- Konu Sahibi ranarengin
Merhaba hocam, ben burnumdan hiçbir zaman %100 nefes alamadım tam tıkalıda olmuyor ara sıra bir tıkanıyo sonra açılıyor ama hep zor nefes alıyorum belki en çok %50 alabiliyorumdur bana öyle geliyor çoğu zaman daha azda olabiliyor. dr a gittiğimde alerjik deniyor, deviasyon var deniyor sprey ve alerji hapları veriliyor falan artık dr a da gitmek istemiyorum. ayrıca ben bi hastanede çalışıyorum birkaç yıl önce bir doktor burnumda deviasyon, darlık ve bir burun deliğimdede çökme olduğunu söylemişti (burnum kemerlide aynı zamanda) ameliyat etmek istemişti ama ben kabul etmemiştim. ayrıca geniz etimde var zaman zaman büyüyor alerjiye bağlı sanırım... ameliyat olmak istiyorum fakat korkuyorumda, daha kötü olmasından, bir çok kişide ameliyat sonrası sorunlar yaşıyor... bir dr arkadaşımda kesinlikle olma diyor ilerde muhakkak sorun çıkar ikinci ameliyat illaki gerekir diyor. bu konularda bilgi almak istiyorum. birde hem alt hemde üst çenemde gerilik varmış (alt çenem bir cm civarı üst çenem 8 milim civarı) sanırım çenem için tedaviye başlayacağım, burun ve çene ameliyatını beraber olmamı tavsiye eder misiniz? teşekkür ederim...