Burun estetiği şişlik?

ayseyaren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
89
6
86
30
burun estetiği olduktan sonra burnu şişlikten büyük olup 6 ay veya 1 yıl sonunda küçülen burun oldu mu? Burun estetiği olanlar yardımcı olabilir mi?

Canım sanırım sende bir sıkıntı var gitgide küçülüyor ameliyattan sonra ameliyatını kim yaptı

Benim sorunum; sağ taraftan kemik eğriliği, sol taraftanda burun ucu kıkırdağı kırığıydı. Tabi bu sıkıntılar yüzümdeki orantıyı bile bozmuştu yamuk gibi duruyordu. Daha çok kısa bir süre geçmesine rağmen elde edilen sonuçtan mennunum. Artık sağdan ve ön profilden resim çekilmekten korkmuyorum.

Ameliyat sürecinde yaşadıklarımı elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama sanırım izlemek daha ayrıntılı olacaktır

Olmayı düşünenlerin merak ettikleri şeyleri, olanlarında izlerken yeniden o günlere döneceği şeyleri anlattığımı düşünüyorum.

Ben çok şükür ağrısız acısız bir burun ameliyatı süreci yaşadım, şuandaki halinden de oldukça mennunum.

İstediğim doğrultusunda doğal bir burun tercih ettim ve o şekilde bir sonuç çıktı ortaya. Zaman geçtikçe daha da düzelecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
burun estetiği olduktan sonra burnu şişlikten büyük olup 6 ay veya 1 yıl sonunda küçülen burun oldu mu? Burun estetiği olanlar yardımcı olabilir mi?
merhabalar ,
ben burun ameliyatı olalı tam 1 yıl 1 ay oldu . Öncelikle doktorunuzun size söylemesi gerekir normal estetiksiz burunlarda bile burun delikleri farklıdır ve öyle olması gerekiyodur ( tabi aşırı bir fark değil bu ) . burun ameliyatlarında en az 1 yıl geçmesi gerekiyormuş tam oturması ve şişliğin inmesi için . öyle 2 ve 6 ayda bişey beklemeyin . diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi masaj önemli hem şişliğin inmesi için hemde his kaybı olmasın diye çünkü bir çoğumuz korkuyoruz dokunmaya bişey olacak diye. Zaten 1 sene cok dikkat etmeyiz sıcak soğuk darbelere karsı . Sonra bide göz alışkanlığı var ilk olduğunuzda simanız değişiyor alışamıyorsunuz kötü geliyor çünkü şiş olduğu için yakıştıramıyorsunuz .daha sonra yavaş yavaş otuyor ve hoşunuza gitmeye başlıyor. Tabi bu duruma gelmeden önce kesinlikle doktorunuzu titizlikle seçmeniz gerekiyor. ben cok araştırmıştım . burun ameliyatlarını kesinlikle estetik cerraha yaptırılmalı kulak burun boğazcıya değil.

Benim korktuğum şey 4 ay oldu ameliyat olalı ama 6 veya 1 yıl sonunda çok inmezse diye çünkü şuan büyük önceki burnumla aynı boyut burun büyüklüğünde bi değişim oluyor mu?

