Çocuk Hastalıkları Burun Tıkanıklığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

MalloryX

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2011
66
0
Arkadaşlar merhaba benim oğlum bir buçuk aylık.
Ancak doğduğundan beri burnu hep tıkanık gibi,doktorun önerisiyle serum fizyolojik kullanıyorum burnunu açmak için arada burun aspiratorü ile de temizliyorum ama kar etmiyor.Emerken ve uyurken özellikle hep burnu ötüyor hırıldıyor ....Sanki zor nefes alıyormuş geliyor gibi...Çok üzülüyorum uyurken hep huzursuz görünüyor.Doktor normal dedi ilk 4 ayda böyle tıkanıklıklar olabilir dedi.Bir de emerken çok ötüyor burnu sanki genzinden ötüyor gibi geliyor....
Bir de uyurken çok fazla tükürüğü kaçıyor boğazına,bazen boğuluyormuş gibi derin nefes alıyor...
Sizce doktorun önerisine uyup 4 ay bekleyeyim mi?Yoksa bir başka doktora götüreyim mi ya da KBBciye??

cnm.dr.güveniyorsan önerisini dinleyebilrsin ama içinin rahat etmesi için başka bir uzman çocuk dr. daha götürebilrsin...benimde bebeğimde hırıltı vardı.düzenli olarak sinomarin serumfizyolojik kullanıp pompa yardımı ile temizliyordum...SiccNasal diye burun nemlendirici krem var onuda kullanabilrsin dr.içeriğinde zararlı bir madde yok dedi şu anda bebeğimde geniz eti var 1 yaşından sonra çıktı ortaya ben ilerlememesi için bu kremi ve sinomarin spreyi burnu temiz tutmak için kullanmak zorundayım bir zararı olmadığı için kullanıyorum..serumfizyolojik genizlere kadar temizliyor,krem de nemlendirdiği için burunda mukozanın kuruyup kalmamasını ve rahat nefes almasını sağlıyor...birde Cold-mix adında bir damla var kıyafetine ya da yastığına 1-2 damla damlatıyorsun...ben ondanda çok memnun kaldım..rahat nefes alıp hırıltıyı azaltıyor...

bu söylediklerimin bir zararı yok...hepsini kullanabilirsin...mesela serumfizyolojik kullan burnu temizle, gün içinde 1 kere kremi kullan, özelliklede gece damlayı kıyafet ya da yastığına damlat...inanılmaz farkediyor...bir de dr. demişti bana bebeğin pozisyonunu değiştir diye...örneğin;sağa doğru yatıyorsa kaldır ve sola çevir ya da sırt üstü yatır ya da yüz üstü...ancak sırt üstü yatırdığında yalnız bırakma boğulur gibi oluyor demişsin nefesini toparlayamayabilir...bizimkinde de oluyordu maalesef...

eğerki genizden dolayı bir hırıltı ise kbb dr. götürsen bile bu söylediklerimden farklı bir tedavi vermez...ayrıca geniz eti filmi ister bunun içinde 1 yaşını beklemek gerekiyor çünkü yanıltı olabiliyor...bence kesinlikle başka bir çocuk dr. götür...bebeğin çok küçük onlar hırıltının sebebini daha iyi anlayıp seni bilgilendirirler...kbb sadece burundan gelen hırıltı ile ilgilenir başka bir sebeb varsa sadece tahmin yürütürler...geçmiş olsun...

canım oncelıkle gecmıs olsun benım bebegımde de aynı sıkayetler varfdı sımdı azaldı.anlattıgın seyler refluyu ısaret edıyor.yatagını mutlaka 45 derece olacak sekılde ayarla.bebegın agzına mıde sıvısı geldıkce genzı doluyor.14 aylık olacak ama hala gecmedı.emzırıyorsan da elınden eldıgınce baharatlı acı eksı ve bebegın gazını arttırcak yıyeceklerden kacın.saglıcakla buyutun bebegınızı.bıze bu sıkayetlerden dolayı 2 ılac vermıstı doktor ama maalesef cozum olmadı.

Son düzenleme:
benim kızımdada ilk aylar çok hırıltı oluyordu.burnu da hep tıkalı.üşüttü zannediyordum.dr. her zaman birşeyi yok fiz. serumu kullan diyordu.şimdi azaldı.merak etme normal.

3 aylık kızım,ve aynı sorunu yaşıuyoruz.sinomarin kullanıyorum arada ama sanki bir faydası olmuyor.bir de çok fazla ağlıyor kızım onu kullandığımda.şu burun aspiratörünü de bi ben kullanamıyorum anlaşılan.2 tane aldım.burnunun ucundaki şeyi bile çekemiyorum ikisi de aynı

3 aylık kızım,ve aynı sorunu yaşıuyoruz.sinomarin kullanıyorum arada ama sanki bir faydası olmuyor.bir de çok fazla ağlıyor kızım onu kullandığımda.şu burun aspiratörünü de bi ben kullanamıyorum anlaşılan.2 tane aldım.burnunun ucundaki şeyi bile çekemiyorum ikisi de aynı
canim otribebenin burun aspiratoru uzun oluyor sen nefesinle cekiyorsun.

