Büyük hayal kırıklığı, psikolojik sıkıntılar...

GizliBirUye

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
148
96
En büyük hayalim evden kurtulmaktı. Babam psikolojik olarak hepimizi mahvetti. Lisede derslerim ne kadar iyi olsa da güvensizliğimden dolayı üniversite sınavında pek başarı gösteremedim o dönem psikolojik sorunlarım vardı çok iyi hazırlanmadım sınava. Neyse iyi kötü 2 yıllık bir yer kazanıp gittim.

Beni özel bir yurda yazdırdılar ama fiyatı pahalıydı ben istemedim ki pahalı bir yer, ama o zamanlar kişilik problemlerim vardı saf bir insandım akılsız insanların aklına uydum... Çevre tarafından bastırılmış insandım. Çok yakın bir akrabanın sürekli akıl vermelerine, eleştrilerine, kaprislerine maruz kalıyordum. Babam sürekli bağırıp çağırıyordu annemde bende pasif insanlar olmuştuk. (şimdi gözümüz açıldı çok şükür annemde çalışmaya başladı zaten onunda gözü açıldı).

Nedenini bilmiyorum ben okurken bu adam işten çıktı yurt paramı ödeyemedi eşyalarımı rehin tuttular kötü şeyler yaşadım. 1 yılda başımın çaresine bakmayı öğrenmiştim tek isteğim psikolojimi düzeltmekti. Bahsettiğim akraba yardımcı olmak istedi sağolsun bir çıkış bulamayınca benim okuduğum yere taşınalım dediler ben okulu dondurmak istediğimi söyledim o da olmaz soğursun 1 yıl beraber otururuz dedi. VE BÜYÜK DEPRESYON BAŞLADI. Ben hiçbir şekilde onlarla oturmak istemiyordum çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Yalnız olmak istiyordum. Zaten okulu uzattım. Sonra kaydım silindi afla döndüm kendi paramla gittim birkaç gün kalıp sınavlarımı verdim. Okuldan dönünce maddi olarak sıkıntılı bir dönem geçirdik. Şuan iyiyiz sorun yok.

Şunuda ekleyeyim. Güzel bir kızdım ama yüzümde bir anomali vardı bunu çok kafama taktım kompleks ettim. Erkeklerden uzak durdum hep. Çok şükür ameliyat oldum bu sorunda çözüldü. amaaaaa psikojim hiç iyi değil. Gençliğimi hiç yaşayamamış gibi hissediyorum herşey güzel olabilirdi başarılı olabilirdim. olmadı en büyük hayalim olan yalnız yaşayıp kendi ayaklarım üzerinde durmayı halen daha başaramadım. 30 yaşına geldim ailemle yaşıyorum.

Annem ve kardeşim dışında yakın olduğum kimse yok. İnsanları sildim kimseyle görüşmüyorum arayıp sormuyorum mesafeli duruyorum çünkü insanlardan çok zarar gördüm. Artık kimse beni ezemiyor laf söyleyemiyor kendimi elimden geldiğince koruyorum. Mesafeli olmaya çok özen gösteriyorum.

Başarılı ve statü sahibi biri olmak istiyorum. Kültürel anlamda kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum çok iyi kitaplar okudum, filmler izledim v.s

Psikoloğa gitmelimiyim sizce? Şuan ki hayatım geçmişteki hatalarımın bedeli. Bundan 5, 10 yıl sonra aynı şeyi söylemek istemiyorum. Bu yüzden sınava hazırlanmam lazım ama hergün ders çalışamıyorum eve gelip internetin başına geçiyorum

Daha detaylı anlatmayı isterdim bu kadar oldu.

Ne sınavına hazırlanacaksın?
Maddi olarak imkan varsa psikolog candır.

Bu arada sen oku diye başka şehire evini barkını taşıyan akraba ilk defa duydum valla.

Kamuya giriş sınavı.
Kendi yerinden memnun değildi zaten, beni kullandı. İnsanlar bencil beni düşünseler biraz para denkleştirip yurt paramı öderlerdi... Benim sayemde hayatlarına değişiklik geldi biraz. Hayatımın sorumluluğunu alamadım. Evin herşeyiyle onlar ilgilendi. Benim gibi birinin hayatı öğrenmesi kendi ayakları üzerinde durması gerekiyordu bunu sadece 7 ay gerçekleştirebildim. İnsan anne babası dışında kimsenin yardımını kabul etmemeli.

Geçmişte saplanıp kalmak ileriye götürmüyor değil mi.
Geleceğinin iyi olmamasının nedenini bu yaşadıklarına yükleyip yerinde saymaya devam etme.
31 yaşındayım.
Geçmişte beninde yaşayamadıklarım hayal kırıklıklarım hatalarım çok oldu.
Ama onlarla yaşasaydım hep bugün isteklerini hayallerini herşeye rağmen başarabilmiş biri olamazdım.

Herkesle iletişimini kesmen iyi değil.
Evet bazı insanlar sana zarar verir ama bazılarıda ileriye taşır,yol haritası olur.
insanların seni keşfetmesine izin ver.
Hayata karış,internet başında daha fazla tüm gününü geçirme.
Bi yerden başla.
Bak o zaman iyileşeceksin.
Herşey için geç kaldıgımı düşündüğüm bir zamandı.
Hayallerimi erteleye erteleye bire baktım hayal olarak kalmaya mahkum etmişim emeklerimi.
Oturdum başladım,ve uzun süre uğraştım ve hayal ettiğim meslegime de hayatımada kavuştum.
Elbette inişler çıkışlar olacak hayatımızda.
Ama tecrübeler bizi hep bi basamak daha yukarı çıkarın.
Av mevsimi filmini izlerken "bakış açını değiştir" lafı beynime kazınmıştı benim.
Farklı bakmaya başlarsab hayatında inan bambaşka şeyler göreceksin ve amacına hayallerine daha hızlı kavuşacaksın.

