- 31 Ocak 2018
- 5
- 2
- 44
- Konu Sahibi estetik_es
merhaba,
Burun ameliyatına karar vermek ayrı bir zorluk iken doktor araştırmaya başlamak ve bir karar vermek bambaşka bir zorlukmuş. Kendim bu siteden oldukça faydalandığım için, şimdiye kadar ki araştırmalarımı yazacağım. Hakkında az çok araştırma yaptığım, İstanbul-İzmir-Ankara gibi illerde olan doktorların ismini listeledim. Buradaki doktorlar; haklarında olumlu, olumsuz ya da hiç yorum yapılmamış olanların bir kısmı. Herkesin deneyimlerinin kendine mahsus olduğunu düşünüyorum. Ancak doktorların isim listesi de en azından nerden başlayabilirim sorusuna bir açıklık getirebilir.
Genelde ön görüşme randevuları bir ay sonrası oluyor.Bunların kimisi görüşmeyi ücretli kimisi de ücretsiz yapıyor. İnstigram ya da diğer sosyal medya hesaplarından iletişime geçilebilir. Ben doktoları genelde instigram hesaplarından, yapılmış operasyonları görebileceğim hesaplardan takibe aldım. Ameliyat fotoğraflarının da ön plandan ve üzerinden uzun zaman geçmiş olanlarına daha çok dikkat ettim. İlk ay her ne kadar önemli olsa da burnun iyileşme süreci 6. ay ve sonrasında daha net bir fikir veriyor. Hatta bu doktorların farklı burun ameliyatlarını içeren bir inst hesabı açtım. Kendim faydalanırken, araştırma yapan diğer arkadaşlarda neden faydalanmasın diye düşündüm.
Görüşmelerde, burun tasarımı yapan doktorlar çoğunlukta ancak bir kaç istisna dışında önden tasarım yapan yok, genelde yan profil. Sanırım önden tasarım farklı ekipmanlar istiyor ve hastayı yanıltma oranı yüksek.
Ben bu kadar araştırmama rağmen şimdiye kadar dört doktor ile görüşebildim.
Kimisi yoğunluğu ya da iletişim tarzı nedeniyle siz sormadıkça çok fazla detaya girmez iken kimisi oldukça aydınlatıcı cevap veriyor.
Doktor seçimi sürecinde KBB ve Estetik Cerrah ayrımı üzerinde kararsız kalınabiliyor. Sadece dış görünüm ve ufak tefek değişiklikler için estetik cerrah , nefes problemi vb gibi konularda kbb seçmek sanki daha mantıklı. Ancak yine de bu konuda araştırma yapmak derinlemesine bilgi almak önemli. Sanırım en önemli faktör , doktorun eğitim aldığı alanlar ve bu alandaki deneyim, operasyon sayısı.
Araştırdıkça içinden çıkılmaz bir hal alıyor gibi görünsede en azından sizi nelerin beklediğini , hangi risk ya da değişimlerle karşılaşabileceğinizi görmek önemli.
Görüşmelerimde;
-burun yapınızın ince kalın ya da orta derili olup olmadığı
- kalkık doğal nasıl bir tarz istendiği
-nefes alıp verme ya da benzeri başka sorunları olup olmadığı
-ücret
-hastane ve iyileşme süreci
..gibi konular ön planda oldu
Elbette çok daha fazla doktor var ancak benim not aldığım bazı doktor isimleri.
