• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütünleme sınavı kalktı mıııı??

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
843
198
Selam kızlar bugün bunu duydum ..Gerçekten kalktı mı?Peki biz nasıl geçeceğiz,ne yapacağız anlamadım..?
Benim okudugum üniversite de büt yoktu,ama kredılı sıstemle mesela ortalamam 70in üstündeyse 2
zayıfımdan gecebılıyordum..Öyle bırsey de yok mu bunda??Bılenler lutfen cevap yazsın.Sınav tarıhlerınde
bütünleme görmedım.

Bütünleme olup olmadığı şu an muamma.. Geçen yılda yok deniyordu ama YÖK kararıyla yapıldı.
Bu üniversitenin keyfine göre karar verebileceği bir şey değil sanıyorum. Ve bütünleme her yıl yapılıyor...

İki dersin (FF) haricinde ise ortalama ile geçiyorsun.
(FF olan dersleri ya bütünleme ile vermelisin ya da tekrar almalısın)

Aöf de çan eğrisi sistemi de uygulanıyor yani o sınava girenlerin genel ortalamasına göre geçmek çok zor değil. 70 olması gerekmiyor anlayacağın.

şuanki bilgiye göre bütünleme sınavı olmayacak, facebookta üyesi olduğum açıköğretim grubu mail atıyor aöf'ye buraya kopyalayım sizde atın ne kadar çok mail atarsak tepkimizi ortaya koymuş oluruz

T.C.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI’NA

ESKİŞEHİR

- Ben Anadolu Üniversitesi …………………..Fakültesi ……………….. bölümü … sınıf öğrencisiyim. 2012-2013 eğitim yılı itibari ile tüm açıköğretim bölümleri dönemlik-kredili sisteme geçmiş fakat 2011-2012 eğitim yılında yaşanan aksaklıklar ve yanlışlar dizisi devam etmiştir. Bir çoğumuz Aöf Bürolarına gelmeyen, eksik gelen veya sınava sadece bir kaç gün önce gelen kitaplar yüzünden derslerimize çalışamadan sınavlara girmiş bulunuyoruz. Bir çoğumuzun evinde bilgisayar bulunmadığı ve aynı zamanda e-öğrenme portalında halen yıllık sistemden kalma bilgiler olduğu veya e-öğrenme portalının yavaş güncellenmesi neticesinde verimli olarak kullanamamaktayız. 2012-2013 Eğitim yılı itibari ile Açıköğretim yayıncılarının hazırladığı yardımcı kitaplara Anadolu Üniversitesi’nin telif vermemeniz yüzünden de bir çoğumuz derslerine çalışamadan sınavlara girmek zorunda kalmış ve ara sınavlarda istemediğimiz sonuçlar almak zorunda bırakılmış olduk. Bu sorunların lütfen Mart ayında kayıtları yapılacağı Bahar Dönemi’nde ve daha sonraki yıllarda tekrarlanmamasını rica ediyoruz.

- Aynı zamanda YÖK’ün 22.06.2012 Tarih ve 5854-27380 sayılı kararı uyarınca 2011-2012 eğitim döneminden itibaren tüm üniversitelerin öğrencilerine Bütünleme Sınavı hakkı tanınması zorunluluğu getirilmiş fakat görülen üzre Anadolu Üniversitesi yetkilileri bunun olamayacağını belirterek bütünleme sınavı yapmayı düşünmemektedir. Aöf öğrencileri olarak bizler, bir çoğumuz maddi imkansızlıklar neticesinde örgün bir eğitim görememekte ve hem çalışıp hem okumak zorundayız. Eve çoğu zaman geç saatlerde yorgun argın gelmekte ve derslerimize çalışmakta zoranmaktayız. Bunun üstüne Anadolu Üniversitesi Senatosu, YÖK’ün bize tanıdığı bütünleme sınavı hakkını vermemekle bizleri derslerimizi geçememe riskiyle karşı karşıya bırakmakta ve zaten kısıtlı olan imkanlarımızı daha çok zorlamaktadır.

Bu sebeplerden ötürü YÖK’ün “Tüm Üniversitelerde Bütünleme sınavı yapılması” hususunda aldığı karardan Anadolu Üniversitesi Senatosunun zorluluğu gerekçe göstererek vazgeçmemesini temenni ediyoruz. İlgili ve Yetkili olan kurum ve kuruluşların bu haakımızzdan edilmemizin önüne geçmesini bekliyoruz. Mağduriyetlerimizin giderilmesi ve YÖK’ün aldığı karar uyarınca kredili sistem öğrencilerine de 2012-2013 eğitim yılında da ve sonraki eğitim yıllarında da ( Güz ve Bahar Dönemlerini Kapsayan ) bütünleme sınavlarının yapılmasını sizlerden rica ediyoruz.

