• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun kanaması

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.130
5.603
448
İstanbul
Bu sabah oğlumu kaldırmaya gittim burnunda kan pıhtısı vardı. Kalkınca kanamaya başladı. Şiddetli değil ama akıyordu resmen. Biraz içine baktım yara falan göremedim belki uyku halinde yırtmıştır dedim.

Hemen acile götürdüm KBB baktı oda yara göremedi ama aletle bakmadı ışık tutarak çıplak gözle baktı. Sonra kan tahlili istedi şükür kan tahlili de normal çıktı.

Ne yapmalıyım durduk yere neden kanasın dedim. Doktor grip oldumu diye sordu ama gripte olmadı.
Bidaha kanarsa araştırma hastanesine götür dedi. Bu arada çok hafif kanama vardı tahlil beklerkende şimdi yok .

Ne yapsam bilemedim yinede araştırmaya götürsemmi gece uyurken kanamış bide. Başına böyle birşey gelen varmı. Yani burunda yara olmayıp kan değerleri normal olan birinin burnu niye kanayabilir acaba

oğlunuz kaç yaşında ? kılcal damar hassasiyeti olabilir.. eğer öyleyse ağlamak bile kanamaya sebep olabiliyor.. yine de ihmal etmeyin bir doktora daha götürün derim..

geçmiş olsun

kız kardeşime olurdu yastığında kocaman kan lekesi
eviniz kaloriferliyse odayı nemlendirin belki burun aşırı kurumuştur...
durduk yerde de kanıyorsa kılcal damarlarında çatlama olmuş olabilir

Bir kaç ay önce sabah kalktığımda ilk uyku sersemi yastıkta bir ıslaklık hissettim. Hava karanlıktı tam anlayamadım olayı, ışığı açınca yastığın üstünde nerdeyse 10 cm çapında kan gördüm. O panikle nasıl aynaya baktığımı bilemedim, işin ilginç tarafı burnumda hafif bir pıhtı haricinde başka hiç bir şey de yoktu. Beynim aktı sandım bir an :) neyse baya bir tahlil de yaptırdım ama çıkmadı birşey. Burun mukozası çok kuru olduğu için arada olabiliyormuş mantıklı tek açıklaması bu.

oğlunuz kaç yaşında ? kılcal damar hassasiyeti olabilir.. eğer öyleyse ağlamak bile kanamaya sebep olabiliyor.. yine de ihmal etmeyin bir doktora daha götürün derim..

geçmiş olsun
Teşekür ederim 3 yaşında dün sürekli burnuna götürüyordu elini babası ve ben gribiz belki oda grip olucak da burnu kaşınıyor diye düşündük. Daha önce hiç böyle birşey yaşamadık. Kan tahlili içimi rahatlattı ama araştırıp duruyorum peki neden kanadı diye. İnşallah bidaha olmaz olursa doğru araştırmaya. Zaten en baştan araştırmaya gitmemekle hata yaptım bence

benim burnum durduk yere arada kanar. allerjik yapim var. onunla ilgili mi bilmiyorum... ailede de arada burnu kanayanlar var.

bir kere acile gittim. doktor sonuclara bakip normal demişti.

Burun kanamasının bir sürü sebebi var. Bütün ihtimalleri saysak gereksiz yere panik yaparsınız. Öncelikle geçmiş olsun, Size en çok yardımı olacak yer Hastahane..
Valla hastanede pek yardımcı olamadı. Ah ahh keşke araştırmaya gitseydim. Eşim çok panik olmadı onun çocukken çok kanarmış normal geliyor o yüzden. Ama ben 30 yaşımdayım 1 kere kanamadı. Şimdi araştırmaya götürsem olmaz kaç saat geçti üstünden

Valla hastanede pek yardımcı olamadı. Ah ahh keşke araştırmaya gitseydim. Eşim çok panik olmadı onun çocukken çok kanarmış normal geliyor o yüzden. Ama ben 30 yaşımdayım 1 kere kanamadı. Şimdi araştırmaya götürsem olmaz kaç saat geçti üstünden
Tekrar olursa götürürsünüz, en kötüyü düşünmeyin, geçmiş olsun, inşallah kötü birşey yoktur

çocukken çok burnum kanardı benimde hemen hemen her ay kanardı.sonra genç kız olunca burun kanamamda durdu:) alakası olduğunu düşmüyorum gerçi.hiç bir sağlık sorunumda olmadı.zeytinyağı içiriridi annem habire burnum kanadığında ne kadar doğruluk payı var bilemem tabi artık midem bulanıyordu içmekten.dediğim gibi sonradan geçti o kanamalar kaç yıl oldu hiç kanadığını hatırlamamam.telaş yapmayın bence.

Kuru bir şehirde yaşıyorsanız ondan da kaynaklanabilir.
Odanın kuru olması da sebep buna.
Burun hassasiyeti yapıyor nemsiz ortam.

Benimde burnum çok kanar ( özellikle 15 yaşına kadar) KBB doktoruna gitmiştik ve ucunda kamera olan bir alet ile bakmıştı bir dammarımın çatlak olduğunu ve ufak bi operasyonla yakılması gerektiğini söylediler bence kameralı bi alet ile bakılmalı ama önemli birşey değildir umarım

buyuk ihtimalle kurcaldigi için kanamistir
bizim korkdugumuz ahstaliklarin daha abska belirtileri de olur herhalde

arastirmaya giderseniz çocugu delik desik edecekler, iki uç defa tekrarlarsa gidersniz, ilk seçeenek orasi olmasin bence ..

Doktor hiçbir aletle bakmadı. Bende bahsettiğiniz aletle bakacağını düşündüm. Tekrar kanarsa araştırmaya götür dedi. Inşallah olmaz ama olursa tekrar ilk iş araştırmaya götürcem

Teşekür ederim 3 yaşında dün sürekli burnuna götürüyordu elini babası ve ben gribiz belki oda grip olucak da burnu kaşınıyor diye düşündük. Daha önce hiç böyle birşey yaşamadık. Kan tahlili içimi rahatlattı ama araştırıp duruyorum peki neden kanadı diye. İnşallah bidaha olmaz olursa doğru araştırmaya. Zaten en baştan araştırmaya gitmemekle hata yaptım bence

o halde telaş yapmayın.. oyun yaşındaki bir çocukmuş, zaten elini burnuna götürdüğünü de görmüşsünüz.. belli ki burnunu incitmiş..

şimdilik takip etmeniz yeterli.. geçmiş olsun

Bu sabah oğlumu kaldırmaya gittim burnunda kan pıhtısı vardı. Kalkınca kanamaya başladı. Şiddetli değil ama akıyordu resmen. Biraz içine baktım yara falan göremedim belki uyku halinde yırtmıştır dedim.

Hemen acile götürdüm KBB baktı oda yara göremedi ama aletle bakmadı ışık tutarak çıplak gözle baktı. Sonra kan tahlili istedi şükür kan tahlili de normal çıktı.

Ne yapmalıyım durduk yere neden kanasın dedim. Doktor grip oldumu diye sordu ama gripte olmadı.
Bidaha kanarsa araştırma hastanesine götür dedi. Bu arada çok hafif kanama vardı tahlil beklerkende şimdi yok .

Ne yapsam bilemedim yinede araştırmaya götürsemmi gece uyurken kanamış bide. Başına böyle birşey gelen varmı. Yani burunda yara olmayıp kan değerleri normal olan birinin burnu niye kanayabilir acaba
Burun kanamasının en genel sebebi burundaki kılcal damar çatlamasıdır. Bir ömür ara ara böyle kanar durur..

Back