kullanmayi bilmiyor, sadece bir ihtiyaci olduğu zaman ağlıyor, o yüzden ağlamaya biraktiginizda alisacagi tek şey caresizlik olur ve güven bağınız zedelenebilir.
Kucakta, emerek, dik pozisyonda ya da yüzükoyun daha iyi uyuyorsa kesinlikle gazı çoktur. Yediklerinize dikkat edin, mayalanmamis süt ürünü tuketmeyin, kuruyemiş, tropikal meyve yemeyin. Bir göğüs boşalmadan diğerini vermeyin. Sütünüz çoksa bebek hep önsütle besleniyor olabilir, bu da geçici laktoz hassasiyetine sebep olup gaz yapar, sütü iki uc dakika sagip atin öyle emzirin. Emdikten sonra bir süre omzunuzda belinin biraz üstüne avcunuzu vurarak gezdirin gazı çıksın. Bacaklarina bisiklet hareketi yaptirin, sekiz on kere bacağı çevirip dizlerinden kırıp karnına bastirin, siz bastırınca bebek ikinir, o an fazla ikiniyorsa kizariyorsa, ağlıyorsa gazı coktur. Benim bebeğimin gazı o kadar çok olurdu ki karnına bastiramazdim bacağını, asla kirmazdi. Biraz daha büyüyünce oyun oynayarak yaptım bu masajı, o zaman oyuna dalıp bırakıyordu bacagini. Bir de benim bebeğim pusetine koyunca daha rahat gaz çıkarıyor kaka yapiyordu.
Aklıma gelen her şeyi yazdım. Umarım biri ise yarar. Ama hiçbiri de yaramayabilir buna hazır olun. Bir çok anne bu durumu yaşıyor telaş yapmayın. Ben ilk üç ay koltukta uyudum, bebeğim de göğsümde yüzükoyun. Bakın bunu unutmusum, gozetiminizdeyken yüzükoyun uyutun bebeği, gaz daha az baski yapar, daha uzun uyur.