• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

büyük tuvaleti geleceği için korkanlar? tuvalette ağlayanlar? :(

hasret0587

1kız+1oğul +1minnak oğluş daha
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2009
8.609
1.879
173
selamlar 55günlük anneyim normal doğum yaptım. doğumdan 2-3 hafta sonra falan büyük tuwalete çıkmak neredeyse eziyete döndü tuwalette ağlıyorum resmen canımdan can gidiyor we tuvalet kağıdını sürdüğümde kan geldiğini görüyorum we su deyince de çok çok acıyor sonrasında... bu nedir? korkuyorum tuwaletim gelecek diye:(( napıcam ben eminim benim gibi bi çok kişi aynı dertten muzdariptir???senağlama

Aynen beni anlattın hasretçim
Bende de durumlar aynı, bende normal doğum yaptım
Biraz araştırdım, doğumdaki ıkınma şiddetinden normal doğum sonrası bu probleme çok sık rastlanırmış :gitme:
Malesef biz hemoraid olduk :sinifsinif:

Ama nasıl başa çıkıcaz bilmiyorum
Tuvaletim gelince korkuyorum resmen :a015:

aynı sorun bende de var ama ben kullandığım gaz ilacına bağlamıştım demek yalnız değilmişim. hamileyken çektiğimiz yetmedi şimdi de bu mu çıktı diye söylenip duruyordum ama çözüm bilmiyorum. son çare çiğ yer elması yedim hem çok severim hem de bağırsaklarımın fazlasıyla çalışmasını sağlıyor diye. ama neden olur nasıl geçer hiç bir fikrim yok :(

Biraz araştırdım, doğumdaki ıkınma şiddetinden normal doğum sonrası bu probleme çok sık rastlanırmış :gitme:

bu da güzel ben hamileyken oluyor diye biliyordum sonrasında mı oluyormuş nasıl çözcez biz bu işi

kızlar aynen ben de sizdenim.günde 2 kez 15-20 şer dakika sıcak suya oturmak iyi geliyor.ayrıca vazelini tavsiye ederim ve kabız kalmamaya çalışın bol bol kuru erik ve kayısı...ben azcık daha iyi oldum gibi.ama kabız olursan tekrar başa döner dedi doktorsitesindeki doktor

merhaba
ben hamileligimin son haftasında hemorait oldum 3 tane meme olustu
tam eziyetti bende sezeryanla birlikde hemorait ameliyatı olmaya karar verdim ikisi bir arada cıksın bir daha ugrasmıyayım dedim
10 tane sezeryan ameliyatı 1 tane hemorait ameliyatına denk gelmiyor nasıl kötü anlatamam
orada dikiş var ben kendimi bildim bileli hep cektim bu hemoraiti
yaralarım kapanmamış sebebi ise doktor hatası iyileseyim derken beter oldum bebegime bile ilgi gösteremedim acımdan..
hemorait bakım isteyen bir sürec tekrar ameliyat dediler bu benim hayatımın 3 hemorait ameliyatı olacaktı.bende karar verdim kendimin doktoru olmaya..
kızlar...wc den sonra sabahları ve akşamları ılık oturma banyosu yapın bu kanamaları azaltıyor.2 kartos diye bir krem var hem rahatlatıyor hemde acıları kesiyor.akşamşları 4 incir peşine 1 bardak süt.sabaha rahat wc ye cıkartıyor.ve bir kavonaza saf zeytinyagı koyun içine 4 e bölünmüş incirleri koyun 2 gün bekletin ve ackarına sabahları 3 er tane atıştırın.birde daflon diye bir ilac var ac karına sabahları 2 tane iciliyor.ben bunları yaparak yavas yavas iyilesmeye basladım.bunları yaparsanız kısa sürede sizde toparlanırsınız.hemorait bir illet düşmanımın başına ben artık cok cektigim icin kitabını yazıcam hemoraitin.....

tinselcim sağol eczacıma danışacağım yarın ameliyatlık kadar ilerlemez inşallah hayatta yapamam öyle bişey doğal çözümler arayalım dedim o yüzden.. yemek desen günde 1 öğün yiyorum anca nasıl böyle oluyo anlamıyorum sonrasında tuwaletten çıkınca kısa bi süre yürümede oturmadada zorlanıyorum offffff

bende de ayni sorun var:(
hamilelikde cikti ama sikayetim yoktu
normal dogum yaptim sonrasinda wc ye gitmek zor:( kanama ve aci ile birlikte cikiyorum..
pazartes dr a randevum var. sonucu sizlerede bildiririm

yok be canım ben sezeryan oldum ama aynı durumdaydım.simdi daha iyi sanki.biraz daha bekleyecegim gecmezse direkt doktora gidecegim.

ayy kimseden bi öneri gelmemiş başka.. yardım edecek kimse yok mu?

