• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bütün gece uyuyamadım :(

zuzu88

Kuş konuşsa uçarmıydı?
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
1.597
1
641
36
İstanbul
Ve şimdi sizden uykusuz şişmiş gözlerle fikir almak için işe gelir gelmez yazmak istedim...

kızlar benim 8yıllık bi ilişkim vardı söz oldu nişan oldu çoook ama çok uzadı velhasıl bitti.(şimdi allahıma şükürler ediyorum)

şuanda 11aydır harika giden bi mutluluğum var bu normalde bu haftasonu aileler tanışacaktı 2-3hafta sonrada isteme olcak yüzük takılacaktı eylülede düğün yani nisan ayında bunlar olacaktı.ben ailemle ve sevgilim ailesiyle böyle konuştu hersey okey gibi doğal olarak bnm ailem gelsn bi görüşelm önce diyor bundada sorun yok....

lakin dün akşam ablam ve eniştem bize geldiler.eniştem dobra bi insandr kendsni severimde ama bana fikir verirken kafamı çok karıştrdı.diyorki iki aile birbirini tanımıyor önce bi söz olsun aileler birbirni sindirsin örf adetlerini görsün mayısn sonnda nişan yapın diyo :( bi kere de vermesin baban biraz gelip gitsinler hiç mi ders almadın oldu bittiye gelmesin ağır ağır olsun diyor.bi yanım hak veriyor bir yanım tüm bunları prosedür olarak görüyor :( kafam karıştı midem ağrıyo düşünmekten sıkıntıdan :(

biz saygısızlık olsun diye değil ama birbirimizi istiyor ve kararlıyız böyle prosedürlerde bilirsiniz herseferinde bisürü teferruat herkes birbirini inceler biz uzatmak istemiyoruz tek amacımız bu yalnşmı yapıyoruz bi yanm hiç kafanı bulandırma aldın kararı uygula diyor :59:

canım hemen böyle planlar yapıp sonra üzülme yani demek istediğim akışına bırak benim babamda ilk gelmede vermem bir kaç kere gelecekler diyordu eniştemde teyzemin kızı için aynı şeyi dedi üstelik o ilk seferde değil hiç vermem diyordu ama benim babamda eniştemde tanışmadan sonra ilk istemeye geldikleri gün verdiler:1: bende kendimi böyle kasmıştım vermeyecek uzayacak sorunlar çıkacak vs. diye ama düşündüğüm gibi olmadı onun için sıkma kendini dua et bol bol Allahım hayırlı eylesin diye:38:

canım durumun karışık ama bana sorarsan aceleye qetirmeyin bu işler aceleye geldi mi qözden kaçan ama sonrasında sizi rahatsız edebilecek çok şey çıkıyor.yani özellikle şu aşamada kendine ve ailene zaman tanı iyice düşünün uzun uzadıya konuşun bunları,şartlarını şimdiden söyle karşı tarafa sonradan sorun çıkabiliyor..allah yardımcın olsun

bence doğru söylemiş... ki kaldıki o da el oğlu.
oldu bittiye getirme, kız evi naz evi... gelsin bir kaç kere istesinler.

ama iyi de zaten kız istemede eğer ailenizin gönlü varsa orada anlaşılıp söz verilir
nişana kadar olan zaman ve nişandan düğüne kadar olan zaman iki tarafında birbirlerini tanıma sürecidir
ben bu bi kaç kere gidip gelinme olayı çok yanlış
siz bir kere kötü bir tecrübe yaşamışsınız olabilir ama bu da öyle olucak değildir sonuçta bence planlarınızı bozmayın

saolun cevaplarınız için.uzadıkça tadı kaçar diye düşünüyoruz sevgilimin ailesinin apartmannda dairesi var orda oturmıcamı söyledim ailesiyle konuştu ben burda oturmak istemiyorum dedi yani başka biyerde oturucaz ....dokunsalar ağlıcak gibiyim sadece hayırlısı için dua ediyorum. nitekim ben bu mevzuyu 2ay sonrayada ertelesem 6ay sonrayada ne yazıldıysa o oluyor bunu en iyi ben ve yaşayanlr bilir sonuçta 8senemi birine harcadım ve şşimdi mutluluğu sevgiyi güveni buldum hayallerimizi hayatımızı beraber devam ettrmek istiyoruz:ssz::ssz:

ya nasıl içim daraldı ki sormayın kafama takacak dert arıyorum resmen:5:

