• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bütün terziler mi aynı yaa, sinirden kuduruyorum :(

konuyu okuyunca irkildim :KK57:
abimin nişanı için elbise aldım hemde süper bi elbise ucundaki tüller kesilcek şuan içime korkular girdi terzide de :KK57:

ben olsam çıkarabildiğim cıngarın dibine kadar çıkarırım isterse seyyar satıcı olsun ben bunu bu şekilde almam deseydiniz keşkeee para iadesi yada değişim yapsaydınız saçmalamışlar

ütüden değil canım inceledim, dikişe dikkatli bakarsan zaten sol taraf daha geniş, sağ taraf inceltilmiş...
bildiğin savsaklamış yani...

evet kloş etek ama terzi dediğin kloş eteğin ucunu da diker yani...
nasıl bi terzi ise... zıkkım etti bayramımı...

bende bundan sonra avm terzisine yaptırıcam bu tür şeyleri... resmen dandik birinin elinden çıkmışş. yazıklar olsun..
Halledilir ,bir elbise yüzünden insanın bayramı zıkkım olur mu :KK12:

dün bi elbise aldım..100 lira para verdim.. çok da beğenerek aldım ve uzun zamandır gözüm o elbisedeydi.. bayram için nasipmiş aldım... denedim biraz uzun geldi etek ucu, satıcı kız ölçü alalım kısalttırırz dedi.. ölçü aldı... bugün elbiseyi teslim almaya gittim, aman yarabbi bu nasıl bir baştan savmalıktır..:KK57:
görseniz elbiseye acırsınız... resmen marul gibikıvırcık dikmiş gitmiş.. dikiş sanki zigzag çizer gibi.. Kısacası elbisenin şaftı kaymış resmen.. görünce delirdim.. insan bukadar işini baştan savarmı...
hep mi bana denk geliyor böyle anlamıyorum ya,
daha önce de başka bir yerde pardesümü kısalttırmıştım o da berbat yapmıştı.. eşimin pantolon paçalarıni da mahfetmişti bir terzi.. taksitle zar zor alabildiim bir elbisem vardı geçen sene, o da biraz uzundu, onu da verdim terziye bilhassa da tembihledim... güzel olsun baştan savmayın diye, elbiseyi bi görseniz , kıvır ıvır dikmiş, marullamış.. üzerimde gören herkes farketti etek ucuna noldu diye..:KK57:
terziler hep mi böyle kızlar, sizinde başınıza geliyor mu böyle.. çok üzgün bir haldeyim.. hevesle aldığım elbise dandik bir hale geldi... :KK61::KK61::KK61:
Eki Görüntüle 1582430
anlarım dikişten..ben önce ölçüyü alır sonra keser sonra teyeller sonrada makinaya veririm ..ben dikerim..
bu diken kumaşı kişi çekerek dikmiş..böyle olmaz..

dün bi elbise aldım..100 lira para verdim.. çok da beğenerek aldım ve uzun zamandır gözüm o elbisedeydi.. bayram için nasipmiş aldım... denedim biraz uzun geldi etek ucu, satıcı kız ölçü alalım kısalttırırz dedi.. ölçü aldı... bugün elbiseyi teslim almaya gittim, aman yarabbi bu nasıl bir baştan savmalıktır..:KK57:
görseniz elbiseye acırsınız... resmen marul gibikıvırcık dikmiş gitmiş.. dikiş sanki zigzag çizer gibi.. Kısacası elbisenin şaftı kaymış resmen.. görünce delirdim.. insan bukadar işini baştan savarmı...
daha önce de başka bir yerde pardesümü kısalttırmıştım o da berbat yapmıştı.. eşimin pantolon paçalarıni da mahfetmişti bir terzi.. taksitle zar zor alabildiim bir elbisem vardı geçen sene, o da biraz uzundu, onu da verdim terziye bilhassa da tembihledim... güzel olsun baştan savmayın diye, elbiseyi bi görseniz , kıvır ıvır dikmiş, marullamış.. üzerimde gören herkes farketti etek ucuna noldu diye..:KK57:
terziler hep mi böyle kızlar, sizinde başınıza geliyor mu böyle.. çok üzgün bir haldeyim.. hevesle aldığım elbise dandik bir hale geldi... :KK61::KK61::KK61:
Eki Görüntüle 1582430
Aldığınız yer yaptıysa sorumluluk onların değiştirsinler. ayrıca terzilerin çoğu maalesef orijinal dikiş gibi yapamıyor. Şifon, medine ipeği, ince krep kumaşları onların makneleri çekiyor ve bu büzgüler oluşuyor..

elbiseyi dün almıştım.. bugün geri götürüp uzun geldiğini ve kısalttıracağımı söyledim.. eve götürmüş olmam biraz uygun olmadı... keşke dün alır almaz olsaydı bu mevzu itiraz edecektim.. :KK43:

etiketi üstündeyse tüketici hakları diye bir şey var git değiştirsinler.

birde mağazaların götürdüğü terziler ucuzcu olduğu için beceremiyorlar. ben paramla dahi olsa kendi güvendiğim terziye götürüyorum.

anlarım dikişten..ben önce ölçüyü alır sonra keser sonra teyeller sonrada makinaya veririm ..ben dikerim..
bu diken kumaşı kişi çekerek dikmiş..böyle olmaz..

aynen. esnek olduğu için kıvır kıvır olmuş.

elbise düz mü. güpür (dantel) yada siyah kurdele (saten yada ipek) yakışırsa ondan geçirt. tabi elbisenin tamamını bilmediğim için öneri sadece. bir gözünün önüne getir... olur mu acaba...

