kimse yardım etmeyecek heralde
şimdilik mecburen Gebzede ama bi süre sonra geliştirmeyi düşünüyorumnerede açmayı düşünüyorsun.
zaten kira sorunu yüzünden gebzede açıyorum dükkanımız var burda yoksa bende farkındayım buradaki kesimin tercihlerinin biraz daha mütavazi olduğununBence lokasyon seçimin yanlış, o bölgede senin düşündüğün tarzda bir yer çok verimli olmaz, ayrıca muhakkak kira,stopaj,vergi ve benzeri giderleri iyi hesapla.ticaret zevklidir ama zorlukları çoktur. Hayal kurman bile müthiş, hayallerinden vazgeçme ve o butiği aç, ama lokasyon ve giderleri, mal alacagın toptancıları falan herşeyi oturaklı bir şekilde hesapla... Başarılar.
zaten kira sorunu yüzünden gebzede açıyorum dükkanımız var burda yoksa bende farkındayım buradaki kesimin tercihlerinin biraz daha mütavazi olduğununürünleride yurtdışından getirmeyi düşünüyorum hem çeşit çok hem fiyatlar uygun ama prosedürleri pek bilmiyorum araştırıyorum işte buarada teşekkür ederim önerilerin için .
yurtdışından getirmeyi düşünüyorsan sana tavsiyem ,
pegasus 48 Euroya yurtdışı biletleri satıyor, kampanya dahilinde, yılda 3-4 kez. biletini oradan gidiş-dönüş çok ucuza alırsın.
20 kilo valiz 8 kilo el bagajı getirme hakkın var. sen giderken yanında çok fazla eşya götürme bu 28 kilonun en az 25 kilosuna aldıgın malları koyarsın, eğer limiti aşarsanda üzülme ekstra 20 kiloya en fazla 50-60 lira alıyorlar.
kesinlikle gümrük, nakliye gibi işlerle uğraşma..
her seferinde sadece gümrükçüye 300-400 tl ödersin, ordino ücreti 150 tl.her seferinde , ayrıca getirdiğin malın fatura tutarı üzerinden devletimiz KDV ve vergi alıyor, özetle eğer ürünleri yurtdışından ithalat edersen maliyetin 2 katına çıkar , 10bin liralık ürün getirirsin bir 10bin lirada masraf ödersin, kendin gidersen hem gezersin, hem çok ucuza gelir 9bin lira cebinde kalır. ve daha hızlı olur, birebir görüp alma şansın olur...
çok işime yarayacak tavsiyeler bunlar gerçekten çok teşekkür ederim.pegasussus bu avantajını bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum hem gezmek hem ticaret yapmak çok daha eğlenceli olur
merak ettiğim neden merter değilde yurtdışı
merak ettiğim neden merter değilde yurtdışı
arkadaş tarz bir butik açmak istediğini söylüyor zaten, ilk mesajını dikkatli okursan neden merter değilde yurtdışı olduğunu anlarsın merterdede çok tarz mallar var, siz bu konuda çok bilgilisiniz galiba, ama biraz daha saygılı olabilirdiniz değilmi
merhabalar..bende pendikte sizin dusundugunuz gibi bi butik acmak istiyorum-internette arastirirken sizin yaziniz dikkatimi cekti-insan iliskerim iyidir.zevkimede guveniyorum ama daha once bi dukkan isletme tecrubem olmadigi icin bi ortak la bu isi yapmak istiyorum-eger dusunurseniz gorusebiliriz-kimse yardım etmeyecek heralde
Merhaba..dusundugunuz butik i actiniz mi? Hala karar asamasindamisiniz? Bende pendik te boyke bi yer acmak istiyorum-arkadaşlar ben modern bi butik açmayı düşünüyorum ama öyle tıka basa dolu olanlardan değil.artık istediğimizi bulmak çok zor.mesela ben beğendiğim elbiselerin her bedeninden 1 er 2şer adet koymak istiyorum yani herkesin üstünde olmasın çeşit bol olsun bunları ucuz alıp kar etme konusundan çok verimli bi araştırma yapamadım.
önerileriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?