• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun estetiği ve Nefes Darlığı (Septorhinoplasty)

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.330
2
69.487
1.623
Burun estetiği ve Nefes Darlığı (Septorhinoplasty)

Septorinoplasti ameliyatında burun estetiği yanısıra nefes darlığı ayrıca giderilir. Bu ameliyatta burun kemeri alınabilir, boyutu değiştirilebilir, burun ucu şekillendirilebilir, burun delikleri küçültülebilir. Burundan nefes alma problemlerini çözmeye yönelik müdahaleler (septoplasti, konkaplasti…) ile birlikte yapılabilir. Burun cerrahisinde estetik ve fonksiyon birbirinden ayrılmaz ünsürlerdir ve başarılı burun ameliyatı yüzünüzle uyumlu doğal bir burun görüntüsü sağlamalı ve nefes almayı daha da rahatlatmalıdır. Erkeklerde 18, kızlarda 17 yaştan itibaren bu ameliyat yapılabilir.

İlk önce burun içi ve dışı ayrıntılı bir şekilde muayene edilir. Ek bir hastalık ve problem var ise bu aşamada endozkopi ve görüntüleme yöntemleri ile tespit edilir (deviasyon, sinüzit, nazal polip vs ...). Ameliyattan önce burun ve yüzden fotoğraf çekilir. Bu pozlar ameliyatınızı planlamada kullanılır. Ayrıca alınan görüntüler üzerinde bilgisayar ortamında çalışma yapılır. Böylece ameliyat sonrası görüntü hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Ameliyat kesileri burun deliklerinin içinden yapıldığı için dış görünümde herhangi bir ameliyat izi olmaz.

Ameliyat, genel anestezi altında yapılır. Ameliyat süresi hastadaki problemlerin ağırlığına bağlı olarak değişir ve ortalama 2.5-3 saattir. Ameliyat sonrası en fazla bir gece hastanede kalınır. Ameliyat sonu burun içine tamponlar ve burun üzerine plastik bir atel yerleştirilir. Ameliyattan sonra nerdeyse hiç ağrı olmaz, olabilecek hafif ağrı, ağrı kesici ilaçlar ile kolayca giderilebilir. 24-48 saat sonra tamponlar, 6. gün atel alınır. Burun içi dikişler kendiliğinden düşer. Atel alındıktan sonra 3 gün burun bandajı uygulanır. Morluklar 7-10 gün içinde kaybolur. Şişliklerin çoğu ilk 15 gün içinde hızla azalır ve burun son şekline yakın normal bir görünüm kazanır. Kalan şişliklerin azalması, burnun tam olarak oturması ve son halini alması yaklaşık 3-6 ay sürer. Yapılan cerrahi işlemine göre ameliyattan 7-10 gün sonra normal yaşama dönebilir veya uçak yolculuğu yapabilirsiniz.

kaynak : www.estetik.tc

benim burnumda da hem estetik problem hem de kemik eğriliği problemi var, ameliyatımı acaba kbb uzmanına mı yoksa estetik cerraha mı olmalıyım, bilgisi olan var mı arkadaşlar? kafam çok karşışık

Kizlar merhaba septoplasti ve konka ameliyati oldum. bugun tamponlarini aldirmis biri olarak tecrubelerimi paylasmak isterim  belki gec oldu ama benim gibi daha önce forum forum dolaşan arkadaslara bi bilgi olur en azindan 
Cok kisa bi zaman icinde ameliyat kararı verdim ve 1 hafta sonraya gunu aldim aklimda cok fazla soru vardı yalan yanlış bir suru sey okudum internette cogu goz korkutucu seylerdi ne yazik ki :/
Ameliyatimi persembe gunu oldum genel anestezi ile. Oncesinde cok fazla korkum vardi ama ameliyata dair hic bir sıkıntı olmadı 1 saat 20dk icinde de bitti kendime geldigimde odadaydim anesteziye bagli oksurmelerim vardi onun disinda burnumda tampon olduğunu bile hissetmemistim hatta kendime geldigimde tamponu ne zaman takicaksiniz diye sormusum  benim tamponlarim silikondu bu arada ilk gun epey kanamam oldu bi gece hastanede yatirdilar duzenli olarak kntrl edildim (ozelde olmanin avantaji sanirim) ve yuzumde en kucuk morarma veya çökme yoktu. Bugun tam 1 hafta oldu ve tamponlarini aldilar cikarirken tahmin ettigimin cok cok altnda acima degilde biraz gerildigini hissediyosunuz cunku biraz genis bi silikon cikarmasi gayet kolay saniyeler surdu. Sonrasinda beni zorlayan vakumla burnumun icindekilerin cekilicek olmasiydi onlarda alindiktan sonra o bir haftalik aciyi nefes alamama durumunu unuttum suan verilen badem yagi jeli ve yikama suyunu kullaniyorum. Tampon cikmadan oncede bol bol badem yagi kullandim ve deniz suyu spreyi kullandim. Badem yagini cok kullanmis olmamin etkisinden dolayi burnum daha rahat temizlendi ve tampon daha kolay çıktı (doktorum oyle soyledi) eger ameliyat olmaya henuz karar vermediyseniz bence hic dusunmeyin ertelemenin hic anlami yok sadece çektiğiniz eziyet 1 hafta o da nefes alamama sorunu ne kdar silikon ve ici delikte olsa nefes almak cooook zor :/
burnumda hic bir degisim olmadii dis gorunum olarak zaten bu niyetle gtmemistim. Estetik eklendigi zaman eziyet ciddi oranda artiyor isin icine alcida girince :/

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back