• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun Estetiği Sürecim Detaylı

needsilence

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2016
3
2
1
27
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır burda burun estetiği konularını okuyorum. Ama istediğim gibi detaylı bir anlatım bulamadım 1-2 tane dışında. Size yardım amaçlı olarak ameliyat ve sonrası sürecimi anlatacağım.

22 Nisan Cuma günü Dr. Arda Pelen'e ameliyat oldum. Öncelikle doktorumdan çok çok çok memnun kaldım tavsiye eder misin diye sorarsanız kesinlikle öneririm:)

Bugün tam 1 hafta oldu ameliyat olalı. Ameliyattan önce burda araştırma yaparken en çok korkulan şeyin narkoz olduğunun farkına vardım ve bende ister istemez narkozdan korkmaya başladım artık saçma salak şeyler araştırıyordum narkozla ilgili:KK70: Ama doktorumla konuştuktan sonra bu korkuyu yendim zaten her şey size göre yapılıyor tedbir önceden alınıyor. Ben 18 yaşındayım ve sigara kullanıyorum doktorum hiç korkmamam gerektiğini ve 60-70 yaşında sigara kullanan hastalara narkoz verdiklerini falan söyledi.

Ameliyattan 2 gün önce tahlillerim yapıldı. 22 Nisan'da sabah 9'da hastaneye yatış yaptım. Saat 10'da ameliyata alındım tam 3 buçuk saat sürmüş 13.30'da odaya getirilmişim. Narkozdan uyanırkende öyle saçmalamamışım sadece ağlamışım:)) Uyandığımda burnumda ağırlık ve gözlerimde buzlar vardı hiç ağrım yoktu nefeste biraz alabiliyordum. Buzu 30 dk tutup 15 dk ara verip sonra tekrar 30 dk koyduk ilk gün gece 11'e kadar. İlk gün sadece şiddetli baş ağrım oldu onun dışında hiç ağrım olmadı. İlk gece hiç uyuyamadım bu çok normal bir şeymiş okuduğum çoğu konuda uyuyamadıkları yazıyordu zaten. Hastanede 1 gece kaldım. Ameliyattan 1 gün sonra hemen tamponlarım alındı. Öyle korkulcak bir acı yok. Hatta acı hiç yok sadece burnundan bir şey çekildiğini hissediyorsun ve biraz rahatsız oluyorsun zaten maksimum 40 saniye sürüyor. Tampon çıktıktan sonra çok rahatlıyorsunuz ben geceleri uyuyabildim. 4 gün boyunca sadece sıvı tükettim çünkü ağzımı çok açamıyordum. İlk gün morluk ve şişlik olmadı ama 2. gün hem morardım hemde şiştim. Şu an şişliklerim çok çok az kaldı ve morluklarda yok denicek kadar az. Şişlik ve morluklarım için Arnica jel kullandım.

Bugün alçım ve dikişlerim alındı onların yerine şeffaf bantlar yapıştırıldı. Dikiş aldırmaktan çok korktum acır mı diye ama hissetmedim bile. Burnumun içinde kan kurumasından dolayı kabuklar oluşmuş doktorum onları temizledikten sonra burnum açıldı şu an çok rahat nefes alabiliyorum ara sıra tıkanıyor ama açılıyor kendiliğinden. 5 günde bantlar kalacak sonra çıkarttıklarında tamamen rahatlamış olacağım:)

Biraz uzun oldu ama size yardımcı olabildiysem sevinirim sormak istediğiniz sorular varsa sorabilirsiniz:)

Demek istediğim abartıldığı kadar zor bir ameliyat değil korkmayın yaptırın derim:)

Bantlarımda çıktıktan sonra öncesi sonrası fotoğraflarını koyacağım:)

Son düzenleme:
Arkadaşlar, bende Pendik şifa da dr.sezai sevengil ' e ameliyat oldum. çok iyi bir doktor. Estetik doktoru değil zaten burnumdan nefes almakta zorlanıyordum önceleri estetik doktorlara danıştım fakat kartal - Yakacık çevresinde benim birçok arkadaşım sezai bey e ameliyat olmuş zaten benim gibi nefes sıkıntısı olanlar kulak burun doktoruna burun estetiğini yaptırmaları daha doğruymuş valla ben arkadaşlarıma uydum ve çok memnunum. Burnum yüz hatlarıma çok orantılı ve nefes sıkıntısı, horlama kalmadı. Size de tavsiye ederim.

Hazır konusu açılmışken ben de kendi deneyimimi paylaşayım. Çünkü bunu paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu deneyimleyince kendim de görmüş oldum, bu nedenle deneyimimi kimseden esirgemek istemem.

Küçüklüğümden beri nefes alma sorunum olduğu için zaten ameliyat olmayı düşünüyordum. Fakat çevrem yüzünden buna estetik kaygılar da eklendi. Madem hazır ameliyat olacağım bari şekli de düzelsin dedim. En sonunda cesaret ettim, korkumu bir kenara bıraktım (çünkü artık nefes almalıydım), yıllardır gözüme kestirip takip ettiğim Ozan Balık'a iki hafta önce ameliyat oldum. Yaptığı işleri (eserlerini : D) çok beğeniyordum ve sonunda ben de kendimi onun ellerine bıraktım.

Öncelikle benim de (sanırım herkes gibi) narkozdan ödüm kopuyordu, saçma sapan şeyler okuyup duruyordum, kafamı bulandırıp beynimi şartlandırıyordum. Fakat ne kadar da boşunaymış. Ameliyat sabahı tahlillerim yapıldı. Hastane çoğu otelden çok çok daha konforluydu; hemşireleri, anestezi uzmanı, oradaki herkes o kadar güven vericiydi ki, kendimi teslim ettim hemen. Sakinleştiriyici verdiklerinde de bulutların üzerine çıktım adeta, harika bir kafaydı, her şey çok tatlıydı : D Sonra bir baktım ameliyathanedeyim, herkes hâlâ çok tatlı, ben de tatlıyım, sonra dedim ben gidiyorum galiba, eveeet dediler ve sonra uyandırdılar, her şey bitmişti : D Odama getirildiğimde güzel bir karşılama yapıldı, serumum takıldı, buzlarım koyuldu ve düzenli aralıklarla tazelendi. (Ameliyat öncesi verdikleri serum sayesinde açlık ve susuzluk durumum en aza indirilmişti.) Uykusuzluk problemi olan biri olarak "off ne güzel uyudum be" diye sayıklayıp durmuşum uyandığımda, videomda gördüm, ben hatırlamıyorum şahsen : D

İlk günüm harika geçti (hastanede yattım o gün), ağrım hiç olmadı, ikinci günden itibaren dehşet bir baş ağrısı çekmeye başladım 4. güne kadar. Ama ilacım çok kuvvetli olduğu için çok uyudum, tabii bunun kötü yanı da yatağa çivilenmiş olmam oldu. (Unutmadan, doktorunuzun verdiği fısfısı düzenli olarak kullanmanız basınç kaynaklı baş ağrılarınızın önüne geçer, ihmal etmeyin derim.) Ağzımı tam açamıyordum burnum acıdığı için, bu nedenle hep çorba (bol sebzeli, besin değeri bomba) içtim. Ameliyat sonrası bağışıklık sistemini korumak çok önemli, çünkü sağlık en önemli şey. Bol bol su içtim, unutmamalı ki su her şeye iyi gelir. Enerji verir, narkozu ve ilaçları atmanıza yardım eder, vücudunuzu temizler, ayrıca burnunuzdan nefes alamadığınız için daha fazla oksijeni ancak bol sudan alabilirsiniz ve tabii su ödemi atmakta da birebirdir. Yanaklarım biraz tombik oldu ama hiç morluğum olmadı, ameliyattan 48 saat sonra doktorum buz yapmamı istemedi, ben de akışına bıraktım. (Kapalı rinoplasti harika bir şeymiş.) Kanamam çok oldu ilk günler; çünkü her sağlıklı insan gibi kanım sulu, pıhtılaştırmak için de K vitaminine sarıldım. Adaçayı, brokoli, bunlara başlayınca ertesi gün kanamam olmadı. 5. günden itibaren günlük hayatıma kaldığım yerden devam ettim ağrısız bir şekilde.

8. gün atel, dikişler ve silikon tamponlar alındı, bunlar hiç acıtmadı, acıtan şey doktorumun burnumun üzerini silmesi oldu, burnum biraz acıdı. Her şey çıkınca bir nefes almışım ki, isyan ettim, "demek siz normal insanlar böyle nefes alıyormuşsunuz, benim bunca zamandır yaptığım eylem sırf koku almak içinmiş meğer" diye : D Bantlar yapıştırılmadan da aynada burnumu inceledim, "bu gerçekten yaşanmış ya inanamıyorum fındık kadar olmuş bu" dedim, şiş olmasına rağmen harika görünüyordu, tekrar "ne kadar iyi bir doktor seçmişim be" dedim kendi kendime : D Yarın 15. günüm ve bantlarım çıkacak, eğer isteyen olursa burada seve seve fotoğraf paylaşırım <3

Son düzenleme:
Hazır konusu açılmışken ben de kendi deneyimimi paylaşayım. Çünkü bunu paylaşmanın ne kadar önemli olduğunu deneyimleyince kendim de görmüş oldum, bu nedenle deneyimimi kimseden esirgemek istemem.

