Evde yeterince ilgi görmeyince çocuk ilgiyi dışarıda arıyor, kardeşine kızma bu yüzden ama endişelerinde haklısın.
Kardeşinin arkadaşa ihtiyacı var, kendi yaş grubundan kızlar ve erkekler ile bir grup olabilseler ne güzel olur.
Aslında kardeşin tam büyüme çağında, bir spor okuluna gidebilse muhteşem bir şey olurdu. İmkanınız var mı bilemiyorum ama voleybol, yüzme bu tarz sporlara yönlendirirseniz hem kas yapısı gelişir hem boyu olabilecek en üst seviyeye kadar uzar, hem daha sağlıklı büyür. Üstelik spor gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve sosyal oaliblmek için harika bir yoldur.
Olmadı ilgisini çekecek bir hobi olabilir yine yaşıtlarının olabileceği.Bir ağzını arayın ne yapmaktan hoşlanıyor, seçenekler sunun içlerinden birine ilgi duyarsa ve heves duyarsa şahane. Hatta teklifinizi şu şekilde yapın, xx canım, yaz mevsimi eve kapanıp kalmana üzülüyorum, zaten bütün kış ders çalıştın acaba bu yaz tatilinde sevebileceğin bir şeyler yapmak ister misin? Benim aklımda şu şu var ama sever misin ister misin bilmiyorum bu yüzden sen bir düşün ilgini çeken bir şey varsa seni oraya yazdıralım. Hem keyifli vakit geçirirsin hem istediğin bir şeyi yapmış olursun.
Bilemedim, vaktini ne kadar doldurursa sanal dünyadan reel dünyaya geçiş yapması kolaylaşır.