burun kılları bir sorun mu sizce

vantuzz

böğürtlen
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2008
206
0
96
35
Ankara
benim burnumda var dışarı taşmıolar tabiki fakat alttan bakan gayet görür bu durumda bazen rahatsz oluorm. alayım diorm ama burun kıllarını almak tehlikeliymiş hem mikropları tuttuğu için hem de aldktan sonra çıkarkn burunda kıl dönmesi şişlk falan yapabileceği için. kesmek iiymş oraya da makas girmio, acaba ben mi çok taktım sizce hiç ellemiyim mi biraz dikkat edilse de görünüo yhani :uhm:

burunda kıl dönmesi olursa fena olur...delikafadulden

hiç almamak en iyisi ora için. ince uçlu makaslar oluyor onlarla alabilirsin. dikiş nakış makaslarıkaydirigubbakcemile3

Alma canım elleme.Alttan bakan görür tabi...Herkesin tüyü var burnunda.Alttan bakarsan görürsün:)

dışarı çıkmıyorsa sorun değil. sakın aldırma dediğin gibi mikrop kapar şişer vs. küçük makaslar var ya; dikiş makası ya da kaş kesme makası olarak kullanılıyor. onlarla kesebilirsin.
ya da burun kılı alma makinası var. burnunun içine tuutp çalıştırıyorsun. o kesiyor şimdi anlatamadım ama çok pratik. çok da pahalı değil. burun kılı alma makinası yazıp görsellerde arayın

burun kıllarını kökünden çekmek çok rahatsız edici oluyor burun içinde sivilcelenme ve mikrop kapmasına neden oluyor... pratik ufak makinalar var burun kıllarını lan onları tavsiye ederim

kökünden almak, acısını geçtim, batık yapacağı için sakıncalı olabilir tabi. makinaları var onun, kısaltıyor, kökten almıyor. onları deneyebilirsin canım yerimseniben

bende burun kıllarımı(ki rahatsız edecek kadar zaten olmuyor)ince uçlu makasla kesiyorum.zaten yılda bir defa yapıyorum bu işlemi :))tavsiye ederim

ama aldırmak zararlı olabilir,aman derim bende

dışarı taşmıyosa almak saçma olur ki öyle bi durumda bile kesmek en iyi yöntem. bence takıntı yapmışsınn :) inan senin dışında kimse oraya dikkat etmiyodur :)

ya bu sorun sanırım.. benim burun şeklimden dolayı biraz belli oluyo benim burun kanatlarım hafif yukarı doğru olduğu için yandan bakılınca belli oluo cok dıkkat çekıyomuduur napmam gerekir:ecrin_bebek:mafoldumben

ya ben de bgn bi yüz tüyleri temizleme aleti aldım. 2 aparataı var, biri burun içinmiş...
kullansam mı bilemedim... yuvarlak ince bir uç, burna sokup çalıştırıyosun... burun spreyi gibi
ama kıllar coşmasın sonra

Sakın ha sakın almayın.. lmaz: kesebiliyorsanız kesin.

Burundan kıl koparmak veya burun, dudak civarındaki sivilceleri sıkmak son derece tehlikeli bir yaklaşım. Gelişebilecek enfeksiyon damar yolu ile beyine taşınabilir ve beyinde de enfeksiyona yol açabilir. Mutlaka KBB Uzmanına muayene olmanızı ve bu alışkanlığınızdan (varsa) vazgeçmenizi öneririrm. Ben teşekkür ederim. Geçmiş olsun dileklerimle...

Opr. Dr. Neslihan Şenocak KBB Uzmanı - Baş & Boyun Cerrahı
demiş bir doktor birine.

ilgilenenler herhangi bir sağlık sitesindeki bir doktora sorabilir. aynı cevabı alacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…