- 21 Ocak 2008
- 6.393
- 3.601
- 373
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
İzmir'de yaşıyorum
Doktorum Ekol Kbb Cem Karas
Bugün ameliyat olalı 6. günüm
Aylarca araştırmıştım ve senelerdir korkumdan cesaretim yoktu.
En son ağızdan nefes almama bağlı alerjik astımım nöbetler şeklinde tekrar edince karar verip doktor araştırmaya başladım.
Çok zorlu bir ameliyat olmayacaktı aslında ama estetik işin içine girince farklı oldu.
Bu süreçde bir kaç doktorla görüştüm.
Hatta özellikle izmirde çoook sevilen bir doktorun (!) sözlü tacizinden korkup muaynehanesinden kaçtım
Cem beyi bir kaç arkadaşımdan duymuştum ama burada çok fazla olumsuz eşleştirisini duyunca ilk başta vazgeçtim.
Yinede kurt düştü içime ve randevu aldım.
Kendisi çok şirin sıcak değildir ama kısa öz tatmin edici yanıtlar verip benim güvenimi kazandı. Ameliyat tarihimi alıp beklemeye başladım.
1 ay nasıl bir korku yaşadım anlatamam. Ameliyat günü Ekol Kbb çalışanları gayet güzel karşıladılar beni.
Daha ne olduğunu hissetmeden uyudum
İnanın hiç ağrı hissetmedim. Sadece uyandığımda hafif bir yanma vardı ve ağrı kesiciyle şıp diye giderdiler.
Hiper aktif olduğumdan fazla kalamadım ve 3. Saatin sonunda kaçtım hastaneden
Hatta utanmadan gidip pirzola yedim o gün
Dönem dönem şişliklerim oldu.
Önce yüzümün üst bölgesi, sonra orta ve en son alt bölgesinde.
Bakımlarımı asla aksatmadım.
Normal olağan yaşantıma devam ettim ve hep şunu söyledim "Parmağım kesilse eminim daha çok acırdı"!
Gün gün fotoğrafladım kendimi, bir çoğu profilde ki albümümde mevcut ve herkese açıktır.
Bugün 6. günümdü, atelim ve tamponlarım çıktı, dikişlerim alındı.
Çok korkuyordum canım acır diye ama 1 defa cıyk dedim sonrası çok rahattı
Yeni burnum ödem kaynaklı kocaman olmasına rağmen çook hoşuma gitti.
Şuanda ödem iyice çoğalmasın diye bazı yerleri bantlı.
Yarın bandajlarımı çıkarmamı, güzel bir makyaj yapıp arkadaşlarımla gezmemi söyledi doktorum
Dönem dönem fotoğraf çekip paylaşmayı düşünüyorum
Bu süreçte tırsanlar ve kaçanlar vardır benim gibi,
Sivilce acısı bile daha fazla kızlaar
7. Gün:
Bantlarımı bugün çıkarmamı söylemişti doktorum. Çıkarınca baya baya şişti.
Şuanda kocaman bir burnum ve törpülenen yerde ufak bir kemerimsi şişliğim var.
Bunun ödem kaynaklı olduğunu bildiğimden sıkıntım olmuyor.
Belli masajlarım var.
Gün içinde aklıma geldikçe yapmaya özen gösteriyorum.
10. Gün:
Bugün farkedilir şekilde yeniden şiştim. Yüzümün orta bölümü ve üst dudağım kocaman oldu. Bu şişliklerden sıkılmaya başladım çünkü burun deliklerim orantısız duruyor. Ne acaip bir çileymiş. Acı yok ama psikolojik olarak çıldırtıyor.
10. Gün (Düzeltme):
Bugün farkettiğim ve üzüldüğüm bir nokta oldu...
Ben şişliklerden dolayı burun deliklerimin orantısız kaldığını düşünüyordum...
Fakat eski fotoğraflarıma göz attım çünkü eskiden de aynı şekilde biri aşağıda diğeri yukarıdaydı.
