Butik Açmak

Umay-

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2018
2.553
7.539
Merhabalar :KK54:

Giyim üzerine bir butik açmak istiyorum.Uzun zamandır aklımda olan bir iş bu. Ama son iki aydır ciddi ciddi düşünüyorum.

Şahıs şirketi kurup kazandığının vergisini veren bir vatandaş olacağım :KK70:

Homeoffice çalışacağım.

İstanbul'da Merter ve Eminönü'nün toptancılarla dolu olduğunu malların buradan alındığını öğrendim (internetten)

Sermayemse 10.000 tl

Aranızda ya da etrafınızda bu işi yapan var mı?

Sermayem yeterli mi?

Şahıs şirketi kurduğum zaman nelerle karşılaşırım?

Toptan ürün alınan başka yer var mı?

Sizce bu iş tutar mı:KK23:

Henüz elle tutulur bir adım atamadım. Çünkü ayrıntıları düşünmekten yola çıkamadım ve sanırım biraz da cesarete ihtiyacım var

Bölümünü okuyorum,stilist ve modelist'im. Çizim de yapabiliyorum dikim de.
Hevesini kırmak istemem ama bayağı bir uğraşman gerekiyor.
Kuzenim açmıştı Ümraniye'de. (Özel dikim de yapıyordu,ürün de alıyordu.)
2 yıl işletti/işletemedi kapattı.
Biraz da çevreye bakıyor bu işler.
Benim işyeri açma belgem var ama tek başıma cesaret edemiyorum işte.

Bölümünü okuyorum,stilist ve modelist'im. Çizim de yapabiliyorum dikim de.
Hevesini kırmak istemem ama bayağı bir uğraşman gerekiyor.
Kuzenim açmıştı Ümraniye'de. (Özel dikim de yapıyordu,ürün de alıyordu.)
2 yıl işletti/işletemedi kapattı.
Biraz da çevreye bakıyor bu işler.
Benim işyeri açma belgem var ama tek başıma cesaret edemiyorum işte.
Peki mağaza mı açmıştı yani dükkan kiralayıp fiziki bir mağazası mı vardı ? Yoksa internet üzerinden mi satış yapıyordu
Kapatma nedeni ne gelir gideri mi karşılamıyordu yoksa özel sebeplerden dolayı mı kapattı

O kadar çok var ki etrafta.
Farklı olmanız gerekiyor ve reklam bütçeniz olması...
10 bin bana çok az geldi.
Reklam için İns.. ve Fac... sosyal paylaşım sitelerinin cüzi miktarda yaptığı reklamlar var. Öncelikli olarak onları denerim diye düşündüm.

10bin yeterli değil .
Şirket kurulum, kira, ürün alım, her ay muhasebe masrafı ve sigorta primi vs..
Homeoffice dediniz ama internetten mi satış yapacaksiniz?
Ever internet üzerinden satış yapmayı düşünüyorum. Öncelikli olarak bir sosyal paylaşım sitesinde.
Aklımda internet sitesi kurmak da var. Hemen hemen her giyim markasının sitesi gibi kredi kartlı kapıda ödemeli sipariş verebileceği bir site.

Homeoffice olacağı için dükkan kirası sorunu yok.
Şirketi vergi dairesinde kolayca açabiliyorum. Açılış için muhasebeciye ihtiyaç yok ama sonrası için olacak gibi.

29 yaş olduğum için gelirin 75.000e kadar olanı için vergi muafiyetim de var
Ve sigorta primi için de yanlış hatırlamıyorsam 1 yıl kadar muafım ya da bu primleri devlet kendisi ödüyordu

Şirket kurulumu için 3500-5000 civarı bir gideriniz olacak ilk başta. Her ay da vergi+sosyal güvenlik ödemesi yapmalısınız. Yani işinizi 6 ay kazanmayacak şekilde düşünüp ona göre bir sermaye ile başlamalısınız. Elinizde 6 ay sıfır kazançla işi yürütebilecek bir miktar para olmalı ki 10000 bunun için yeterli değil. İş kurmanın altın kuralı budur.

