• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Buse Terim'i gelinlik heyecanı sardı

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.004
448
Kocaeli
Ünlü teknik direktörü Fatih Terim'in kızı Buse Terim Volkan Bahçekapılı ile 16 Mayıs'ta nikah masasına oturacak.

Buse Terim, evlilik hazırlıklarına dair tüm detayları blog'unda paylaşıyor. Geçtiğimiz günlerde annesi Fulya Terim, ablası Merve Terim Çetin ve arkadaşlarıyla birlikte gelinlik seçmeye giden Terim, gelinlik provasıyla ilgili şu yorumu yaptı: "'İlk gelinlik provasının en güzel anı; gelinlik üzerinizdeyken, perde açılınca size hayranlıkla bakan annenizi görmek... Kendimi ilk kez beyazlar içinde gördüm. Çok garip hisler yaşıyor insan. Ama asıl gözleri dolan annenin aklından neler geçiyor kim bilir." AKŞAM

$buse_terim_gelinlik.jpg

Buse’nin Hazırlıkları köşemde daha önce duyurduğum gibi hazırlıklarımı tüm samimiyetimle anlatacağım, böylelikle evlenecek olanlara yazılarımı okurken fikir verebileceğim bu köşeyi sitenin yenilenmiş tasarımına eklemek istedim. İlk yazımda otel tercihi sürecinde yaşadıklarımı anlatmıştım. İkinci yazımda ise gelinlik ve prova heyecanından bahsedeceğim.

Yüzlerce model, yüzlerce fikir ve seçenek… Hepsinin arasında kaybolup gidiyor insan. Her gelin olacak kız gibi elbette benim de hayalimde canlandırdığım, dergilerden topladığım ve resimlerde beğendiğim modeller vardı ama o modelleri kendi üzerinizde görünce kararınız tamamen değişebiliyor. Resimlerde beğenip hayran olduğunuz gelinlikler üzerinizde çok farklı durabiliyor. Ben bu konuda ilk adımı atmak için Zorlu Center’da yeni açılan Vakko Wedding House’a gittim. Tabii ki böyle günlerde insanın ailesi ve en yakın arkadaşı yanında olmak zorunda:) Ama dikkat edin, benimkiler gibi her kafadan başka bir ses çıkınca kafanız tamamen karışabiliyor!

$dugun_hazirliklari_1.jpg

Vakko Wedding House daha önce Akaretler’de bir mağaza açmıştı. Fakat orayı kapatıp Zorlu’da yer alan Vakko mağazasının içerisinde yüzlerce modeli bulabileceğiniz ve çok daha büyük bir mekan açmış. Vera Wang, Monique Lhuiller, Zuhair Murad, Elie Saab gibi dünyaca ünlü gelinlik markalarının yüzlerce farklı modelini bir arada bulabiliyorsunuz. Benim aklımda aslında başta belirli bir marka ya da tasarımcı yoktu. Sadece diktirmek gibi bir riske girmek istemediğimden emindim! Risk derken yanlış anlaşılma olmasın, hayal ettiğini eksiksiz şekilde giyebilmek için belki diktirmek de iyi bir fikir ama son güne kadar ne çıkacağını tam anlamıyla bilememek fikri beni huzursuz ediyor:)

O gün, birçok farklı gelinlik denedim. Zuhair Murad’dan Elie Saab’a beğendiğim 10-15 modeli toparlayıp hepsini tek tek denedim. Denediğim modellerin içinde en çok beğendiğim Monique Lhuiller tasarımı straplez bir gelinlik oldu. Ve oradan çıktığımda aklımda bir tek o gelinlik kaldı. Ben gelinlikte dantel detayını çok seviyorum. Bu yüzden sadece tülden ibaret bir gelinlik değil, güzel bir dantelle işlenmiş bir gelinlik hayal ediyorum. Klasik straplez modeller harici yarım kollu veya direk tene değen dantelli modelleri de denedim ama hiç birini straplez kadar kendime yakıştıramadım. Mayıs’ta evleneceğim için gönlüm daha çok straplez ve yazlık bir modelden yana.

$dugun_hazirliklari_2.jpg

Tüm bu yaşananlar bir yana, bu ilk gelinlik provasının en güzel anı denediğiniz ilk gelinlik üzerinizde, perde açıldıktan sonra size hayranlıkla bakan annenizin o gözlerini görmek. Ben de kendimi ilk kez beyazlar içinde ve ilk kez bir gelinlikle gördüm. Çok garip hisler yaşayıp çok duygusallaşıyor insan. Ama asıl kim bilir gözleri dolu dolu olmuş annenin aklından neler geçiyor…

O günden sonra gelinlik bakmaya bir süre ara verdim. Çünkü kimisi ilk giydiği gelinliği beğenirmiş kimisi ise son güne kadar bakmaya devam edermiş. Ben ise kendime giydiklerim arasından hangilerini beğendiğimi düşünmek için biraz zaman tanımak istedim:) Bu sırada da organizasyonel konulara daha çok yoğunlaştım. Moda haftası için geldiğim New York’ta da birkaç yerde gelinlik denedim. Burada da sorun şu: Yalnızca özel dikim sipariş verilebiliyor, yani hazır bir gelinliği beğenip alma şansınız ne yazık ki yok.

Benim yolum bir kez daha Vakko Wedding House’a düşecek gibi görünüyor:) Bu arada bu yazıda gördüğünüz tüm fotoğraflar sadece size özel çekildi ve bu yazıda ilk defa yayınlandı. Umarım siz de keyifle okumuşsunuzdur.

$dugun_hazirliklari_3.jpg

$dugun_hazirliklari_5.jpg

$dugun_hazirliklari_6.jpg

$dugun_hazirliklari_7.jpg

Mayıs ayında nişanlısı Volkan Bahçekapılı ile nikah masasına oturmaya hazırlanan Buse Terim'in düğün davetiyesi ortaya çıktı.

Mayıs ayında nikah masasına oturmaya hazırlanan Buse Terim - Volkan Bahçekaplı çiftinin düğün davetiyesi ortaya çıktı.

Shangri-La otelde evlenecek olan çiftin davetiyesinde "Buse ve Volkan'ın Onaltı Mayıs İkibinondört Cuma günü saat ondokuz'da gerçekleşecek nikah törenlerini onurlandırmanızdan mutluluk duyacağız" sözlerine yer verildi.

$buse_terim_nikah_davetiyesi.jpg

Back