Baktım ki eski haliyle aynı bir değişim yok.
Burnum daha büyük olduğu için farkedilmiyordu ama şimdi ödemler geçtikçe daha belirgin olmaya başladı.
Hafif kaldırma yapıldığı için bariz belli oluyor canım sıkıldı...
Özellikle 2 yan profilim başka başka duruyor. Biri daha kalkık biri daha düşük.
Burun deliklerime özen gösterilmesini özellikle istemiştim fakat dikkate alınmadığını görmek üzdü beni...
Onun dışında şimdilik gördüğüm bir kusur yok, ödemler indikçe zaman zaman belirteceğim...
12. Gün:
Gün geçtikçe şişlikler iniyor.
Sol tarafımda daha çok ödem var.
Ayrıca sol burun deliğim ve sağ burun deliğim orantısız. Önceden de bu şekildeydi, sanırım böyle kalacak.
İlk başta çok fazla kafama takmıştım ama sonradan önemsiz olduğunu ve beklemem gerektiğini idrak ettim :)
Ayrıca kaşlarım baya inceldi.
Zaten kalın bir yapısı yoktu ve ben kaş usturası denen aleti kullanmaya başladım.
Bakalım onun sonucuda iyi olacak mı
14. Gün:
Bugün çok daha iyiyim. Psikolojim dışarda 2 gündür yağan yağmura rağmen iyi. Şişlikler günde güne değişiyor. Bir gün sağ tarafım şişip ertesi gün sol tarafım atağa kalkıyor.
Not: burnumun içinde iğrenç bir koku var. Muhtemelen eriyen dikiş ipliği dedikleri zıkkım. Koku dayanılacak gibi değil.
Okyanus suyu ve kreme devam.
ayrıca herkesin karşılaştığı sivilcelenme problemim yok. Yağlanma siyah nokta son derece fazla oluyor. clean&clear derinlemesine temizleyici ve aynı markanın siyah nokta temizleme losyonunu kullanıyorum. Fena değil gibi
18. Gün:
Ödemlerden bıkmış durumdayım.
Özellikle sol tarafımda çok fazla.
Ayrıca burun içinde ki dikişler hayvan leşi gibi kokuyor içim kalktı. Haftaya perşembe 1. ay kontrolüm var. Eğer alınma şansı varsa bu dikişten kurtarmasını isteyeceğim doktorumdan.
Birde pms döneminde olduğumdan ağzım yüzüm sivilce içinde!
Kemer yerinde hala ödem mevcut ama masajlarla iniyor.
Neyse ki burnumun şeklini sevdim tesellim bu
19. Gün:
Nişanlım askerde 1,5 ay oldu ve ben sıkıntıdan sürekli saçlarıma sarıyorum
Bugün biraz pembe oldum
21. Gün:
:)
Ödemler ödemler. Ameliyat süresince hiç bir şey zorlamadı beni bu ödemler kadar. Özellikle burun kenarında olan etler (sanırım burun içi etleri kaynaklı) inanılmaz şiş ve masaj yaparken acıyor.
Masajıda baya boşladım bu aralarda.
Sanki masaj yapınca daha çok şişiyor tam anlamadım.
Sol taraf hala davul gibi ama sağ tarafımında aşağı kalır yanı yok.
Bugün iki kaşımın arasında ciddi ödem biriktiğinide farkettim.
Önümüzde ki günlerde evlere şenlik bir makyaj yapıp buraya atacağım. Makyaj olmasa başka türlü gizlenmez.
Haftaya perşembe kontrolüm var.
Bu arada kaş usturası yapmıştım ve işe yarıyor kızlaaar
23. Gün:
Baya iyi hissediyorum kendimi. Hala çok şiş yüzüm ama olsun
26. Gün:
Keyfim yerinde
Hala davul gibi şişim ama dert değil.
Bir süredir yüzümü sivilceler bastı.
Sanırım siyah nokta için kullandığım losyonlar neden oldu.
