- 4 Ocak 2008
- 255
- 1
- Konu Sahibi UgurBocegim 29 09 05 09
Merhaba hanımlar. 2 yıldır sinüzit rahatsızlığı ile mücadele ediyorum. Normal hayatı da etkileyen göz çevresi ve alında ağrılar ile yaşıyorum. Doktora gittiğimde her seferinde 15 günlük antibiyotik tedavisi veriyorlar.Ama tedavi sonrası 1-2 ay içinde yine aynı rahatsızlık nüksediyor. Şimdiye kadar her gittiğim K.B.B.ci burun kemik eğriliği olduğunu çok rahatsız ediyorsa ameliyat olmam gerektiğini söyledi.En son gittiğim dr. (halen 15 günlük antibiyotik tedavisi oluyorum)burundaki kemik eğriliğinin sinüzit oluşmasına zemin hazırladığını, ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Antibiyotik tedavisi bitince gelin ameliyat edelim dedi.Sonuçta bu bir ameliyat.Onun için çevreden araştırma yapmaya başladım. Bu ameliyatı olmuş çevremdeki tanıdıklara sorduğumda ameliyatı K.B.B. uzmanına değil de estetik cerraha olmamı K.B.B.Uzmanına olursam yine aynı sorunları yaşayabileceğimi öğrendim. Ancak şunu belirtmek isterim burnumla ilgili görsel olarak hiç bir kaygım yok Hatta burnumu çok beğenirim. Yani sorunum sağlıkla ilgili. Hatta bu yazıyı yazarken dahi alın çevresinde ağrılarım var. Neyse işte bu nedenle size sorum şu olacak bu konuda bir kaç kişinin sözü ile hareket etmek istemiyorum. Bu operasyonu kendileri ya da yakınları geçirmiş kişiler varsa K.B.B. bölümüne mi yoksa Estetik cerrahi bölümüne mi başvurmamı önerirler. Estetik cerrahi sonuçta görsel olarak beğenmediğimiz bölgelerimizi düzelttirmek için başvurulan bölümdür ve ben devlet memuruyum. Estetik ameliyat olursam bu kurumum açısından nasıl karşılanır. Kurumum hastane ücretinin bir kısmını karşılar mı?Birde ameliyat akabinde dr. raporu almam zorlaşır mı?Bu konularda fikirlerinize ihtiyacım var. Bu dertten kurtulmak istiyorum ama ameliyattan sonra tekrar operasyon geçirme gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorum. Yakınmalarımın sona ermesini istiyorum. Siz ne dersiniz. K.B.B. uzmanı mı estetik cerrahi mi her ikisinin artı ve eksileri neler olabilir? Sağlığımızı kaybetmeden onun kıymetini bilemiyoruz. Allah kimseye dermansız dert vermesin Herkese şimdiden teşekkür ederim.