Saygılarımızla.

TC Kimlik No:
Adı Soyadı:
Adresi :

—————————————————————————–

Dilekçeye kişisel bilgilerinizi ve adres bilgilerinizi girin.

Aşağıdaki Bilgilerden Yararlanarak İadeli Taahhütlü Olarak Posta – Faks ve Mail ile Gönderelim Arkadaşlar.

Yüksek Öğretim Kurulu ( YÖK)
Adres:
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
06539 Bilkent
Ankara-Türkiye

Faks : 90 (312) 266 47 59

Faks : 90 (312) 266 47 59

Mail Adresleri;

eğitim öğretim dairesi başkanlığı bilgiedinme@yok.gov.tr
özel kalem müdürlüğü ozelkalem@yok.gov.tr

Anadolu Üniversitesi

Adres : Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yunusemre Kampüsü Tepebaşı 26470 Eskişehir/Türkiye

Faks :0 (222) 320 07 58

Faks: (0 222) 335 36 16

Faks: (0222) 330 46 26

Faks: (0222) 330 93 30

Mail Adresleri;

merkezburo@anadolu.edu.tr

gensek@anadolu.edu.tr

oidb@anadolu.edu.tr

mrkburo@anadolu.edu.tr

Ayrıca Başbakanlık’a Şikayet Olarakta Aşağıdaki Adresten Gönderelim…

http://bimerapplication.basbakanlik.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx

Tüm Açıköğretim Öğrencileri Adına Destek Olanlara Teşekkür Ederim…..

Teşekkurler ınsallah ıse yarar bu kampanya..Bu buyuk haksızlık sonucta yök butun unıversıtelere bu hakkı verırken
a.ö. dıslanmamız haksızlık :(((

Bir de artık can egrısı yok dıye bılıyorum,kredılı sıstem var .

SINAV SONUCLARI 1AY SONRA ACIKLANIR YAZIYORDU SITEDE KIZLAR BU DA COK SACMA DEGIL MI,
NEDEN sınav sonucumu bılmeden fınallere calısayım kı ,zayıf olan derslerımıze ona göre erken baslardık ..
Bunu da anlayamadım.

aynen bende notlarımı bilip ona göre hangi dersim kötüyse ona ağırlık vermek istiyodum ama geç açıklanırsa gene yandık :/
aöf bu sene çok saçma sapan şeyler yapıyo sınav arasını en azından 2 ay yapmalıydı bi ay çok erken hem kitapları geç teslim etti hem yardımcı kaynak basımını yasakladı, resmen kalmamız ve tekrar para yatırmamız için yapılıyo hepsi cebini ii doldurur artık

Çan eğrisi uygulanıyor. Geçen yıl da uygulandı. Bazı derslerden 30'lu puanlarla geçenler oldu. (mesela ingilizce)
Bazı derslerde ise çan 55'i buldu.

Maalesef sınav sonuçlarını en iyi ihtimalle 3 hafta içinde açıklıyor aöf.
Bugün sınav sorularını yayınlayacaklar..
Aklımızda kaldığı kadarıyla ortalama puanlarımızı kendimiz çıkarıp ona göre ağırlık vereceğiz artık napalım
:ssz:

Sınav soruları yerıne sonucları söylesınler cok zor mu kı :(( Benım öyle huyum var notumu bılmeden calısamıyorum :(

arkadaşlar çan eğrisinde yanlış anlaşılmalar var ben düzeltmek istiyorum

1.Normal olrak geçme notu 50 dir yani 50 ve üzeri alan geçer

2.çan eğrisi sadece 50 altı not alanlar icin uygulanir bu 50 altı not dersin durumuna göre dersi alan tum ogrencilerin genel ortalamasi dusukse notunda düşmesi demektir yani mesela 10 kişiden 8 i 30 alıp diğeri 70 alsa toplam not 380 /10 kişi geçme notu çan eğrisinde 38 olur gibi

3.çan eğrisi belirlenen geçme notunun üzeri için uygulanmaz yani gecme notu 50 dir bunu alan gecer o kisiye can egrisi uygulanmaz.sadece geçme notunun altında not alanlar için uygulanır yani özetle 50 alan geçer,çan eğrisi geçme notunu yükseltmez aksine düşürür ortalama herkes yüksek aldı diye geçme notu 50 iken 70 olmaz bazı arkadaşlar çan eğrisi uygulanınca 50 geçme notunun herkes yüksek aldı geçme notuda yükselicek diye korkuyor böle sanıyor hayır kesinlikle böle bişi yok boşuna korkmayın

not;kimse yanlis biliyosun demesin ben bizzat kendim kredili orgun sistemden mezun oldum her kuralini hesaplamasini biliyorum ister inanir ister inanmaz bazi kisiler ...