kepek ekmeği kabızlığı süper önlüyo böylece çatlak ta yinelenmemiş oluyo ve zamanla geçiyo...ben baya rahatladım...deneyin

oooooofffff bende daha doğum yapalı daha bir ay bile olmadı
doğuma kadar çok rahattım ama doğumdan sonra çok kötü oldum
bir kaç gündür tuvalete gitmeye korkar oldum
kabızlık çok kötü çocukluğumdan beri çekiyorum
doktor sezeryan dikişlerimi aldırmaya gittiğimde lavman yazmıştı
yapmaya çalıştım ama canım daha çok yandı
olmadı
ondan sonra daha önceden kullandığım fitillerden aldım bu gün yaptım
çok daha rahatladım sanırım geçiyor en azından totomun üstüne oturabiliyorum artık
hamur işi yememeye çalışıyorum
bol su içiyorum
şu mayalı yoğurtlara başladım
beyaz ekmek yerine tam tahıllı ekmek yiyorum
artık bu illetten tamamen kurtulmak istiyorum
geçmiş olsun tüm çeken arkadaşlara.

kızlar ne kötü birşey olduğunu biliyorum bende yaşadım sezeryandan sonra. ama biraz sabredin ben doğumdan sonra 4 ayda falan ancak düzene oturtabildim vücudumu. özellikle beslenmenize dikkat edin, düzenli yemek yiyin kepekli ekmek, meyve mutlaka gün içinde tüketin. ayrıca kuru incir ve kayısı akşamdan ıslatın sabah aç karnına yiyip üstüne de su için böylece kabız olmamış olursunuz. zaten kabızlık geçince çatlak da zamanla iyileşiyor. bide bol su için ama gerçekten bol su ben neredeyse 3 litre falan içiyodum. hadi bakalım şifa niyetine:)

kuru incir kayısı falanda yiyom ama yok fayda etmio sanki ama suyu az içiyorum ben:(( yüklencem bakalım inşllah gelişme olur

Ayni sorunu bende yasadim bende hemoroid olmadi ama çok çektim
normal dogumdan sonra bi 10 15 gün tuvalete çikamadim baya dikisimde vardi ikinmaktan korkuyordum
bu 15 günün sonunda artik dayanilmaz agrilar çektim tuvaletim geliyodu ama bi türlü yapamiyordum bagira çagira aglayarak acile götürdü esim
Ilk bi lavman yaptilar olmadi ve daha sonra daha keskin bi lavman yapildi sicak su ve ilaç karisimi biseydi serum seklinde o çok iyi geldi
Doktor normal dogum sonrasi bunun sik görüldügünü söylemisti
Tabi benim kabizlik devam etti doktor fitil verdi pek ise yaramadi
Bende yediklerime dikkat ediyorum simdi
bol su içiyorum tam tahilli ekmek yiyorum
her aksam bir tatli kasigi zeytin yaginin içine biraz limon damlatip içiyorum
kuru kayisi ve kuru inciri kaynamis suda bekletip suyunu içiyorum kalanida yiyorum
taze sikilmis portakal suyu sabahlari aç karnina bunlar iyi geliyo kabizligi önlüyo
hepinize geçmis olsun

Son düzenleme:
Ayy allah kolaylık versın kızlar yaa baya zormuŞ
ama hemoroıt ıÇın her gÜn sıcak suya oturun 10 - 15 dk doktor tavsıyesıydı bu

bayanlar benim yaptıklarım bende işe yaradı çok şükür kabızlıktan kurtuldum
artık eskisi kadar da acımıyo

kızlar hemoriade en doğal çözüm
her 3 öğün yemekten önce aç karna 1 çorba kaşığı kadar dereotu yiyin daha 2. gunde kasınmaya başladıgını hissedeceksiniz
ama salatada falan yenmeyecek tek başına yenecek
hem heoridi iyileştiriyor hem sütünüzü artıtrıyor hem gaz yapmıyor hemde kabuz olmayı önlüyor ayaklarınızı mutlaka sıcak tutun vebu kürü 1 ay kadar yapın ben yptım faydasınıda gördüm gerçi ben doğum ymadım ama bende hep var deneyin dua edeceksiniz

kızlar hemoriade en doğal çözüm
her 3 öğün yemekten önce aç karna 1 çorba kaşığı kadar dereotu yiyin daha 2. gunde kasınmaya başladıgını hissedeceksiniz
ama salatada falan yenmeyecek tek başına yenecek
hem heoridi iyileştiriyor hem sütünüzü artıtrıyor hem gaz yapmıyor hemde kabuz olmayı önlüyor ayaklarınızı mutlaka sıcak tutun vebu kürü 1 ay kadar yapın ben yptım faydasınıda gördüm gerçi ben doğum ymadım ama bende hep var deneyin dua edeceksiniz

hemen aldırıyorum dere otu denicem:içelim:

canım aynı sorunu ben de yaşadım çok kötü bir duygu bilirim ben de tuvalette ağlıyodum hep ama bir kaç haftaya geçiyor merak etme ben iyileşme süresini hızlandırdım.bir arkadaşıma doktorun söylediği şeyler vardı onları uyguladım ve bir hafta içinde geçti şuan hiç bir sıkıntım yok çok şükür eskisinden bile iyiyim :))
her banyodan sonra ve her gece yatmadan önce anestol krem ve bepanthen kremi elinde karıştırıp o bölgeye sürüyosun bir de günde en az iki defa o bölgeyi batikonla temizledim ve hemen iyileşti.
sana da tavsiye ederim canım çok geçmiş olsun..

Back