BEDEN DİSMORFİK BOZUKLUK VARSA PSİKİYATRİST GÖRMELİ
Kişilerden gelen her ameliyat isteğine olumlu yanıt vermenin doğru olmadığını aktaran Op. Dr. Demir, "Burun ameliyatı kararı hastayla birlikte verilir. Bununla birlikte bir takım tıbbi durumları tespit edip bunları hastayla paylaşmak gerekir. Mesela beden dismorfik bozukluğu (temelde fiziksel kusuru olsun olmasın, kişinin bu dış görünümüne aşırı derecede takıntılı olması) olan bir hastayı ameliyat etmeyip psikiyatri doktoruna yönlendirmek gerekir. Bunun yanında doktorun kendi sınırlarını bilip başarılı olacağını düşünmediği, altından kalkamayacağı bir ameliyatı da hastayla paylaşıp yapmaması daha doğrudur. Ayrıca hastanın burnuyla ilgili gerçekçi olmayan beklentileri varsa, kendisine muhtemel sonuçlar anlatılmalıdır. Hasta isteklerinde ısrar eder ve hekim de buna ulaşılamayacağını ön görürse ameliyat kararı alınmamalıdır" ifadelerini kullandı.
Alinti yaptim aslinda her forum basligi altinda konustugumuz seyler buna variyor once hazir olmamiz lazim 20 yasinda da burnum egriydi ama hazir deildim 10 sene bekledim psikolojik olarak hazir hale geldim ve oldum bi bucuk ay once suan mutluyum lakin bir sorun olsa dahi revizyon kelimesi beni bu forum kadar urkutmeyecek sakince kendinizi birakn drunuza lutfen 1 sene icinde ne sorun olusmussa oyle cozum arayin