BÖYLE MI BILEN VAR MI?YANI 50 ÜSTÜ ALSAK CAN EGRISINE DAHIL OLMADAN GECER MIYIZ ..HIC BILMIYORUM BU SİSTEMI
2KERE ÜNİV.OKUDUM HİÇ DENK GELMEDI ..:(

Ben de bugün Aöf çağrı merkezini aradım. Bu yıl bütünleme olmayacağını söylediler. Ben 2. ünievrsite olarak okuyorum Açıköğretimi. Diğer üniversitemin sınav tarihiyle aynı güne denk geliyor Finaller. Yani giremeyeceğim. Bütünlemelere girerim diyordum. O da olmazsa boş yere girdim vizelere, boş yere kayıt yaptırdım gibi olacak :S
Yök' e bu konuda baskı yapılması gerekiyor hakikaten. Aöf bu yıl sistem değiştirdi, kredili sisteme geçti, Vize final sayısı arttı, Hem de bütleri kaldırıyor. Bu kadar değişiklik de fazla.

arkadaşlar çan eğrisinde yanlış anlaşılmalar var ben düzeltmek istiyorum

1.Normal olrak geçme notu 50 dir yani 50 ve üzeri alan geçer

2.çan eğrisi sadece 50 altı not alanlar icin uygulanir bu 50 altı not dersin durumuna göre dersi alan tum ogrencilerin genel ortalamasi dusukse notunda düşmesi demektir yani mesela 10 kişiden 8 i 30 alıp diğeri 70 alsa toplam not 380 /10 kişi geçme notu çan eğrisinde 38 olur gibi

3.çan eğrisi belirlenen geçme notunun üzeri için uygulanmaz yani gecme notu 50 dir bunu alan gecer o kisiye can egrisi uygulanmaz.sadece geçme notunun altında not alanlar için uygulanır yani özetle 50 alan geçer,çan eğrisi geçme notunu yükseltmez aksine düşürür ortalama herkes yüksek aldı diye geçme notu 50 iken 70 olmaz bazı arkadaşlar çan eğrisi uygulanınca 50 geçme notunun herkes yüksek aldı geçme notuda yükselicek diye korkuyor böle sanıyor hayır kesinlikle böle bişi yok boşuna korkmayın

not;kimse yanlis biliyosun demesin ben bizzat kendim kredili orgun sistemden mezun oldum her kuralini hesaplamasini biliyorum ister inanir ister inanmaz bazi kisiler ...

BÖYLE MI BILEN VAR MI?YANI 50 ÜSTÜ ALSAK CAN EGRISINE DAHIL OLMADAN GECER MIYIZ ..HIC BILMIYORUM BU SİSTEMI
2KERE ÜNİV.OKUDUM HİÇ DENK GELMEDI ..:(

Ben de şu an hem örgün hem açıktan okuyorum.Açıköğretimi bilmiyorum ama örgündeki çanda sınıf ortalaması yükselirse çan da yükselir.Size örnek:Ben vize:80 final:85 aldığım dersten BB ile geçtim.Sınıf ortalaması 78

Ayrıca 50nin üstündeysen kalmazsın diye birşey yok.Arkadaşım 50nin üstünde aldı bir dersten ve de kaldı.
Bir örnek daha.Bir dersimizde çan 67 idi.Arkadaşım 66 aldı.DC aldı.Onda da ortalaması 2'nin üstünde olduğu için geçti.
Bu benim üniversitemdeki çan sistemidir.Puanlar ne kadar yüksekse çanda yüksek oluyor.

Ama açıköğretimi hiç bilmiyorum nasıl olur bu yıl ilk senem.Ve çok sinir oldum ya neden kalktı ki bütünleme :47:

hala sınavlar acıklanmadı :(( Bir de YÖK bütğn üniversitelere bu yıl bütünleme getirdi açıklaması vardı ..Peki
neden biz dışlanıyoruz,bunu da anlamış değilim:((Çok saçma bir durum ..1ay arayla nasıl final çalışalım ki ben hala
kitap açma isteği bulamadım kendimde:(

eski dönemelrde sınav soruları ve sonuçlsrı daha çabuk açıklanıyodu.şimdi hre şey daha karıştı sanki birine ulaşıp cvpalmak bile günler sürüyo:(

kızlar bu yandakı ders ortalaması nedır çan egrısındekı gecme notları mı?aa bb falan yazmıyor ama 45 altı notum yok maaşallah
gectım mı yanı sımdılık ?finallerden kac almam lazımmm

felsefe okuyan var mı?bütünlemeye 1 ders bırakacaktım.tesadüf gördüm büt olmadığını ve sınava 4 gün kaldı.9 dersim var:18:

Back