BUTİK AÇMA DENEYİMİ OLANLAR

CHETAN

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
273
75
Merhaba öncelikle,

28 yaşımı bitirdim 29 dan gün aldım Mali müşavir stajeriyim ve son 9 ay ım kaldı sonrasında ilgili sınavlara girip malı müşavir olarak çalışmamı sağlayacak olan belgeyi almaya hak kazanacağım. Lakin bunu eskisi kadar istiyormuyum diye soracak olursanız hayır istemiyorum. Çünkü bu mesleği yapmaya devam edersen çocuğumu başkası büyütecek daha olmadı ama olsun istiyoruz eşimle. Bende ticaret yapmak istiyorum butik açma hayalim var hep bi butigim olsun kendi paramı kazanayım istiyorum. Çünkü ne kadar iyi olsamda işimde cebime yansımıyor ve her geçen gün patronlarımızın trilyonluk daireler lüks arabalar alması ve bize gelince para yok demeleri ve etrafta bol ca muhasebe personel ikamesi olması canımı sıkıyor ve artık mesleğimden soğudum. Üniversiteye giderken ne hayaller ile başlamıştık ama şuan durum bu.

Şimdi size sormak istediğim bayan butiği açmak istiyorum bazı ürünler için zaten tanıdık vs var üretim yapan. Bazılarınıda kendim araştırıp eklemek istiyorum. Bu işle uğraşan ve butik açan var mı aranızda ya da tanıdığı olan nasıl ne kadar masrafla yaptığını bilen var mı. Şuan bir araç im var gerekirse onu satıp daha ucuz bi araba alıp ondan kalan parayı açma maliyetimize eklemeyi düşünüyorum. Fikirlerinize açığım. Teşekkürler okumaya değer bulduğunuz için.

Canım 7 sene butik işletmiş birisi olarak söylüyorum o işe bulaşma derim sıkıntılı stresli bir iş ben evlenince kapattım ve bir kez bile pişman olmadım

Canım 7 sene butik işletmiş birisi olarak söylüyorum o işe bulaşma derim sıkıntılı stresli bir iş ben evlenince kapattım ve bir kez bile pişman olmadım

Yaaa neden kapattınız peki ? Çünkü istanbul gibi bi yerde iyi geliri oluyor bakıyorum minnacık dükkanlar çok çok iyi gelir elde ediyor. Sizde problem neydi acaba ?

Yaaa neden kapattınız peki ? Çünkü istanbul gibi bi yerde iyi geliri oluyor bakıyorum minnacık dükkanlar çok çok iyi gelir elde ediyor. Sizde problem neydi acaba ?
Nerede açmak istiyorsunuz?Ben açıkçası stresle başa çıkamadım ayrıca bayram yok dinlenmek yok dur durak yok.Sürekli çalışıyordum patron istediği saatte gider gibi düşünülmüyor işinin başında durmadan asla olmuyor

Benim babam da kendi işini yapıyor biliyorum malesef dur durak bilmeden çalışıyor, ticaret yapma isteği küçüklükten beri alıştığımız birşey malesef istanbul bağcılarda açmak istiyorum, biraz yorulucam belki ama kendi işim olucak o yüzden çoook Istiyorum nasip tabi

Hayırlısı olsun canım ben pandemi öncesi devrettim ama sonrada alan kişiye üzüldüm tam dükkanı aldı kapandı her şeyi düşün lütfen umudunu hevesini kırmak istemem Rabbim en güzel şekilde nasip etsin benim babam da senelerce ticaretle uğraştı

Peki siz hangi şehirde? Nasıl temin ediyordunuz malları?

Ben Fatihteydim Merter ve Eminönü’nden alıyordum malları

Merter de bu işi yapan arkadaşlarım var butiklere mal satıyorlar bende onlardan almayı düşünüyorum eminonundede incik boncuk işleri var orayada baktık inşallah Allah nasip kısmet ederse

Merter de bu işi yapan arkadaşlarım var butiklere mal satıyorlar bende onlardan almayı düşünüyorum eminonundede incik boncuk işleri var orayada baktık inşallah Allah nasip kısmet ederse
Eminönü’nde ithal ürünler var canım en azından birkaç tane koysan müşteriye farklı gelir biraz pahalıdır ama alıcısı gelince satılır mutlaka

Evet gideceğini düşündüğümüz şeyleri getiririz diye düşündük eşimle
Merhaba açtınız mı? Bende 3 sene işletip devrettim...Devrettiğime asla pişman değilim ama evde olmaktan sıkıldığım için internette yapmaya çalışıyorum çok bir şey olmadi.Giyim süreklilik istiyor

Hayır, daha açmadım malesef şuan smmm stajeriyim stajım bitmek üzere sonrasında çok istiyorum ama herkes moralimi bozuyor olmaz falan diye bilemiyorum moralim bozuk bu konuda

Hayır, daha açmadım malesef şuan smmm stajeriyim stajım bitmek üzere sonrasında çok istiyorum ama herkes moralimi bozuyor olmaz falan diye bilemiyorum moralim bozuk bu konuda
Ben bu işlerin kisacasi ticaretin rızkla alakalı olduğuna inaniyorum öncelikle konumunuzu belirlediyseniz o bölgeye göre özel ürün seçerseniz çok rahat satış yaparsınız benim en büyük sorunum buydu sirkulasyon azdı ve dükkan kendini döndürüyordu bana asgari kadar bile kalmıyordu ve psikolojim bozulmuştu 3-5 müşterimle dönmekten. uygun fiyatlı ürün her zaman tercih edilir fakat kiranız çok yüksek olursa dediğim gibi sirkulasyon yogun olursa ucuzla o dükkanin kirasıda ödenir,ama ara sokak vs ise pahalı ürün satmanızı tavsiye edebilirim ve ilk deneyim olarak internette deneyin 2.el sayfalarında gibi...Instagramda bende beceremedigim icin tavsiye edemiyorum

Instagramdan satis yapan arkadaşlarım var şuan iyi gittiğini söylüyorlar tabi bende asgari kadar kalsın istemiyorum moralimi bozdular biraz pandemi vs zaten hak getire ben suan daha çok çanta kemer ve takı yapmayı dusunuyorum bu ara ama bakalım. Stajımı bitirip inşallah girişme niyetim var

Yasal bir şekilde internetten üzerinden satışı yapılamaz mı? Ve bu süreç nasıl ilerliyor bilen var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…