atilla şengör
ayşen bilge sezgin
A. tolga Eryılmaz
ahmet karaca
adem topkara
ahmet alp
ahmet islam
ali murat Akkuş
Ali mezdeği
arda pelen
abdülkadir göksel
alparslan yıldırım
aykut özpur
Barış çakır
baki yılmaz
baki çok neşeli
barış keklik
bora karaali
bülent koç
bilge türk bilen
bülent çığşar
burak erdamar
cem payaslı
cemil tugay
cem karas
cihan uçar
doğan pınar
deniz küçükkaya
diren çelik
esabil eker
emre ilhan
emel yurdakul sıkar
ebru topuz
erhan eryılmaz
elad azizli
engin erkal
eren taştan
fatih eker
fatih uygur
fevzi yavaş
fethi orak
gürcan aslan
gökalp dizdar
güray yeşiladalı
güncel öztürk
hasan poyraz
haldun kamburoğlu
hüseyin altun
hüseyin balıkçı
Hakan Gence
hasan poyraz
ilker koçak
ilker yiğit
ismail küçüker
ismail bayram
hakan soygür
mirza fırat
muhammed dilber
muhittin eski
mehmet doğru
mesut doğan
mehmet veli aslan
mehmet mutaf
nihat kaya
naci çelik
Nazım çerkes
Onur erol
Ozan balık
oğuzhan oğuz
ozan bitik
Reşit Burak Kayan
sezgin öztürk
selçuk inanlı
süleyman taş
serhat tuncer
salih emre üregen
şaban çelebi
şahruz şeyda
teoman doğan
tayfun aköz
tamer şakrak
taşkın yücel
tunç tiryaki
ümit hardal
ümit taşkın
ufuk bilkay
volkan kahya
yakup avşar
yiğit özer tiftikçioğlu
yücel birinci
yusuf can
zühtü demir
Burun ameliyatına karar vermek ayrı bir zorluk iken doktor araştırmaya başlamak ve bir karar vermek bambaşka bir zorlukmuş. Kendim bu siteden oldukça faydalandığım için, şimdiye kadar ki araştırmalarımı yazacağım. Hakkında az çok araştırma yaptığım, İstanbul-İzmir-Ankara gibi illerde olan doktorların ismini listeledim. Buradaki doktorlar; haklarında olumlu, olumsuz ya da hiç yorum yapılmamış olanların bir kısmı. Herkesin deneyimlerinin kendine mahsus olduğunu düşünüyorum. Ancak doktorların isim listesi de en azından nerden başlayabilirim sorusuna bir açıklık getirebilir.
Genelde ön görüşme randevuları bir ay sonrası oluyor.Bunların kimisi görüşmeyi ücretli kimisi de ücretsiz yapıyor. İnstigram ya da diğer sosyal medya hesaplarından iletişime geçilebilir. Ben doktoları genelde instigram hesaplarından, yapılmış operasyonları görebileceğim hesaplardan takibe aldım. Ameliyat fotoğraflarının da ön plandan ve üzerinden uzun zaman geçmiş olanlarına daha çok dikkat ettim. İlk ay her ne kadar önemli olsa da burnun iyileşme süreci 6. ay ve sonrasında daha net bir fikir veriyor. Hatta bu doktorların farklı burun ameliyatlarını içeren bir inst hesabı açtım. Kendim faydalanırken, araştırma yapan diğer arkadaşlarda neden faydalanmasın diye düşündüm.
Görüşmelerde, burun tasarımı yapan doktorlar çoğunlukta ancak bir kaç istisna dışında önden tasarım yapan yok, genelde yan profil. Sanırım önden tasarım farklı ekipmanlar istiyor ve hastayı yanıltma oranı yüksek.
Ben bu kadar araştırmama rağmen şimdiye kadar dört doktor ile görüşebildim.
Kimisi yoğunluğu ya da iletişim tarzı nedeniyle siz sormadıkça çok fazla detaya girmez iken kimisi oldukça aydınlatıcı cevap veriyor.
Doktor seçimi sürecinde KBB ve Estetik Cerrah ayrımı üzerinde kararsız kalınabiliyor. Sadece dış görünüm ve ufak tefek değişiklikler için estetik cerrah , nefes problemi vb gibi konularda kbb seçmek sanki daha mantıklı. Ancak yine de bu konuda araştırma yapmak derinlemesine bilgi almak önemli. Sanırım en önemli faktör , doktorun eğitim aldığı alanlar ve bu alandaki deneyim, operasyon sayısı.
Araştırdıkça içinden çıkılmaz bir hal alıyor gibi görünsede en azından sizi nelerin beklediğini , hangi risk ya da değişimlerle karşılaşabileceğinizi görmek önemli.
Görüşmelerimde;
-burun yapınızın ince kalın ya da orta derili olup olmadığı
- kalkık doğal nasıl bir tarz istendiği
-nefes alıp verme ya da benzeri başka sorunları olup olmadığı
-ücret
-hastane ve iyileşme süreci
..gibi konular ön planda oldu
Elbette çok daha fazla doktor var ancak benim not aldığım bazı doktor isimleri.
atilla şengör
ayşen bilge sezgin
A. tolga Eryılmaz
ahmet karaca
adem topkara
ahmet alp
ahmet islam
ali murat Akkuş
Ali mezdeği
arda pelen
abdülkadir göksel
alparslan yıldırım