cnm.dr.güveniyorsan önerisini dinleyebilrsin ama içinin rahat etmesi için başka bir uzman çocuk dr. daha götürebilrsin...benimde bebeğimde hırıltı vardı.düzenli olarak sinomarin serumfizyolojik kullanıp pompa yardımı ile temizliyordum...SiccNasal diye burun nemlendirici krem var onuda kullanabilrsin dr.içeriğinde zararlı bir madde yok dedi şu anda bebeğimde geniz eti var 1 yaşından sonra çıktı ortaya ben ilerlememesi için bu kremi ve sinomarin spreyi burnu temiz tutmak için kullanmak zorundayım bir zararı olmadığı için kullanıyorum..serumfizyolojik genizlere kadar temizliyor,krem de nemlendirdiği için burunda mukozanın kuruyup kalmamasını ve rahat nefes almasını sağlıyor...birde Cold-mix adında bir damla var kıyafetine ya da yastığına 1-2 damla damlatıyorsun...ben ondanda çok memnun kaldım..rahat nefes alıp hırıltıyı azaltıyor...

bu söylediklerimin bir zararı yok...hepsini kullanabilirsin...mesela serumfizyolojik kullan burnu temizle, gün içinde 1 kere kremi kullan, özelliklede gece damlayı kıyafet ya da yastığına damlat...inanılmaz farkediyor...bir de dr. demişti bana bebeğin pozisyonunu değiştir diye...örneğin;sağa doğru yatıyorsa kaldır ve sola çevir ya da sırt üstü yatır ya da yüz üstü...ancak sırt üstü yatırdığında yalnız bırakma boğulur gibi oluyor demişsin nefesini toparlayamayabilir...bizimkinde de oluyordu maalesef...

eğerki genizden dolayı bir hırıltı ise kbb dr. götürsen bile bu söylediklerimden farklı bir tedavi vermez...ayrıca geniz eti filmi ister bunun içinde 1 yaşını beklemek gerekiyor çünkü yanıltı olabiliyor...bence kesinlikle başka bir çocuk dr. götür...bebeğin çok küçük onlar hırıltının sebebini daha iyi anlayıp seni bilgilendirirler...kbb sadece burundan gelen hırıltı ile ilgilenir başka bir sebeb varsa sadece tahmin yürütürler...geçmiş olsun...

Cevap ve önerileriniz için teşekkürler,Serum fizyolojik ve aspiraor kullanıyorum ,ama doktor bunlar geniz eti habercisi olabiliyor demişti.Belki bizimkinde de olacak.Çünkü hem ben de hem babasında geniz eti problemi var.Ben 10 yaşında yenmişim ameliyat gerek kalmamış.Eşim ise aksatmış=)Hala geniz eti sorunu var...
Bakalım bir 15 gün daha bekleyip başka bir doktora daha götürmeyi deneyeceğim,
Herkese çok teşekkürler...:KK1:

Cevap ve önerileriniz için teşekkürler,Serum fizyolojik ve aspiraor kullanıyorum ,ama doktor bunlar geniz eti habercisi olabiliyor demişti.Belki bizimkinde de olacak.Çünkü hem ben de hem babasında geniz eti problemi var.Ben 10 yaşında yenmişim ameliyat gerek kalmamış.Eşim ise aksatmış=)Hala geniz eti sorunu var...

o zaman söylediklerimi deneyebilirsin...geniz eti zaten çoğu bebeklerde oluşurmuş...doğduğundan itibaren oluşmaya başlar 1 yaşından sonra kesinleşirmiş...kimi bebek yaşı ilerledikçe kendiliğinden düzelir kiminin düzelmez gittikçe büyür büyüdükçede sık sık hastalanmaya başlar ve sonrada kulaklarda sıvı toplanmasına kadar ilerler ve son çare olarak ameliyat gereklidir...gerektiği takdirde 1.5-2 yaş arası en erken ameliyat süresi...ben şu anda sana söylediklerimi kullanıyorum geniz etinin büyümemesi için yazında bol bol denize götürün demişti dr. nasıl olacak bilmiyorum...bebeğin henüz çok küçük ama söylediklerimi kullanabilirsin hiçbir zararı yok ben krem dışındakileri kullanmıştım ama o zaman kremi bilmiyordum kbb dr. önerdi bebeklerde de kullanılabiliyormuş hakikaten burunda mukozanın kurumasını ve rahat nefes almasını sağlıyor...tabii önce başka bir uzman çocuk dr. daha götürüp teyit ettir...

bu arada eşiniz son zamanlarda kbb gittimi...yetişkinlerde geniz eti olma ihtimali çok düşüktür...burun eti ya da başka birşey olabilir...bendede geniz eti var zannetiyordum kbb çok çok küçük bi ihtimal büyüklerde olması dedi muayene etti burun eti çıktı...onuda lazerle küçültüyorlarmış ameliyatı eskisi gibi değilmiş...şu anda çok büyük olmadığı için gerek görmedim...kbb dr. aile yakınımız o yüzden daha önce yazdıklarımı tereddüt etmeden paylaştım...

bu arada eşiniz son zamanlarda kbb gittimi...yetişkinlerde geniz eti olma ihtimali çok düşüktür...burun eti ya da başka birşey olabilir...bendede geniz eti var zannetiyordum kbb çok çok küçük bi ihtimal büyüklerde olması dedi muayene etti burun eti çıktı...onuda lazerle küçültüyorlarmış ameliyatı eskisi gibi değilmiş...şu anda çok büyük olmadığı için gerek görmbedim...kbb dr. aile yakınımız o yüzden daha önce yazdıklarımı tereddüt etmeden paylaştım...

Yok gitmedi,aslında onda deviasyon da var ve sanırım en kısa sürede operasyon geçirmesi lazım...
Ama bir türlü fırsat bulamadı..

X