Burun ucundan revizyon ameliyatı tecrübesi geçiren varmı..

spring352009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Ben 7 ay önce septum deviasyonu(burun kıkırdak duvarı yamukluğu)+konka hipertrofisi(burun eti büyümesi) ve burun ucu düzeltilip kaldırılması şeklinde ameliyat oldum.Burun kemiğimde herhangi bir eğrilik olmadığı için kemiğe hiç dokunulmadı.Alçı çıktıktan sonraki hayal kırıklığını sanırım hepimiz yaşıyoruz ama sanki sadece bizim başımıza gelmiş gibi panikliyoruz sanırım.Şişlikler inmeye başladı,masajlara devam, herşey güzel gidiyor derken malesef 2 ay önce sebebi bilinmeyen bir şekilde kıkırdak duvar tekrar yamulmaya başladı ve buna bağlı olarak burun ucu da yön değiştirdi.Allah'tan nefes problemim hiç bir zaman olmadı.Doktorum 10 dakikalık ufak bir operasyonla düzeltilebileceğini söyledi.
Malesef 10 dakikalık operasyon local anesteziyle 1 saatlik bir işkenceye dönüştü benim için.Hemen hemen bütün işlemleri hissettim ve canım acıdı.(canı çok tatlı biriyimdir) Aslında doktorumun eli hafiftir ama malesef uyuşmayan yerler vardı ve zaten anestezi iğnesi yeterince acıtıyor.
Burnumun iç tarafından bir kaç yerden neşterle kesip bir kaç yeri rötuşladı sanırım.Sonra kıkırdakları olması gereken yerlere dikti.Şu anda bandajlı ve haftaya bandajlar çıkacak.Yeniden "hoşgeldin şiş bir surat ve kocaman burun" ... Kendimi en başa dönmüş gibi hissediyorum...
Umarım tekrar yaşamak zorunda olmayacağım bu olayı, sadece kullanılan eldiven vs gibi kullanılan techizatın ücretini (58 TL) ödeyerek atlattım.Daha önce zaten bu gibi riskleri doktorumla konuşmuştum.Yani herhangi memnun olmadığım bir durum ya da tekrar deformasyon olduğunda bunun garantisini

arkadaşlaaaaarrr forumda dolaşırken bir arkadaşımızın b öy le bi yazısına denk geldim.içimi korku bastı.bu kısa süren lokal rötüş operasyonları böyle acı vericimi olur yaa??? eger böyle bişey varsa çok kötü..ben olmaktan çekinirim.lütfen böyle bir tecrübe yaşayan varsa yazarmısınız...böyle vahşete dönermi bir lokal ameliyat??????

arkadaşlar acil yardım neolurr

canım geçmiş olsun.yazıyı okuyunca ilk senın yaşadıgın sandım bu tecrübeyi hem yazıda yarım kalmış anlamadm başta:) ama sonunda anladım:)bende ameliyat oldum benımde sorunlu bölglerım var sadce ucu degıl.senın soruna gelınce canım bir arkadaşım 2 yıl önce ameliyat olmuştu sonra bı sorun oldu onun ama o ucunda degıldı doktoru lokal anestezıyle hallederiz dedi o şekılde yaptrdı butun sesleri duydum ama acı hıssetmedim dedi eger merk ettıgın bşi olursa yardmcı olmaya çalıırım bıldıklerm kadaryla. ama senın sadece ucundaysa nasıl bır problemn var bıraz açarmısın? doktorun ne diyo bu konuda.geçmiş oolsun canım

Canım lokal anestezi kabusa dönüşebilir. Bunu pek çok yaşayandan duydum, dinledim..Herkesin ağrı eşiği bir değildir. Herkes lokal naestezik ilaçlara farklı tepkiler gösterir. Ve lokalle burun ameliyatı rötuş bile olsa akıl karı değil. Düşünsene burnuna kıkırdaklarına iğne vuracaklar uyuşturmak için..Şahsen düşüncesi bile korkunç...Uyuşup uyuşmamayı genetik özellikler, sigara kullanımı gibi şeylerde etkiliyor bildiğim kadarıyla....

cnmmmm lokal anastezi ile acı duymassın ama o sıra doktorun yaptıgı her işlemi hisadersin değişik bşymiş...kuzenimmm 6 yıl önce lokal anestezi ile olduu..hala der pskolojim bozulduuuuuu aklı olan lokal ile olmaz...ama onunki komple estetikti tabiii baya işlem gördüüüü..ama ben olsam narkoz isterdim..pskolojimmm lokali kaldırmaz...