Peki mağaza mı açmıştı yani dükkan kiralayıp fiziki bir mağazası mı vardı ? Yoksa internet üzerinden mi satış yapıyordu
Kapatma nedeni ne gelir gideri mi karşılamıyordu yoksa özel sebeplerden dolayı mı kapattı
Homeoffice,evi büyüktü üst katını sadece o işe ayırmıştı.
Özel dikimde yapıyordu,müşteriler geliyordu falan.
Bayağı iyiydi başlarda,fakat daha sonra gelirler giderleri kapatamadı vergi ödemekte zorlanmaya başladı. Talep olmadı zaten fazla çevresi yoktu. Mecburen kapattı yani. Ama zevkli iş,çevrem olsa yapmayı düşünüyorum bende.

Bende olumlu bulmadım,ünlü mağazalarda ürün yok, internetten ucuz satmaya başlamışlar, vakit yok, uzaklık sorun derken herkes netten alışveriş yapıyor. En güzeli bu işi yapanlar ile görüşmeniz.
Evet en iyisi bu işi yapanlarla görüşmek şimdilik burdan yardım alayım daha çok kişiye ulaşırım diye düşündüm

Ben de internetten satış yapmayı düşünüyorum. Günümüzde artık çok popüler internetten alışveriş yapmak biraz da buna güveniyorum açıkçası

netten alışveriş yapılabilecek bişeyse olabilir diyeceğim ama yaklaşık 1 2 sene kar edemezsiniz.

küçükken ailem açmıştı kıyafet fabrikası gibi tabi ben hatırlamıyorum pek ama baş edemediler. şimdi daha zordur diye tahmin ediyorum. instagramdan fenomen olup sonra net satışı yapmak bile daha olası geliyor bana :)

Homeoffice,evi büyüktü üst katını sadece o işe ayırmıştı.
Özel dikimde yapıyordu,müşteriler geliyordu falan.
Bayağı iyiydi başlarda,fakat daha sonra gelirler giderleri kapatamadı vergi ödemekte zorlanmaya başladı. Talep olmadı zaten fazla çevresi yoktu. Mecburen kapattı yani. Ama zevkli iş,çevrem olsa yapmayı düşünüyorum bende.
Benim de o kadar geniş bir çevrem yok ama internetten satış yapmayı düşünüyorum. Sanalda satış yapmıyor muydu peki sadece etrafındakilere mi yapıyordu

Şirket kurulumu için 3500-5000 civarı bir gideriniz olacak ilk başta. Her ay da vergi+sosyal güvenlik ödemesi yapmalısınız. Yani işinizi 6 ay kazanmayacak şekilde düşünüp ona göre bir sermaye ile başlamalısınız. Elinizde 6 ay sıfır kazançla işi yürütebilecek bir miktar para olmalı ki 10000 bunun için yeterli değil. İş kurmanın altın kuralı budur.
Peki ne kadar sermayem olması gerekir sizce
29 yaş altıyım ve bazı desteklerden yararlanabiliyorum ya da muafım
Vergi dairesine gidip sordum şahıs şirketi açmak için ücret almıyorlarmış. Ama sonra vergi levhası için bir yerlere kayıt olmak için isterler mi henüz o konuda bir araştırma yapmadım

şu donemde koca koca bilmem kaç subeli firmalsrin battigi zamanda zorlanirsiniz saniyorum
ama yok acicam diyorsaniz basit usul açın
dukkaninizin köse ddukkan olmasina dikkat edin
10.000 de cok az kosgebe basvurun

Benim de o kadar geniş bir çevrem yok ama internetten satış yapmayı düşünüyorum. Sanalda satış yapmıyor muydu peki sadece etrafındakilere mi yapıyordu
Diyorum ya.
Yapıyordu.
Özel dikim,müşterilerini memnuniyetlerini falan hep yüklüyordu sayfasına.
22bin takipçisi vardı ama işlemedi işte.

netten alışveriş yapılabilecek bişeyse olabilir diyeceğim ama yaklaşık 1 2 sene kar edemezsiniz.

küçükken ailem açmıştı kıyafet fabrikası gibi tabi ben hatırlamıyorum pek ama baş edemediler. şimdi daha zordur diye tahmin ediyorum. instagramdan fenomen olup sonra net satışı yapmak bile daha olası geliyor bana :)