Ve şimdi sizden uykusuz şişmiş gözlerle fikir almak için işe gelir gelmez yazmak istedim...

kızlar benim 8yıllık bi ilişkim vardı söz oldu nişan oldu çoook ama çok uzadı velhasıl bitti.(şimdi allahıma şükürler ediyorum)

şuanda 11aydır harika giden bi mutluluğum var bu normalde bu haftasonu aileler tanışacaktı 2-3hafta sonrada isteme olcak yüzük takılacaktı eylülede düğün yani nisan ayında bunlar olacaktı.ben ailemle ve sevgilim ailesiyle böyle konuştu hersey okey gibi doğal olarak bnm ailem gelsn bi görüşelm önce diyor bundada sorun yok....

lakin dün akşam ablam ve eniştem bize geldiler.eniştem dobra bi insandr kendsni severimde ama bana fikir verirken kafamı çok karıştrdı.diyorki iki aile birbirini tanımıyor önce bi söz olsun aileler birbirni sindirsin örf adetlerini görsün mayısn sonnda nişan yapın diyo :( bi kere de vermesin baban biraz gelip gitsinler hiç mi ders almadın oldu bittiye gelmesin ağır ağır olsun diyor.bi yanım hak veriyor bir yanım tüm bunları prosedür olarak görüyor :( kafam karıştı midem ağrıyo düşünmekten sıkıntıdan :(

bende 4 yıldır beraberdim nişanlımla ailesiyle hiç tanışmamıştım oda benim ailemle ama biz birbirimizi çok sevdik ve hayatımızı birleştirmeye karar verdik isteme söz oldu bizimkiler verdi 9 gün sonrada nişan çokda güzel oldu şuan herkes mutlu mesut düğünü bekliyorlar bilemiorum uzatma gitsin

Doğru söylemiş enişteniz aceleye gerek yok nisanda olmaz da mayısta olur ama en güzeliyle olur herşey.
Hem ilk gelmede kız verilmez bizimkilerde der hep bunu,iki kere gelsinler bişey olmaz.Adetimiz böyle dersin erkek arkadaşına,onlarda da öyledir emin ol.
Mutluluklar dilerim.

saolun cevaplarınız için.uzadıkça tadı kaçar diye düşünüyoruz sevgilimin ailesinin apartmannda dairesi var orda oturmıcamı söyledim ailesiyle konuştu ben burda oturmak istemiyorum dedi yani başka biyerde oturucaz ....dokunsalar ağlıcak gibiyim sadece hayırlısı için dua ediyorum. nitekim ben bu mevzuyu 2ay sonrayada ertelesem 6ay sonrayada ne yazıldıysa o oluyor bunu en iyi ben ve yaşayanlr bilir sonuçta 8senemi birine harcadım ve şşimdi mutluluğu sevgiyi güveni buldum hayallerimizi hayatımızı beraber devam ettrmek istiyoruz:ssz::ssz:

Tabi sen onun ailesini ne kadar süredir tanıyorsun bilemiyorum tatlım ama iş ciddiye binmeden emin ol kimse kimseyi tanıyamıyor. bence ailelere de biraz zaman verin, onlar da bir tanısınlar, bir alışsınlar birbirlerine birkaç kez misafir olun karşılıklı mesela. zaten ailen onları tanıdıkça daha fazla uzatmak istemez emin ol.

en önce biraz sakin ol, sen kendini üzdükçe daha kolay olmayacak hiçbir şey...

