• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütünlemeye kalanlar mutLaka bu yoLu izLesin.Önemli Tüyo..

• Konu Sahibi Konu Sahibi gLsh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
G

gLsh

Ziyaretçi
Şimdi bahsedeceğim taktiği uygulayanlar eminim çok azdır. Ama bu taktiği uyguladığınız takdirde soruları ezberleyebilmeniz açısından, zaman açısından ve kolay öğrenme açısından çok avantaj sağlayacaksınız..

Yapmanız gereken ilk şey bir "Ekran Kaydedici" programı edinmek. Ben en son SnagIt 9 adında bir program kullandım. Bu programı açıyorsunuz. Sonra AOF Eogrenme sitesine giriyorsunuz. Soruları çözmeye başlarken bu programı aktif hale getiriyorsunuz. Aktif hale geldiğinde hem sizin ekranda yaptığınız işlemleri hem de soruların sesli okunuşunu kayıt ediyor. Tabi soruları önce programsız çözün 1dk sonra cevapların hepsi aklınızdayken programı çalıştırıp tekrar çözmeye başlayın etkili olabilsin.

Aynı sistemi son iki senede sorulmuş Final ve Bütünleme sınavlarını okuyup çözerken konuşun ve sesinizi kaydedin.

Şimdi diyeceksiniz ki ne manası var bunu yapmamızın ? Çok anlamı var..

Birincisi iki saat mouse ile uğraşıp orayı burayı tıklamıyorsunuz. Açıyorsunuz videoyu izliyorsunuz. Bütün ünitelerde sıkılmadan bu işlemi yaptıktan sonra izlemek ve en önemlisi "TEKRAR" edebilmeniz çok kolay oluyor. Son yıllarda çıkan sorularda ses olmadığı için kendi ses kaydınızla dinlediğiniz zaman da bilimsel olarak daha akılda kalıcı oluyor.

Yukarıda anlattıklarıma ek olarak şunu da eklemek istiyorum... Yukarıdaki yöntemle ya da o yöntemsiz çalışmanız gereken yerler şunlar:

1- Orjinal kitapda her ünite arkasındaki 10 soru.
2- Murat ya da ilkumut yayınlarında her ünite arkasındaki 20 soru (bazıları orjinal kitaptan alıntı olsa bile çalışın)
3- Eogrenme sitesindeki ünite alıştırmalarındaki 10 ar soru.
4- Eogrenme sitesindeki ünite testlerindeki 10 ar soru.
5- Eogrenme sitesinde ünite içerisindeki 21'er soru. (Sayfayı her yenilediğinizde toplamda 60 a yakın soru çözmüş olursunuz)
6- Bu yılın finali dahil son yıllarda çıkmış olan Final ve Büt soruları. Eğer ders sayınız az ise ara sınav sorularını çözmenizi de tavsiye ederim.

Bu anlattıklarımı yaptıktan sonra konuları sıkılarak okumanıza falan gerek yok. Sadece soruları çözmeniz yeterli olacaktır. Yalnız dersiniz tamamen sayısal ise o zaman konuları da muhakkak okumanız gerekmekte.

Ek Not: Birinci sınıfta olup da AOF nin çok zor olduğunu ve bırakmayı düşünenlerin sayısının çok çok aşırı olduğunun farkındayım. Özellikle matematik gibi dersler yüzünden.. O kişilere de İlk Umut yayınlarının en zor dersler için hazırlamış oldukları eğitim cd lerini edinmelerini tavsiye ediyorum.

Göreceksiniz ki hiçbirşey de göründüğü kadar zor değilmiş.. Ve bir anda mezun oluvermişsiniz..

Herkesin Allah yardımcısı olsun.

Moderator'e not: Yazıyı sabitlemenizde (varsa daha uygun bir kategori taşımanızda) fayda var.

ALINTIRDIR FAYDALI OLUCAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM BİR BİLGİ

Bencede mantıkLı bi çalışma yöntemi çünkü sınavların %70 i geçmiş yıl sorularından çıkıyor

hım denemeye değer umarım geceriz yaaaaa

Back