• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

büyük şehir korkusu

KezoVare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2007
123
0
96
Diyarbakır
ben okul öncesini yazacam ve bana boğazici dışında diğer bütün üniverstler geliyor. ailem yakın olsun istiyor ben ş.urfada oturym. ama ben buralarda okumak istemiyrm. büyük şehirlerde aileden uzak her anlamda zorlanacgmı söylüyorlar ve daha yakın illeri tercih edelim diyorlar. kararsız kaldm gerçekten yapamam mı diye sonra pişman olmak istemem bunu aileme söylemem o zamanda. siz olsaydınız ne yapardnz??
son söz bana ait istedgmi yazacam ama kararsz kaldm.. şimdiden teşekkürler.

canım açıkçası ben ailemden uzak okumadım ama okumayı isterdim. buna benzer yaşayabileceğin bir tecrübe yok. istanbul'da, ankara'da okuma imkanı da her isteyenin eline geçmiyor malum. sıradan bir üniversiteden de mezun olabilirsin, iyi eğitim alabileceğin isim yapmış bir üniversiteden de... şehir dışında okuduktan sonra uzak-yakın olmanın pek farkı olmaz zaten. 5-6 saat daha uzak olur belki yolun mesela, başka nasıl bir dezavantajı var? para sıkıntıysa eğer sen başarılı oldukça burs bulman zor değil.

inşallah doğru karar verebilirsiniz bu dönemde. hayatını değiştirecek kararlar olabiliyor bunlar...

Maddi durum olarak iyiyse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.çok uzaktan gelen arkadaslar vardı bayramı bile yurtta geçirdiklerini biliyorum.mutlaka avantajları da var ama imkan yoksa zor.

sen gerçekten okumak istiyosan iyi bi üniversite yaz uzak yakın diye bakma senin geleceğin söz konusu. benmde babam ankaradan öteye göndermiyo. ben antalyada okumayı düşünüyrm ona bişey demiyo. sonçta bu bizim hayatımız ben şahsen ailemden uzakta yaşamayı istyrm kendi ayaklarım üzerinde durup zorluklara tek başıma göğüs germek istyrm. tabi bunları yaparken çok zorlanablrm ama olsn üniversite hayatı bi kere yaşanıyo. bizm hocalarımız hep aklınız vrsa ailenizden uzakta okuyun diyodu :) snde eğer ailenden uzakta okuyamayacağını düşünüysn yakın yerleri yaz ama yine de iyi karar ver hakkında hayırlısı olsn.

Belli başlı bölümler her yerde okunabilir ama bazen il konusunda daha seçici olmak gerekir ki bence sen de seçici olmalısın.Büyük şehirlerde okuman o çevreyi bilip daha sonra o çevrede iş edinebilmen açısından çok önemli.Bu bölümde en iyi eğitim veren yerler neresi açıkçası bilmiyorum ama Hacettepe yada Ankara Üniversitesi'ndekiler iyiyse,şehir açısından da bakarsan oraları tercih etmen çok daha güzel olur bence.

Back