Resmi gördüm de aklıma geldi..bir kere dikmem için, bana emanet etmişti abim bir kıyafetini.
bende ustayım deyip başına geçmiştim..böyle kıvırcık marul gibi olmuştu :KK53:
Garibim, kötü olmuş da demiyor üzülmeyim diye...itiraz etmeden giymişti:KK19:

Başından ayrılmamak gerekiyor sanırım yaparlarken...Böyle baştan savma iş mi olur :KK12:

Bende terziye pantolon vermistim unlu bir markanin pahali ve gozum gibi bakiyordum resmen:KK45:
Sonra boyu uzun geldi ben de altta terzi vardi gotureyim dedim aman goturmez olaydim.Cocugun eline vermis mahvolmus hem yamuk kesmis hemde ayni sizinki gibi kivir kivir olmus paca sanki yeni yikanmista utu basilmis gibi bu ne dedim goturdum daha beter etti giyemedim hic:KK43:
Bence siz bekleyin bir avmye goturun en iyisi :)

elbiseyi dün almıştım.. bugün geri götürüp uzun geldiğini ve kısalttıracağımı söyledim.. eve götürmüş olmam biraz uygun olmadı... keşke dün alır almaz olsaydı bu mevzu itiraz edecektim.. :KK43:
hala götürebilirsiniz, tüketici hakları diye bir şey var. eğer geri almazlarsa şikayet edin, paşa paşa değiştirmek zorundalar.

Ahhh ah işini düzgün yapmayan insanlara sinir oluyorum ben de.

Beceremiyorsan yapma bu işi yahu.
Millet parayı sokaktan mı topluyor?

Ben de bir kuru temizlemeye çok sevdiğim takımımı vermiştim o geldi aklıma.
Nasıl temizlemekse eteğimin düğmesini koparmış.

Ve öyle kapanacak gibi değil, önde model olarak görünen düğmeyi..

Eşim almıştı benim de bakmamış.
Evde gördüm, geri de götürmedim ama çok üzüldüm.
Öyle gitti gül gibi takım..

Bu arada daha önce hiç yaptırmadım ama çok güzel bir elbise gördüm, iyi bir terziye diktirsem mi diye düşünüyordum.
Senin konunu görünce tırstım iyice, cesaret edemem sanırım.:KK17:

Eki Görüntüle 1582430
Mutlaka goturun geri.
ya duzeltin yada tuketici mahkemesine sikayet ederim diye tehtit edin.
zarar vermeden soksun dikisi tekrar diksin.
guzelce utulesin.
kesinlikle kabul etmeyin o ne oyle yaaa.
ben bile daha iyisini yaparim yuhh.
hakkinizi arayin gerekirse kavga edin valla cok sinirlendim.
elinden tutup ben goturcem nerdeyse.
ve esinizle gidin yada disi gecicek biriyle.
kalanalik gidin korksunlar.

Ayrica yeni yapacagi dikiste boydan bi cm bile oynatmasin kesmesin sokmeye usenipte.
yaninda bekleyin yaparken.

Benm oyle 10 mt tülümu mahvetmislerdi.
bide bizden dahami iyi bilcen havalarina giriyolarya uyuz oluyorum
Tülü dikerken desen kaydirmis sanki ilk defa dikiyo koskoca tülcu
Ama orda bnm hatam vardi fazla ses cikaramamistim.
cunku 2. Defa dikilmisti.
boyunu yalnis vermisim uzun olmustu.ondan tekrar duzelmesi gerekiyodu
busefer hem kisa oldu hem desen kaydi.
bende sinir oluyorum terzilere.
daha bir suru sey geldi benm basimada.
ustune ustluk duzeltmeyede para veriyodum

Benimde haşortmanımı:KK53: kısaltırken ölçü almasına ragmen 5cm daha kısa yapmıştı ustelikte nebiçim güzel haşortmandı.

Eki Görüntüle 1582430

Ayrica sokerken mahvederler diyede korkma.
şifonya ipin ucundan bi tutuyolar tikir tikir sokuluyo.ama sen elleme onlar yapsin.
ben feracemi vermustim.adam yapiyim al git dedi.
bende bekliyorum ama odum kopuyo bi yandan feraceyi bilirsiniz oda sicon gibi narin.
biyanda tembih ediyorum biyandan bakiyorum.biyandanda adam sinirlenmesin aman kizipta bastan savmasin diye kokuyoru.

neyse adam 2 dkkda dikti.
bi cikti makineden aman allahim butun ip toplamis buzgu buzgu.
benm aklimdan neler geciyo o sira tekrar ustunden gecse dikis izi belli olurmu nolcak simdi diye.
adam bi tuttu ipin ucundan sokuldu dikis sonrada bi guzel duzeltti.
neyseki orda sansim yaver gitti kil payi.
sende uzulme.
ara bi guzel terzi yada aldigin yere gotur.
bayramda giyersin dert etme ama pesini birakma

gercekten ıs bılen terzı yok artık,
benım elımde makına olsa neler cıkartırım ortaya,
elbıseye kufur gıbı ıslem yapmıslar.

Keske yakin olsaydik yapardim ben size. Kendi sifonlarimin etek uclarini tulbent kivirma ayagiyla yapiyorum, incecik tertemiz bir bitis oluyor.

Back
X