Arkadaşlar merhaba belki yazdığımın bir faydası olur inşallah sizi aydınlatmış olurum diye yazıyorum ben bundan iki ay önce burun estetiği oldum. Ee.. haliyle bayağı bir araştırma yaptım. Şu doktor senin bu doktor benim gezdim. Sonunda karar verdim. Çünkü artık karar vermem gerekiyordu daha fazla bu burnu görmek istemiyordum. Bunu hatırlatmak isterim doktor seçiminizi iyi yapın bundan ziyade sizin sadece sizin içinize sinsin çünkü sonuç sizi mutlu edecek ve sizden tek ricam doktor ile ilgili olan yorumların hepsini okuyun fakat herhangi bir sosyal mecra veya YouTube olsun (işte ben burun estetiği oldum masaj yapıyorum 1 ay sonra peeling yaptım benim için süreç çok kolaydı ameliyat olduğum gün lahmacun yedim yan dönerek uyudum hopladım zıpladım gezdim yürüyüş yaptım ya da ağrıdan uyuyamadım her yerim kanadı nefes alamadım... gibi) şeyleri lütfen OKUMAYIN İZLEMEYİN DİNLEMEYİN size yardımcı olmak adına rica ediyorum. Bu sizin ameliyata karşı ya çok isteklendircektir ya da vazgeçirçektir. Çünkü aşırı isteklenmeniz yanlış bir hareket yapmanıza vazgecmenizde sizin üzüntü çekmenize neden olur.
Gelelim ameliyat sonraki sürece ilk gün baş ağrısı çekebilirsiniz korkmayın gecicektir hafif hafif kanamalar olabilir bundanda korkmayın belki biraz fazla kanayabilir merak etmeyin narkozu dışarı atıyorsunuz sadece doktorun dediklerini yapın zaten ince deriliyseniz ve kapalı teknikle olmuşsanız morarti dışında çok şikayetiniz olmaz 1 haftaya kalmaz iyileşirsiniz ama kalın derili olup açık teknikle ameliyat olmuşsaniz süreç biraz uzayabilir bundan kastım sağlık bakımından en fazla 1 hafta nefes alma bakımından en iyi nefes alma 20 gün 1 ay surebilir tampon ciktintan 1 hafta sonra yavaş yavaş düzene girecektir 1 aydan sonra da zaten sislikleriniz inmeye başlar gün geçtikçe guzellesirsiniz haa son olarak şişlikler inerken asimetri sorununuz olabilir sakın takmayın delikleri olsun eğrilik olsun şişlikler indikce geçiyor emin olun. Sizden tek isteğim aşırı korkmayın ve etrafınıza kulak asmayın ben diliyle konuşan kisilerden açık ve net söylüyorum uzak durun ve doktorunuzun dediklerine iyice kulak verin eğer merak ettiğiniz bi sorunuz olursa objektif cevaplar vermeye hazırım beklerim saglicakla kalın :)

Merhaba ben tam 1 sene önce ameliyat oldum. Burun sırtım daha ince derili olduğu için oradaki şişlikler daha çabuk indi ve bu sefer burun ucum baya yuvarlak ve şiş olduğu için de çıkıntılı kaldı. Doktorumla görüştüğüm zaman geçmezse kortizon iğnesi yapacağını söylemişti tam 2 hafta önce kontrole gittim ve burnumun şiş kısımlarından kortizon enjekte edildi. Çok önerilen bir yöntem değil bildiğim kadarıyla ben de çekinerek yaptırdım fakat ameliyat sonrasında çekilen fotoğrafta çok güzel görünen burun sırtına ve ucuna kavuşmak istediğim için okey verdim. Şişliklerin inmemesinin sebebi de burun ucumun kalın derili olmasıymış ve bana kesinlikle gereken bir tedavi olduğunu söyledi doktorum. Çok işe yarayacağını düşünmemiştim açıkçası ama hem önden hem de yan profilden burnum değişti. Önden hala biraz şiş sol tarafım. Tamamen etki etmesi 3 haftayı buluyormuş. Fikir olması için öncesi ve sonrası fotoğraflarımı koyuyorum.

Eklentiler

• 8290C70E-B5E7-45B1-BE76-B724D2B8CFF8.jpeg
    32,2 KB · Görüntüleme: 1.006
  • BBB68635-46EE-4166-9459-146E348BDAB8.jpeg
    30,6 KB · Görüntüleme: 768
  • 57EA4E62-4D86-4A7C-A830-81B1C17F4532.jpeg
    26,7 KB · Görüntüleme: 1.086
  • 0116D54B-F07D-40E0-B1AE-DC84CDFD1031.jpeg
    23,7 KB · Görüntüleme: 879
Merhaba ben de 22 ocak 2018 de yani daha 8 gün önce septoplasti ameliyati oldum burun ucum sol kıkırdagim digerine göre büyüme göstermişti ve hafif bir kemerim vardi ameliyattan 1 gün sonra tamponlarim 7. gün de alcim cikti ama tekrar bandajladi doktorum. Alçı ciktiktan sonraki sokum hala devam etmekte burnumun ucu hafid sağa doğru eğri kalın kısa ve kalkikti kendimi cok kötü hisseettim. Bugün 9.gunum ve bandajlarim açıldı doktorum cikarip banyo yapabileceğimi söyledi yarin kontrole gidecegim masaj verecekmis. Suan aynaya bakiyorum cesitli acilardan fotoğraf cekiyorum ve burnum hafif kalkik ucu egri sag taraf sol tarafa göre daha asagida duruyor 12 subatta is basi yapmak zorundayim. Bu halimle psikolojik olarak sosyal ortamlarda bulunabilecegimi sanmiyorum bu görüntünun suan icin dogal oldugunu daha sonra düzelip inecegini söylüyor doktorum ama size de sormak istedim 9 gün bu bahsettigim egrilik ve sekil bozuklukları orantisizliklar icin normal mi ?
Teşekkürler şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…