bende yeni nişanlıyım babama anlatana kadar zaten ömrümüz tükendi annemle sonra razı oldu gelsinler dedi.Geldikleri gün babama durumu anlattılar babamda önce bir tanışalım biz sizi ziyaret edelim kaynaşalım sonra karar verelim dedi. Bir hafta sonra biz onlara gittik babam sevdi dünürlerini damadını, ertesi haftada beni tekrar istemeye geldiler babam hayırlısı olsun dedi 2 hafta sonra nişanım oldu bu dönem biraz stresli geçiyor ama herşey bitince oh be diyosun biraz sabır et babana bırak bencede .Benim bu süreç nerdeyse 1 buçuk ay sürdü ama oldu şimdi 7 eylülü bekliyoruz..:17:

bende yeni nişanlıyım babama anlatana kadar zaten ömrümüz tükendi annemle sonra razı oldu gelsinler dedi.Geldikleri gün babama durumu anlattılar babamda önce bir tanışalım biz sizi ziyaret edelim kaynaşalım sonra karar verelim dedi. Bir hafta sonra biz onlara gittik babam sevdi dünürlerini damadını, ertesi haftada beni tekrar istemeye geldiler babam hayırlısı olsun dedi 2 hafta sonra nişanım oldu bu dönem biraz stresli geçiyor ama herşey bitince oh be diyosun biraz sabır et babana bırak bencede .Benim bu süreç nerdeyse 1 buçuk ay sürdü ama oldu şimdi 7 eylülü bekliyoruz..:17:

haklısın canım dün erkek arkadaşımlada konuştum sen sıkma canını tanısınlar çok isterlerse birbirlerini istedikleri kadar gidip gelsinler ha bir ay önce ha sonra dedi benim tezcanlılığım işte onun sözleri beni sakinleştirdi bakalm nisanın ilk haftası bi tanşmaya gelsnler allahın izniyle devamı da gelir.:54:

haklısın canım dün erkek arkadaşımlada konuştum sen sıkma canını tanısınlar çok isterlerse birbirlerini istedikleri kadar gidip gelsinler ha bir ay önce ha sonra dedi benim tezcanlılığım işte onun sözleri beni sakinleştirdi bakalm nisanın ilk haftası bi tanşmaya gelsnler allahın izniyle devamı da gelir.:54:

hayırlısıyla inş herşey iyi olur..:16:

canım ben nişanlanıcakken herks aynı şekilde kafamı karıştırıyodu söz olsun tanısınlar sonra nişan olsun diye.hemde ilk istemede verilmez biraz naz yap kolay olmasın hiçbişey deniyodu.ama ben onların hiçbirine kulak asmadım.ailemde yazık değilmi birkaç defa gelmelerine ne gerek var vereceksek insanları yormaya gerek yok dedi.nişanla söz arasında bi fark yok sonuçta yine tanışırlar.benim ailem nişandan önce nişanlımla görüşüp onu tanımışlardı içleri rahat olduğu içinde böyle uzatmaya gerek olmadığını düşündüler.bence hiç girme böyle şeylere.ve bişeye kalkıştığın zaman akıl veren çok oluıyo bilende bilmeyende.tecrübeli kişilere danışıp kararını öyle ver.sırf başkaları istiyo diye erkek arkadaşınıda (inş yakında nişanlın olur :) ) ailesinide boşa yorma.

kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yarın tanışmaya gelecekler ailemle bende anne ve babasını ilk defa göreceğim ölüyorum heyecandannnnnnnnnnnnnnnnn :52: :52: :52: :52: :52:

hadi gözün aydın sakin ol panik yapacak bişey yok ilk başta biraz heyecan basıyor titriyosun sonra bitiyor hepsi
nasıl razı oldu baban

ya aslında babamn istememesi yada istemesi gibi bi durum yok evde tadilalar vardı yakın zamanda yakınlarımızın düğünleri var biz yaza kalmadan olsun istedik ondan çok kasıldk bakalmmm dua edin banaaa :17: :17: :17:

ya aslında babamn istememesi yada istemesi gibi bi durum yok evde tadilalar vardı yakın zamanda yakınlarımızın düğünleri var biz yaza kalmadan olsun istedik ondan çok kasıldk bakalmmm dua edin banaaa :17: :17: :17:

iyi hadi bakalım Allah yardımcın olsun herşey gönlünce olsun:16:

Back