• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun kemiği kısalığı

dnzli-20

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Mayıs 2022
9
1
1
25
Merhaba kızlar 19 haftalık hamileyim ikili tarama testim çok güzeldi dörtlü de riskli çıktı dün detaylı ulturasona girdim bebeğimin hiçbir yerinde sıkıntı yok herşeyi çok güzel dedi fakat burnu küçük dedi 6mm olmadı gerekiyor ama seninki 2,8 dedi burnunun küçük olması illa down sendromu bar anlamına gelmez dedi böyle çocuklar da olabiliyor dedi ama testin riskli gelmiş yA fetal DNA yaptır yada amniyosentez yaptır İçin rahat etsin dedi sonucu benim için değişmeyecek ama böyle içim içimi yiyo var mı yok mu diye başına böyle birşey gelen var mı ? (Babasının,halasının, dedesinin burnu küçük)

Merhaba kızlar 19 haftalık hamileyim ikili tarama testim çok güzeldi dörtlü de riskli çıktı dün detaylı ulturasona girdim bebeğimin hiçbir yerinde sıkıntı yok herşeyi çok güzel dedi fakat burnu küçük dedi 6mm olmadı gerekiyor ama seninki 2,8 dedi burnunun küçük olması illa down sendromu bar anlamına gelmez dedi böyle çocuklar da olabiliyor dedi ama testin riskli gelmiş yA fetal DNA yaptır yada amniyosentez yaptır İçin rahat etsin dedi sonucu benim için değişmeyecek ama böyle içim içimi yiyo var mı yok mu diye başına böyle birşey gelen var mı ? (Babasının,halasının, dedesinin burnu küçük)
Merhaba benim 2li taramamda hiç bir şey çıkmadı bu yüzden doktor 3lu 4li dörtlüye gerek duyamdi ayrıntılı ultrasona 20+2 de girdim benim doktorum zaten riskli gebelik uzmani o yüzden çokta güveniyorum normalde Türkiye ortalaması olarak hafta bazında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi benimde burun kemiği kısa çıktı hafta bazında değerlendirdiğinde ise normalde 5 olması gereken değer 4.6 çıktı arada uçurum bir fark yok ve kendi doktorumdan duyduklarımi size iletim. Burun yapısı her bebekte her çocukta her irkta her yaşta farklılık gosterebilirmis. Yani sizlerin eğer yapısal olarak küçükse küçük olmasi muhtemmelmis ve bizde de benim ve oğlumun fındık burnu var kalemle çizilmiş gibi. Doktorum oğlumu da bildigi için bana abisi gibi olacak büyük ihtimalle dedi. Onun dışında asla kendimi bu sebepten dolayı strese sokmamami söyledi. Çünkü down sendorumlu bebekler ortalama olarak %30 hamililegin hepsinde normal bulgular olduğu halde hiç bir belirti yokken herşey yolundayken de doğumda karsilasila biliyormuş. Onun dışında asla amiyosentez e izin vermem yapmam yaptirmam da gereksiz yere riske girmiş oluruz dedi çünkü sadece burun kemiği tek bir bulguysa eğer ve arada dünya kadar fark yoksa çokta önemli değilmiş. Eğer istersen ki gerek görmüyorum için rahat etsin dersen fetal DNA yaptirabiliriz onunda istersen sadece down genine baktiririz hepsine baktirmaya hiç bir gerek yok dedi. En son olarak ben ve esim peki siz bu durumda olsaydınız ne yapardınız dedik. Verdiği cevap bize şöyle oldu eğer bu bebeği asla aldırmayı dusunmuyorsam evime gider keyfime bakardım çünkü hiç bir şey yaptırmazdim dedi ve sonuç olarak bende şuan keyfime bakiyorim biraz uzun oldu kusura bakmayın ama detaylı anlatmak istedim.

Merhaba durumunuz nasıl merak ettim. Bana da 21. Haftada burun kemiği kısa dedi doktor. En az 5 olması gerekiyorken 4.1 çıktı. İnşallah sizin bebeğiniz iyidir. Cevap yazabilirseniz çok sevinirim 🙏🏻

Merhaba durumunuz nasıl merak ettim. Bana da 21. Haftada burun kemiği kısa dedi doktor. En az 5 olması gerekiyorken 4.1 çıktı. İnşallah sizin bebeğiniz iyidir. Cevap yazabilirseniz çok sevinirim 🙏🏻
Merhaba 20+3 bana da burun kemiği küçük dedi sizin sonuç ne :(

Back