Kimse ödemek zorunda değil ki. Siz orda kalacak yer bulduğunuza şükredip hayatınızı kurtarmalıydınız. Mızmızlanmayı seçmişsiniz kusura bakmayın.
Başka çare yoksa sık dişini kurtar kendini diyecek kimseniz yok muydu etrafta.?

Ahada aynı benim gibi aileden insanlardan yediği kazıklarla bu duruma gelmiş biri daha,ne desem kelin merhemi olsa başına sürer.Ben ayrı yaşıyorum ama bende insanlara güvenemediğimden yalnız takılıyorum.
Yani psikoloğa bende gitsem ne dicemki insanlar kötü ne kadar uğraşsam gene kötü desem adam diplomayı yırtıp odadan çıkar:),insanları düzeltmeye çalışmayı bıraktım çünkü onlar benim gibi değiller olmak istedikleride ben değilim.

Akrabaniz sehir degistirmis, sizin icin olmasa bile sonucta size kapisini acmis ama siz hala hayatina renk geldi diyosunuz begenmiyosunuz yardimi keske sukur edip dort elle sarilsaydiniz firsata... hadi yapamadiniz yinede akrabaniza tesekkur etseydiniz boyle bi firsat verdigi icin. Benmi cok iyimserim anlamiyorumki

Ben kimseden beklentiye girmedim birşey istemedim. Karşı tarafı samimi bulmuyorum. Kullanıldığımı düşünüyorum. Bir öğrenci evinde yaşasaydım belki düzenimi orada kurar geri dönmezdim. Bastırılmışlığın sonuçları böyle oluyor. 20 yaşındaki insanın başına çöreklenerek mi destek olunuyor. Tamam rahatım yerindeydi ama ben asla üni hayatımı o şekilde geçirmek istemedim. Kendi ayakları üzerinde duramayan kendi sorumluluklarını alamayan bir gencin kişiliği nasıl gelişecek? Hayatta nasıl güçlü olacak? Özellikle benim gibi psikolojik sorunları olan biri için aileden uzak kalmak gerekliydi.

Peki neden kabul ettiniz? Devlet yurduna başvurabilirdiniz. Sadece karşı tarafı suçlamak ne denli doğru?

İyi de kendi ayaklarınızın üzerinde durmak için illa başka bir şehirde öğrenci evi/yurt ortamında öğrencilik geçirmeniz gerekmiyor ki. Evet bu etkili bir yöntem ama tek yol değil.

Maddi durumunuz el veriyorsa psikologa gidin. Geçmişe fazla takılmayın bu kadar. Başkalarında olduğu kadar kendi hatalarınızı da kabullenin ama benim hatalarım yüzünden şu an bu haldeyim diye düşünüp düşünüp kendinize bilenmeyin. Geçmişinizi ve kendinizi affedin.

Bence akrabanızın size destek olması,ev ortamında üniversite okumanız çok değerli çok önemli.Birçok genc kalabalık odalarda kalıyor,ailesinden uzakta yeme içme düzen yok bence çok şanslıymışsınız.O yüzden tek basıma kalsam ayaklarımın üstünde dururdum demeyin cünkü bu bahane oluyor.O zaman belki psikolojiniz daha kötü olacak iyice yalnızlaşacaktınız.Hicbir sey icin geç değil,evet cevremiz hayatlarımıza etki ediyor bazen çelik gibi irademiz olması gerekiyor ama her olayda etrafımızdakileri suclayamayız.Akrabalarınızla kalırken de kendi ayaklarınızın ustunde durabilirdiniz bir işte calısarak vs.,illa kendi evin olup faturasını dusunmekle alısverise gitmekle ayakta durulmuyor.Bugünden itibaren yeni bir sayfa açıp hedefinize kitlenin ki gecmis acı vermesin

E burada psikolojik destek alayım mı diye soruyorsanız demekki kendiniz de bazı problemleri aşamadığınızı, bazı cvpları bulamadığınızı düşünüyorsunuz. Psikologlarda bunun için var. Gideyim mi diye sorup, git cvbını alna kadar burada vakit harcayacağınıza gidin yani.

insanın içinde de olmalı biraz
ailesinden baskı görüp dışarda kurt olanlarda var ve ya ailesinden göremediği ilgiyi arkadaşlarından görenlerde
mesela şuan çalışıyor musun kendi ayaklarının üstünde durabiliyor musun? en iyisi destek almak

Çalışıyorum ama ayrılmayı düşünüyorum. Sosyal haklarım yok.

Sizin başınıza nasıl çöreklendiler ki. Evsiz barksız kalan sizmişsiniz. Sizden nasıl bir menfaat sağlamış olabilirler ki. Yeni bir hayata başlamak istiyorsanız hatalatınızdan ders çıkarın. Nasılsın ndi sorumlulıklarınızı alın. Sonra bu böyle yaptı, şu söyle dedi demeyin. Psikoloğa gitmeniz gerekiyorsa gidin. Buradan biri gitmeyin dese gitmeyecek misiniz. Sizin en büyük hatanız; hayatınız ile ilgili kararları hep başkalarına aldırmak ile olmuş.

Ben sizi anlamıyorum. Destek olmayabilirlerdi. Ne halin varsa gör diyen akrabaya alışkın milletiz biz, okuman için fırsat sunulmuş duruma özgür olmalıydım diyorsunuz.
Bence suçu artık başkalarına atmaktan vazgeçip kendi sorumluluğunuzu alın. Zaten sızlanarak yıllarınız geçmiş ve bişey elde edememişsiniz. Birazda diğer türlü deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…