Ayyyyyyyy Bende 6 ayın sonunda memnun olmazsam lokalle müdehale ettiklerini söyledi doktorummmm şimdi yazılanları okudummm kavga çıkarıp heralde genel bayıltın falan diğcem galbaaa tırstımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

komple bayıltsın cnm bnmmm..zaten uzun süreli narkoz vermezler kısa süreli olur:):):)pskolojin bozma derimm..eger öle bşy olursa ben narkoz tercih ederim:)

mrb spring ben 1 buçuk ay önce lokal anesteziyle revizyon oldum ama nasıl olduysa hiç bişe hatırlamıorum. operasyon öncesi rahatlatıcı verdiler ben baya bi rahatladım heralde ayık olduğumun farkındaydım ama uyuyo gibiydim çok korkulası bi şey deil ama yine de ii ce sor çünkü başka bi arkadaşım oldu lokal ona rahatlatıcı vermediler o korkunçtu dio.

Rahatlatıcı dediğin şey acaba normal ameliyata girmeden hemen önce bi iğne vuruyolarda saniyeler sonra uyuyosun omuki :sm_confused:

bende 4 ay önce sedasyon artı lokalle revizyon oldum o burna vurulan iğne acayip acıtıyor ya hemde kaç yerden vuruluyor ay allah bidaha göstermesin işlermlerin de çoğunu hissettim ve acı duydum ağrıya dayanıklı biri olmama rağmen ama sesimi çıkarmadım belki de çıkardım okadarını hatılamıyorum :) allah kimseyi revizyon olmak zorunda bırakmasın

Tweety sen biyerde burnum şişler indikçe çöktü demiştin nezaman çöktüğünü farkettin kaçıncı ayda yani ilk ameliyatındamı çöktü burnun ???? çok geçmiş olsunnnn

arkadaşlar nihayet benimrevizyon olabilmem için gerekli bekleme mühletim doldu..nisanda oluyorum.ben lokalden korktuğumu söyledim.oda genel anestesi veririz dedi..yani isteğimi reddetmedi..lokal yapmak isteyenlere bence müdahale etme hakkınız var..benim revizyon yaklaşık 40 yada 45 dk sürecekmiş..ben aslında burun çatımın fazla çökük olduğunu düşünüyorum..biraz yükseltmesini isterdim ama zahmetli olucak daha kötü olucak diye korkuyorum.şimdilik burun ucumdaki asimetrik görüntü düzelse ona bile razıyım.ama benim burun direğim epey basık duruyor..biraz yüksek olsaydı daha başarılı olurdu ve daha doğal. diye düşünüyorum.yani kemiksiz bir burun uğruna bu kadar göçük olmasınıda istemezdim.. artık ameliyattan sonra neler yaşıcam allah bilir.işallah hayırlı son bulur..

Çoook geçiş olsun inşallah bu son olur ve istediğin olur acısızzz bir şekildee ya bencede iğneyle olcak iş değil gibi geliyor genel bayıltmaları daha iyi resimlerin varmı şu halinle bakabileceim canım burun çatım çökük demişsinde ona bakıcaktım sanırım gene kendi doktorunmu düzelticek ??? şimdiden geçmiş olsun

ameliyattan sonraki halinizi ve önceki halinizi görebilir miyim? ben de revizyon olcam ve çok kararsızım, ben de çatıyı yükseltmek istiyorum

canim ben 5 gun once lokal oldum buyuk aci veren abartan bir sey yok insan gerilip kasilmasin yeter. gecmis olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…