Burun içinde kuruma sorunu

Mavi Mucize

Skolastik Türkiye'nin rönesans çiçeği...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2022
5.127
23.166
468
Merhaba,
2018 yılında geniz eti ameliyatı oldum. O zamana kadar burnum hep tıkalı olurdu ve geceleri uyurken hiç dinlenemezdim çünkü beynime oksijen gitmiyordu.
Ameliyatı işinde iyi bir cerraha yaptırdım. Estetik falan olmadan, sadece geniz eti ameliyatı.
ilk sene çok rahattı hatta oksijenden başım döndü ilk aylarda. Çok mutluydum.
Ertesi sene biraz sıkıntılar başladı, burnum ara sıra gene tıkanmaya başladı ama o şehirden taşındığım için (İzmir'den Adana'ya) doktora tekrar gidemedim.
Son iki yıldır da burnumun içi çok kuruyor. Afedersiniz o mukoza tabaka, kuruyor ve soluk almamı zorlaştırıyor. Tiroit ilaçları dışında sürekli aldığım ilaç yok. Onların da sürekliliği yok doktor kontrolünde sadece.
Ne yaptıysam olmuyor. Geceden sıcak duş alıyorum, burnumu temizliyorum iyice. Şu an klima da kullanmıyoruz. Evde herhangi bir ısıtma sistemi açık değil. Doğalgaz ve klima çok kuruluk yapıyor çünkü. Neyse ki yaşadığım şehir şimdilik sıcak.
Burun içini nasıl nemli tutabilirim? Bu nemli alanı kalıcı hale nasıl getirebilirim?
On gün önce implant tedavisi oldum, eşim diyor ki gece dişlerini gıcırdatmaya başladın. Burnun mu tıkalı? Ama alt damakta hiç diş kalmadı ki nasıl gıcırdatabilirim, üst üste gelen dişim bile yok.
Kafayı yedirecek bana bunlar.
Tavsiyede bulunmak isteyen herkese şimdiden teşekkürler.

Ben sivilce ilacı kullanırken kuruma için doktorum bir burun içi nemlendirici vermişti, Nazalnem. Kalıcı bir çözüm değil sanırım ama en azından uyurken kullanırsanız biraz rahatlatır.

Ben sivilce ilacı kullanırken kuruma için doktorum bir burun içi nemlendirici vermişti, Nazalnem. Kalıcı bir çözüm değil sanırım ama en azından uyurken kullanırsanız biraz rahatlatır.
Bunu araştırayım. Çözümü nedir bilmiyorum ama burun kuruluğu gerçekten insanın yaşam kalitesini çok düşürüyor. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…