Süs yapmaya devam
Doktorum Ekol Kbb Cem Karas
Bugün ameliyat olalı 6. günüm
Aylarca araştırmıştım ve senelerdir korkumdan cesaretim yoktu.
En son ağızdan nefes almama bağlı alerjik astımım nöbetler şeklinde tekrar edince karar verip doktor araştırmaya başladım.
Çok zorlu bir ameliyat olmayacaktı aslında ama estetik işin içine girince farklı oldu.
Bu süreçde bir kaç doktorla görüştüm.
Hatta özellikle izmirde çoook sevilen bir doktorun (!) sözlü tacizinden korkup muaynehanesinden kaçtım
Cem beyi bir kaç arkadaşımdan duymuştum ama burada çok fazla olumsuz eşleştirisini duyunca ilk başta vazgeçtim.
Yinede kurt düştü içime ve randevu aldım.
Kendisi çok şirin sıcak değildir ama kısa öz tatmin edici yanıtlar verip benim güvenimi kazandı. Ameliyat tarihimi alıp beklemeye başladım.
1 ay nasıl bir korku yaşadım anlatamam. Ameliyat günü Ekol Kbb çalışanları gayet güzel karşıladılar beni.
Daha ne olduğunu hissetmeden uyudum
İnanın hiç ağrı hissetmedim. Sadece uyandığımda hafif bir yanma vardı ve ağrı kesiciyle şıp diye giderdiler.
Hiper aktif olduğumdan fazla kalamadım ve 3. Saatin sonunda kaçtım hastaneden
Hatta utanmadan gidip pirzola yedim o gün
Dönem dönem şişliklerim oldu.
Önce yüzümün üst bölgesi, sonra orta ve en son alt bölgesinde.
Bakımlarımı asla aksatmadım.
Normal olağan yaşantıma devam ettim ve hep şunu söyledim "Parmağım kesilse eminim daha çok acırdı"!
Gün gün fotoğrafladım kendimi, bir çoğu profilde ki albümümde mevcut ve herkese açıktır.
Bugün 6. günümdü, atelim ve tamponlarım çıktı, dikişlerim alındı.
Çok korkuyordum canım acır diye ama 1 defa cıyk dedim sonrası çok rahattı
Yeni burnum ödem kaynaklı kocaman olmasına rağmen çook hoşuma gitti.
Şuanda ödem iyice çoğalmasın diye bazı yerleri bantlı.
Yarın bandajlarımı çıkarmamı, güzel bir makyaj yapıp arkadaşlarımla gezmemi söyledi doktorum
Dönem dönem fotoğraf çekip paylaşmayı düşünüyorum
Bu süreçte tırsanlar ve kaçanlar vardır benim gibi,
Sivilce acısı bile daha fazla kızlaar
7. Gün:
Bantlarımı bugün çıkarmamı söylemişti doktorum. Çıkarınca baya baya şişti.
Şuanda kocaman bir burnum ve törpülenen yerde ufak bir kemerimsi şişliğim var.
Bunun ödem kaynaklı olduğunu bildiğimden sıkıntım olmuyor.
Belli masajlarım var.
Gün içinde aklıma geldikçe yapmaya özen gösteriyorum.
10. Gün:
Bugün farkedilir şekilde yeniden şiştim. Yüzümün orta bölümü ve üst dudağım kocaman oldu. Bu şişliklerden sıkılmaya başladım çünkü burun deliklerim orantısız duruyor. Ne acaip bir çileymiş. Acı yok ama psikolojik olarak çıldırtıyor.
10. Gün (Düzeltme):
Bugün farkettiğim ve üzüldüğüm bir nokta oldu...
Ben şişliklerden dolayı burun deliklerimin orantısız kaldığını düşünüyordum...
Fakat eski fotoğraflarıma göz attım çünkü eskiden de aynı şekilde biri aşağıda diğeri yukarıdaydı.
Baktım ki eski haliyle aynı bir değişim yok.