Küçüklüğümden beri nefes alma sorunum olduğu için zaten ameliyat olmayı düşünüyordum. Fakat çevrem yüzünden buna estetik kaygılar da eklendi. Madem hazır ameliyat olacağım bari şekli de düzelsin dedim. En sonunda cesaret ettim, korkumu bir kenara bıraktım (çünkü artık nefes almalıydım), yıllardır gözüme kestirip takip ettiğim Ozan Balık'a iki hafta önce ameliyat oldum. Yaptığı işleri (eserlerini : D) çok beğeniyordum ve sonunda ben de kendimi onun ellerine bıraktım.

Öncelikle benim de (sanırım herkes gibi) narkozdan ödüm kopuyordu, saçma sapan şeyler okuyup duruyordum, kafamı bulandırıp beynimi şartlandırıyordum. Fakat ne kadar da boşunaymış. Ameliyat sabahı tahlillerim yapıldı. Hastane çoğu otelden çok çok daha konforluydu; hemşireleri, anestezi uzmanı, oradaki herkes o kadar güven vericiydi ki, kendimi teslim ettim hemen. Sakinleştiriyici verdiklerinde de bulutların üzerine çıktım adeta, harika bir kafaydı, her şey çok tatlıydı : D Sonra bir baktım ameliyathanedeyim, herkes hâlâ çok tatlı, ben de tatlıyım, sonra dedim ben gidiyorum galiba, eveeet dediler ve sonra uyandırdılar, her şey bitmişti : D Odama getirildiğimde güzel bir karşılama yapıldı, serumum takıldı, buzlarım koyuldu ve düzenli aralıklarla tazelendi. (Ameliyat öncesi verdikleri serum sayesinde açlık ve susuzluk durumum en aza indirilmişti.) Uykusuzluk problemi olan biri olarak "off ne güzel uyudum be" diye sayıklayıp durmuşum uyandığımda, videomda gördüm, ben hatırlamıyorum şahsen : D

İlk günüm harika geçti (hastanede yattım o gün), ağrım hiç olmadı, ikinci günden itibaren dehşet bir baş ağrısı çekmeye başladım 4. güne kadar. Ama ilacım çok kuvvetli olduğu için çok uyudum, tabii bunun kötü yanı da yatağa çivilenmiş olmam oldu. (Unutmadan, doktorunuzun verdiği fısfısı düzenli olarak kullanmanız basınç kaynaklı baş ağrılarınızın önüne geçer, ihmal etmeyin derim.) Ağzımı tam açamıyordum burnum acıdığı için, bu nedenle hep çorba (bol sebzeli, besin değeri bomba) içtim. Ameliyat sonrası bağışıklık sistemini korumak çok önemli, çünkü sağlık en önemli şey. Bol bol su içtim, unutmamalı ki su her şeye iyi gelir. Enerji verir, narkozu ve ilaçları atmanıza yardım eder, vücudunuzu temizler, ayrıca burnunuzdan nefes alamadığınız için daha fazla oksijeni ancak bol sudan alabilirsiniz ve tabii su ödemi atmakta da birebirdir. Yanaklarım biraz tombik oldu ama hiç morluğum olmadı, ameliyattan 48 saat sonra doktorum buz yapmamı istemedi, ben de akışına bıraktım. (Kapalı rinoplasti harika bir şeymiş.) Kanamam çok oldu ilk günler; çünkü her sağlıklı insan gibi kanım sulu, pıhtılaştırmak için de K vitaminine sarıldım. Adaçayı, brokoli, bunlara başlayınca ertesi gün kanamam olmadı. 5. günden itibaren günlük hayatıma kaldığım yerden devam ettim ağrısız bir şekilde.

8. gün atel, dikişler ve silikon tamponlar alındı, bunlar hiç acıtmadı, acıtan şey doktorumun burnumun üzerini silmesi oldu, burnum biraz acıdı. Her şey çıkınca bir nefes almışım ki, isyan ettim, "demek siz normal insanlar böyle nefes alıyormuşsunuz, benim bunca zamandır yaptığım eylem sırf koku almak içinmiş meğer" diye : D Bantlar yapıştırılmadan da aynada burnumu inceledim, "bu gerçekten yaşanmış ya inanamıyorum fındık kadar olmuş bu" dedim, şiş olmasına rağmen harika görünüyordu, tekrar "ne kadar iyi bir doktor seçmişim be" dedim kendi kendime : D Yarın 15. günüm ve bantlarım çıkacak, eğer isteyen olursa burada seve seve fotoğraf paylaşırım <3
Canım bi foto paylaşır mısın çok merak ettim burnunu :)

Arde pelen'in adını bende sıklıkla duymuştum. Eğer ankarada yaptıramazsam istanbulda aklımda arda pelen , nihat kaya , reşit burak kayan vardı.

Merhaba, ben de merak ettim, lütfen paylaşabilir misin :)

Back