6 ay kadar kar yapamayabilirim diye düşündüm ama şu an görüyorum ki daha fazla bir miktar eklemem gerekiyor sermayeye
Ki eğer uzunca süre kar edemezsem kenardaki para işi döndürebilsin

Peki ne kadar sermayem olması gerekir sizce
29 yaş altıyım ve bazı desteklerden yararlanabiliyorum ya da muafım
Vergi dairesine gidip sordum şahıs şirketi açmak için ücret almıyorlarmış. Ama sonra vergi levhası için bir yerlere kayıt olmak için isterler mi henüz o konuda bir araştırma yapmadım

Açılış masrafları bunlar. Vergi levhası vs için de giderler var. Yazarkasa kullanmazsınız muhtemelen,o düşer. Ama yaklaşık 3000 çıkar cepten.
  • Fatura ve İrsaliye Matbaa Ücreti (1 er cilt): 100 TL
  • Resmi Defterlerin Noter Onayı: 70 TL
  • Vergi Dairesi Damga Vergisi: Kira tutarına göre değişebilir ortalama 20-30 TL
  • Yazar Kasa Kullanıyor iseniz: 1,250,00 TL (Yazar kasa alımı ve servisi)
  • Meslek Odasına Kayıt: 600,00 TL
  • Açılış Mali Müşavirlik Ücreti: 150
Açılıştan sonraki giderler de bunlar. Nelerden muaf oluyorsunuz bilmiyorum tabi kendinize göre hesaplayın giderleri.
  • Her ay KDV
  • Her ay Bağ-kur priminiz
  • Üç ay da bir Stopaj
  • Üç ay da bir Geçici Vergi
  • Yılda bir Yıllık Gelir Vergisi
  • Yılda bir yasal defter tasdiklerini
  • Yılda bir meslek odası üye aidatlarını
  • Belediye Vergileri
  • Her ay Mali Müşavirlik Ücreti
Bu iki grup giderleri+6 aylık giderleri+ alacağınız malların ücretini net bir şekilde hatta biraz fazla hesaplayıp ona göre bir başlangıç sermayesi belirleyebilirsiniz. Benim burdan size net bir rakam söylemem mümkün değil.

10bin sermaye bu iş için çok az geldi bana. ha batarsam umursamam diyorsanız başlayın. ama ekonomi şu durumda iken ben risk almazdım sanıyorum.

Açılış masrafları bunlar. Vergi levhası vs için de giderler var. Yazarkasa kullanmazsınız muhtemelen,o düşer. Ama yaklaşık 3000 çıkar cepten.
  • Fatura ve İrsaliye Matbaa Ücreti (1 er cilt): 100 TL
  • Resmi Defterlerin Noter Onayı: 70 TL
  • Vergi Dairesi Damga Vergisi: Kira tutarına göre değişebilir ortalama 20-30 TL
  • Yazar Kasa Kullanıyor iseniz: 1,250,00 TL (Yazar kasa alımı ve servisi)
  • Meslek Odasına Kayıt: 600,00 TL
  • Açılış Mali Müşavirlik Ücreti: 150
Açılıştan sonraki giderler de bunlar. Nelerden muaf oluyorsunuz bilmiyorum tabi kendinize göre hesaplayın giderleri.
  • Her ay KDV
  • Her ay Bağ-kur priminiz
  • Üç ay da bir Stopaj
  • Üç ay da bir Geçici Vergi
  • Yılda bir Yıllık Gelir Vergisi
  • Yılda bir yasal defter tasdiklerini
  • Yılda bir meslek odası üye aidatlarını
  • Belediye Vergileri
  • Her ay Mali Müşavirlik Ücreti
Bu iki grup giderleri+6 aylık giderleri+ alacağınız malların ücretini net bir şekilde hatta biraz fazla hesaplayıp ona göre bir başlangıç sermayesi belirleyebilirsiniz. Benim burdan size net bir rakam söylemem mümkün değil.
Net bir rakam söylemiş kadar oldunuz zaten :KK17:
Çok teşekkür ediyorum bilgiler için. Benim bayağı bir vergi dairesi belediye muhasebeci gezmem gerekiyor. Daha net ve detaylı bilgiler için :KK52:

X