- Konu Sahibi hemsirehanim
-
Canım ben de bir dönem aynı senin gibiydim artı benim birde tat alma duyumda körelmişti bu kısır döngüden şöyle kurtuldum nazonex diye bir burun damlası var fakat bu otrivine gibi anında açmıyor bir süre bunu otrivine yardımıyla birlikte kullandım sonra ilaç etkisini göstermeye başlıyor otrivine yavaş yavaş hayatından çıkmaya başlıyor....Bu nazonexi uzun süre kullandım bu ilaç allerjk bünyeli insanlar için cankurtaran biraz sabırla otrivine den kurtulacaksın geçmiş olsun...
Benim de burun etlerimde büyüme var.Ve vicks bağımlısıyım:/
O olmadan yatamıyorum geceleri.Yolculuğa çıkarken bile yanımda.Yoksa nefes alamıyorum
arkadaşlar yeni üye oldum ve nerden konu açacağımı bilemedim ama site içi burun tıkanıklığı arama yaptığımda yorumlarınızı gördüm bi yardım edin delircem artık.
yaklaşık 2,5 ay önce sinüzit oldum fakat sinüzitle birlikte rinit alerji de olmuşum.kabus gibiydi o ara sinüzit mi alerji mi nezle mi oldum bilemedim bile.doktora gittim sinüzit alerji ve farenjit geçirdiğimi söyledi.bahar alerjisi var bende biliyorum ama kışın hiç olmamıştı.her neyse doktor bi kaç ilacın yanında birde sprey verdi dalman diye zira hiç nefes alamıyordum ve artık o dereceydi ki geceleri yatmamak için elimden geleni yapıyordum çünki uyuyunca bu seferde boğaz kuruluğu mahvediyordu.ben ilaçları bitirdim.fakat yineledi ikinci kez aynı ilaçlar.allaha şükür sinüziti atlattım ama alerji hapını yutmadığımda aynı duruma dönüyorum.doktor damalyı bir ay kullandım bir ay daha devam etmemi söyledi.fakat sizinde söylediğiniz gibi şu an tam anlamıyla bağımlı oldum.geceleri yatarken dalman,gündüzleri ise yanımda otrivine mentollüsünü taşıyorum eğerki unutursam nefes falan alamıyorum.tuzlu su,yuzlu karbonatlı su,su buharı,papatya buğusu,çörekotu yağı hiç biri kar etmiyo.dün gene doktora gittim artık ameliyatı falan göze almıştım ama ilaçlarımı değiştirdi bu seferde başka alerji ilaçlarına başladım ve spreyi bırakmamı söyledi.o söylemese ben zaten bırakmayı düşünüyordum çünkü spreyin bağımlılık yaptığını araştırdıkça öğrendim.vel hasılı kelam delirmek üzereyim artık burnum sürekli tıkalı spreyi inat ediyorum kullanmıyorum ama benim halimden siz anlarsınız....koku desen hiç yok tabi tat duygumun da yarısı gitti.ve işin kötü kısmı bu ilaçları çok kullanamam çünkü bebek istiyoruz geçen ay ve bu ay olmadığını biliyordum ama bundan sonra ne olur bilemem.ne olur bi yardım edinkonyada olupda kbb konusunda iyi bi doktor biliyorsanız söyleyin özel devlet farketmez.kokudan tatdan falan geçtim nefes alıyım yeter.uyku azap oldu artık.sinir desen had safhada.en sonunda gözümü karartıp bu ebu cehil karpuzu denilen şeyi yaptırıcam o olacak.ölüm riski olan bişey biliyorum ama allahım affetsin isyan noktasına geldim.bu ne bitmez hastalıkmış.rabbim büyük dertleri olanlara ecir sabırversin daha beterini vermesin.
Arkadaşlar ilaç bağımlılığı diye bir bölüm yoktu bende buraya yazdım
Burnum küçükken çok tıkandığı için sık sık otrivine burun damlası kullanmış ailem (tabi doktorunda tavsiyesi ile) ama bi süre sonra resmen burnum damla dışında hiçbir şekilde açılmaz olmuş.Şuan 23 yaşındayım 23 yıldır kullanıyorum.Annemde küçükken kullanıomuş..
Allerjik bünyeliyiz ailecek.Damla sıkmazsam sanki bir tıpa ile burnum tıkanmış gibi oluyor.Yani hırsızın biri benim elimi ayağımı bağlasa ağzıma bant kapasa burnumdan asla nefes alamam ölürüm o kadar fazla tıkanıyor.
Benim resmen bağımlılığımda oldu.Mesela damlamı evde unuttuğumu farkediyim burnum açık bile olsa 3 dk içinde full tıkanır.Etler şişer nefes alamam.
Burnumda tıkanıklık yapacak kadar bir eğrilikte yok yani ameliyatla çözülcek bişe değil.
Ben gibi olanlar vardır belki içinizde diye bu konuyu açmak istedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?