• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Burun tıkanıklığına son..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mirisa

❤❤❤
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
334
8
296
36
İstanbul
Kızlar selam;

Öncelikle belki bir çoğunuz biliyorsunuz ama benim oğlum 4 aylık ve 4 aydır burnu tıkalı sürekli hırhır aspiratörlerle serumlarla uğraşıyordum tıkanıklık nefes almasını ve yemesini etkiliyordu ağızdan nefes aldıkları için fakat doktorum bugün bir aparat önerdi bilirsiniz çoğunuz adı otribebe nazal burun aspiratörü gittim aldım kısa bir hortum şeklinde mükemmel bir alet nefesinizde çekiyorsunuz ama çok hijyenik ben nefes olayını eşime devrediyorum benimki yetmiyor çünkü:) gerçekten bebeğim çok rahatladı ve inanılmaz bir boşaltım oldu biraz ağladı ama yinede yaptık tereddütte kalan yada bilmeyenler için paylaşmak istedim ben çok rahatladım kimse çekmesin bebeklerimiz huzurlu olsunlar bu arada fiyatıda çok cüzi 15 tlyi geçmiyor ben 14tlye aldım birkaç eczaneye sordum..hepinize kolay gelsinn sağlıkla:)

ya bende aldım otribebe denedim ama burnundan bişey gelmedi
yanlışmı yaptım acaba
üstelik hırıltısı var
mirisa nasıl yaptığını harfi harfine anlatırmısın ?????
kaç damla serum damlattın ve ne kadar damlayı bekletip çektin??????
belkide ben çok çekmiyorum içime korkuyorum bişey olacak diye.

hadiya almalıyım hemen bitane ama bzimki durmuyorki kıyanetler kopuyor burnuna dokunca zor zapdediyorum

kızlar ben fizyolojik serum kullanıyorum o çok çabuk yumuşatıyor ve bekleme yapmaya gerek yok onuda 17 tlye aldım 2şer damla damlatıp 3 yada 4 saatte bir yapıyorum öncelikle hortumun ucunda pamuk gii bir filtre var tamamen bir düzmece kullanıp atılsın tekrar alınsında kazanalım diye koymuşlar ben o filtreyi çıkarıp attım hem daha iyi bir çekim oluyor bebeğin burnunda soktuktan sonra ben oynatıyorum güldürüyorum bi yandandan hafifçe sokuyorum hemen babası hızlı hızlı derin derin çekmeye başlıyor eğer sonuna kadar sokup burnun içinde biyere dayarsan ucu tabiki hiçbişey gelmez ben yuvarlak daire hareketleri yaparak merkezi buluyorum sonra direk olarak oraya tutuyorum ve çok sokup çocuğun da canını yakmıyorum başta o hatayı yaptım çocuğun burnundan sümüklü kan gelmişti ama yapa yapa öğreniyorsun 2 gündür onu bir eğlence haline getirdim ve çocuğa bi canavar gibi yaklaşmamayı öğrendim :D:D he bu arada bideşu var hangi deliğin tıkalı olduğunu anlamak içinde parmağımla bir deliği burnun üzerinden bastırıyorum bakıyorum diğerinden ii nefes alıyor diğerine bastırıyorum bakıyorum diğer delik tıkalı hırıl hırıl ediyor hemen önce çok tıkalı olanı temizliyorum oğlum iki gündür mamasını iiyemeye başladı çok şükür:D başka sorular varsa yanıtlayabilirim

arkadaşım çok cesaretli benim kızım 3 ayın içinde ben cesaret edemem şahsen devamlı tıkalı kızımın burnu sadece damla vermekle kalıyorum birde üstüne dün annem banyo yaptırdı üşüttümü kulagına sumu kaçırdı bilmiyorum kızım dünden beri çok hasta devamlı inliyor yavrum agrı kesicide fayda etmiyor

arkadaşım çok cesaretli benim kızım 3 ayın içinde ben cesaret edemem şahsen devamlı tıkalı kızımın burnu sadece damla vermekle kalıyorum birde üstüne dün annem banyo yaptırdı üşüttümü kulagına sumu kaçırdı bilmiyorum kızım dünden beri çok hasta devamlı inliyor yavrum agrı kesicide fayda etmiyor

canım ya cesaretle alakası yok sonuçta onun huzuru için yapıyorum hatta sağlığı için bile denebilir, bende üşüttü zannettim de doktora götürdüm ama hiçbişeysi yok şükür yapmayarak bebeğime zorluk çektireceğime yeme içmeden düşeceğine geceleri soluk almakta zorlanacağına o hırıltıları duyduğumda içim parçalanacağına 2 dakikada ağlamasına dayanarım sonuçta herşey onun için böyle düşün ayrıca çok hatalı bir durum gördüm damla sıkıp bırakıyorum demişsin tatlım damla sümüğü eritiyor mu? bunu hangi doktora sorarsan sonra hadi deldi geçti diyelim sümükleri aldı götürdü damla ee nereye gidiyo bir düşünsene boğazından aşşa midesine akıyor ayrıca yanlışsam yanlışsın deyin benim bildiğim damla yumuşatır ve rahatladır ama tamamen yok etmez bunu doktorum söyledi bende öyle yaptığımı söylemiştim bana kızmıştı öyle yapıp bırakıyormusun olurmu öyle iş diye canım hadi cesaretini topla ve kurtar bebeğini..

bende kullanıyorum o marka aspiratörü
doktorumuz tavsiye etmişti
çok faydasını gördüm ihtiyaç duydukçada kullanıyorum
ben önce okyanus suyu sıkıp sonra aspiratörle çekiyorum

ya bende yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım geliba
damlayı sıktıktan sonra otriyi hüppp diye çektim ama bişey gelmedi yaaa
bi yerde yanlış yapıyorym ama nerde ??

ya bende yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım geliba
damlayı sıktıktan sonra otriyi hüppp diye çektim ama bişey gelmedi yaaa
bi yerde yanlış yapıyorym ama nerde ??

nefes göğsünde sıkışana dek çekmelisin cnm ben resmen nefessiz kalıyorum ( bu yüzden eşime devrediyorum ) ayrıca filtreyi çıkardın mı ? birde önce yuvarlak dairelerle başla önceden yazdıklarımı oku bnde yapamıyordum baştan..

Back