Burun kemiği kısalığı

coralred

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2007
7
15
613
Merhaba, 20. haftalık hamileyim. Bugün detaylı ultrasona girdim ve bebeğimin burun kemiği ölçüsü 4.5 çıktı. Doktor uzman bir profesör ve bu sonucun normal aralıktan kısa olduğunu ve down sendromuna işaret edebileceğini söyledi. Bize nifty test önerdi, pazartesi günü yaptıracağız. Yalnız ikili testimde ve entegre testte sonuçlar normal çıkmıştı, ense kalınlığı da normal değerlerde. Artı olarak hiçbir gelişimsel bozukluk görülmedi çok şükür. 12. haftamdaki ultrasonda kendi doktorum nazal kemiği de normal bulmuştu. Bunca şeye rağmen şimdi bu kemiğin kısa olması beni endişelendirmeli mi ne dersiniz? Benzer şeyler yaşayıp sağlıklı bebek sahibi olan var mı aramızda bana güzel haber verebilecek birileri?

Benim mesajlarımı gözden geçirin aynı konu üstüne yazmıştım

mischaece adlı üyenin mesajını da okuyun ben kendisine sordum bebeği gayet saglıklı ve su anda 1 yaşında

İÇİNİ RAHAT TUT GÖRÜMCEM İÇİNDE AYNI SEY SOYLENDI VE BEBEGI GAYET SAGLIKLI 3 AYLIK OLDU BILE :)

Çok teşekkür ederim ilginiz güzel mesajlarınız için. Bahsettiğiniz mesajları da okuyacağım B baby34 .Testi yaptırdık şimdi bekleme sürecindeyim, içimi rahat tutmaya çalışıyorum.

Test sonucunuzu buraya yazarsanız sevinirim umuyorum güzel sonuçlar alacaksınız

Tekrar merhaba herkese. Bugün Nifty testimin sonucu geldi. Doktorumu aradım ve henüz geri dönüş alamadım ama sonuçlar şöyle:

Trizomi 21 (Down sendromu) için olasılık oranı 1/172786116 (Düşük risk)
Trizomi 18 için olasılık oranı 1/3058141634 (Düşük risk)
Trizomi 13 için olasılık oranı 1/5953169274 (Düşük risk)

Çok şükür iyi haber aldık doktor aksi bir durum belirtmediği sürece. İyi dilekleriniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Umarım benzer şeyler yaşayan insanlara da bir umut olur. Sevgiler.

Burun kemiği ikili testte önemlidir . Doktorun dedigi testleri mutlaka yaptır . Kan tahlili yapılmamış olsa bile ikili testte mutlaka burun kemiği ve ense kalınlığı çok önemli . Burun kemiği bile sadece anomali ya da download sendromu belirtisi verebiliyor . Çünkü download sendromu olanlarda gerçekten burun kemiği kısa oluyor ya da anomali olanlarda. İnşallah herhangi bir sorun yoktur belki yanlış ölçümde olabilir. Bunun için başka doktora daha gitmeni öneririm

Mesajınızı okudum 20 haftadayım ayrıntılı ultrason da burun kemiği kısalığı var dendi bugün nifty testi yaptirdim. Sizin durumunuz nasıl merak ettim

Mesajınızı okudum 20 haftadayım ayrıntılı ultrason da burun kemiği kısalığı var dendi bugün nifty testi yaptirdim. Sizin durumunuz nasıl merak ettim

Arkadaşlar ben Eylül annesiyim. Burun kemiği gelişimi detaylı ultrasonda geride çıkan arkadaşlar için yazıyorum bu mesajı çünkü zamanında ben de çok korkup çok okumuştum buraları
Benim de 20. Haftada burun kemiği kısa down sendromu olabilir denildi ama başka hiçbir anomali yoktu. ( ensede kalınlık, kalpte bağırsakta parlaklık vs.) biz hiçbir test yaptırmadık hayırlısı dedik Allah’a sığındık. Şimdi 2,5 aylık çok sağlıklı bir bebeğim var şükürler olsun Gönlünüzü ferah tutun kızlar hiç korkmayın

Merhaba biz de aynı durumdayız. 20 haftalığım burun kemiği kısa herşey normal. Ne çıktı sonuç

Merhaba, sizinle ayni durumu yasiyrm.bebeginiz ne durumda acaba? Nlr cevap yaziniz. Aglamaktan helak oldn

Konu üzerinden baya zaman ama sonucunuz merak ettim benim içinde aynı şeyi soylediler burun kemiği 4.9 cikti

Konu üzerinden baya zaman ama sonucunuz merak ettim benim içinde aynı şeyi soylediler burun kemiği 4.9 cikti
Merhaba benimde bebegime burun kemiginkisa down riski var demislerdi ama cok sukur saglikli dogdu bebegim dedikleri gibibolmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…