Burnum daha büyük olduğu için farkedilmiyordu ama şimdi ödemler geçtikçe daha belirgin olmaya başladı.
Hafif kaldırma yapıldığı için bariz belli oluyor canım sıkıldı...
Özellikle 2 yan profilim başka başka duruyor. Biri daha kalkık biri daha düşük.
Burun deliklerime özen gösterilmesini özellikle istemiştim fakat dikkate alınmadığını görmek üzdü beni...
Onun dışında şimdilik gördüğüm bir kusur yok, ödemler indikçe zaman zaman belirteceğim...
12. Gün:
Gün geçtikçe şişlikler iniyor.
Sol tarafımda daha çok ödem var.
Ayrıca sol burun deliğim ve sağ burun deliğim orantısız. Önceden de bu şekildeydi, sanırım böyle kalacak.
İlk başta çok fazla kafama takmıştım ama sonradan önemsiz olduğunu ve beklemem gerektiğini idrak ettim :)
Ayrıca kaşlarım baya inceldi.
Zaten kalın bir yapısı yoktu ve ben kaş usturası denen aleti kullanmaya başladım.
Bakalım onun sonucuda iyi olacak mı
14. Gün:
Bugün çok daha iyiyim. Psikolojim dışarda 2 gündür yağan yağmura rağmen iyi. Şişlikler günde güne değişiyor. Bir gün sağ tarafım şişip ertesi gün sol tarafım atağa kalkıyor.
Not: burnumun içinde iğrenç bir koku var. Muhtemelen eriyen dikiş ipliği dedikleri zıkkım. Koku dayanılacak gibi değil.
Okyanus suyu ve kreme devam.
ayrıca herkesin karşılaştığı sivilcelenme problemim yok. Yağlanma siyah nokta son derece fazla oluyor. clean&clear derinlemesine temizleyici ve aynı markanın siyah nokta temizleme losyonunu kullanıyorum. Fena değil gibi
18. Gün:
Ödemlerden bıkmış durumdayım.
Özellikle sol tarafımda çok fazla.
Ayrıca burun içinde ki dikişler hayvan leşi gibi kokuyor içim kalktı. Haftaya perşembe 1. ay kontrolüm var. Eğer alınma şansı varsa bu dikişten kurtarmasını isteyeceğim doktorumdan.
Birde pms döneminde olduğumdan ağzım yüzüm sivilce içinde!
Kemer yerinde hala ödem mevcut ama masajlarla iniyor.
Neyse ki burnumun şeklini sevdim tesellim bu
19. Gün:
Nişanlım askerde 1,5 ay oldu ve ben sıkıntıdan sürekli saçlarıma sarıyorum
Bugün biraz pembe oldum
21. Gün:
:)
Ödemler ödemler. Ameliyat süresince hiç bir şey zorlamadı beni bu ödemler kadar. Özellikle burun kenarında olan etler (sanırım burun içi etleri kaynaklı) inanılmaz şiş ve masaj yaparken acıyor.
Masajıda baya boşladım bu aralarda.
Sanki masaj yapınca daha çok şişiyor tam anlamadım.
Sol taraf hala davul gibi ama sağ tarafımında aşağı kalır yanı yok.
Bugün iki kaşımın arasında ciddi ödem biriktiğinide farkettim.
Önümüzde ki günlerde evlere şenlik bir makyaj yapıp buraya atacağım. Makyaj olmasa başka türlü gizlenmez.
Haftaya perşembe kontrolüm var.
Bu arada kaş usturası yapmıştım ve işe yarıyor kızlaaar
23. Gün:
Baya iyi hissediyorum kendimi. Hala çok şiş yüzüm ama olsun
26. Gün:
Keyfim yerinde
Hala davul gibi şişim ama dert değil.
Bir süredir yüzümü sivilceler bastı.
Sanırım siyah nokta için kullandığım losyonlar neden oldu.
Süs yapmaya devam
Son düzenleyen: Moderatör: