• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun Damlası Bağımlısı olan varmı (OTRİVİNE)

hemsirehanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
83
1
0
İstanbul
Arkadaşlar ilaç bağımlılığı diye bir bölüm yoktu bende buraya yazdım

Burnum küçükken çok tıkandığı için sık sık otrivine burun damlası kullanmış ailem (tabi doktorunda tavsiyesi ile) ama bi süre sonra resmen burnum damla dışında hiçbir şekilde açılmaz olmuş.Şuan 23 yaşındayım 23 yıldır kullanıyorum.Annemde küçükken kullanıomuş..
Allerjik bünyeliyiz ailecek.Damla sıkmazsam sanki bir tıpa ile burnum tıkanmış gibi oluyor.Yani hırsızın biri benim elimi ayağımı bağlasa ağzıma bant kapasa burnumdan asla nefes alamam ölürüm o kadar fazla tıkanıyor.
Benim resmen bağımlılığımda oldu.Mesela damlamı evde unuttuğumu farkediyim burnum açık bile olsa 3 dk içinde full tıkanır.Etler şişer nefes alamam.
Burnumda tıkanıklık yapacak kadar bir eğrilikte yok yani ameliyatla çözülcek bişe değil.
Ben gibi olanlar vardır belki içinizde diye bu konuyu açmak istedim...

Canım ben de bir dönem aynı senin gibiydim artı benim birde tat alma duyumda körelmişti bu kısır döngüden şöyle kurtuldum nazonex diye bir burun damlası var fakat bu otrivine gibi anında açmıyor bir süre bunu otrivine yardımıyla birlikte kullandım sonra ilaç etkisini göstermeye başlıyor otrivine yavaş yavaş hayatından çıkmaya başlıyor....Bu nazonexi uzun süre kullandım bu ilaç allerjk bünyeli insanlar için cankurtaran biraz sabırla otrivine den kurtulacaksın geçmiş olsun...

Ağbim de aynı burun damlasına bağımlı oldu.O olmadan yapamıyor.Arada doktor önerisiyle bende kullanıyorum ama uzun süre kullanmamaya dikkat ediyorum.

Canım ben de bir dönem aynı senin gibiydim artı benim birde tat alma duyumda körelmişti bu kısır döngüden şöyle kurtuldum nazonex diye bir burun damlası var fakat bu otrivine gibi anında açmıyor bir süre bunu otrivine yardımıyla birlikte kullandım sonra ilaç etkisini göstermeye başlıyor otrivine yavaş yavaş hayatından çıkmaya başlıyor....Bu nazonexi uzun süre kullandım bu ilaç allerjk bünyeli insanlar için cankurtaran biraz sabırla otrivine den kurtulacaksın geçmiş olsun...

doktorda bana vermişti onu ama burnumu hiç açmadığı için 2 saat sonra gene otrivin kullanmak zorunda kaldım..yıllar evvel bir doktor bana burun etlerini küçültme ameliyatı yapabiliriz demişti.ama bir daha gidip irdelemedim.maddi durumum düzelince araştırayım tekrardan.

Benim de burun etlerimde büyüme var.Ve vicks bağımlısıyım:/
O olmadan yatamıyorum geceleri.Yolculuğa çıkarken bile yanımda.Yoksa nefes alamıyorum:(

O yüzden doktorlar bu burun damlasını yazarken 3 günden fazla kullanmayın diyor.
Ha bagımlılık yapınca ne mi oluyor ? bir müddet sonra ilaçsız aynen yazdıgın gibi nefes alamamaya hatta koku bile alamamaya neden oluyor.
Çözümü de O burun içi şişen etleri kesiyorlar.

Merhaba,
Ben de burun spreysiz burnumda tıkanıklık ve kuruluk hissediyorum,bundan yaklaşık 5 ay önce septum deviasyonu ameliyatı oldum ve doktor sprey ve badem yağı kullanmamı söyledi.Spreyi elimden geldiğince kullanmamaya çalışıyorum,çoğunlukla badem yağını kullanıyorum badem yağı burnumu kuru hissettirmiyor yağ olduğu için.Spreyin ismi ise "sinomarin" ve deniz suyu.Şimdiye dek kullandığım spreylerin hiçbiri bu denli açmamıştı burun deliklerimi.Bu sprey deniz suyu olduğu için burnu tıkayan şeyleri de söküp atıyor :)
Ama ben de bağımlı olmayayım diye çok tıkandıkça kullanıyorum korkumdan :/
Badem yağının pek bir zararı olmaz diye umuyorum.

benimde burnumda sorun var.burun etlerim şişiyor.ameliyat olsam yeridir ama olmuyorum hoş burun ameliyatından kaçtım yıllarca başka ameliyat oldum ve olmaya adayım boynumdan dolayı.
bu ilacı bende kullandım süper etkili fakat sürekli yada fazla kullanıldığında burun mukozasına zarar veriyor.burun etlerininde faydası var şu şekilde kalorifer görevi görüyor.tabi şişince de ve büyükse anında tıkayabiliyor.bende rahatça nefes almak istiyorum ama ameliyat olmak istemiyorum.görüntüsünden çok şikayetçi değilim nefes alma sorunu dışında ama zaten burnum etten kemikten yeterince büyüdü :(

Son düzenleme:
olmama ramak kalmışken döndüm sanırım
otrivine yi doktor sinüzitim için verdi bana bir kutuyu bitirdim grip oluncada kullanmıştım sonra 10 günden fazla nerdeyse burnum koku duyusunu kaybetti çok kötüydü ALLAH bir daha yaşatmasın hiç koku alamıyordum sabunu farfümü burnumun dibine getiriyordum da duymuyodum kokuyu:50:
geçmicek diye ödüm koptu ALLAHIMA şükür geçti sonra

Bağımlı olan bir arkadaşım vardı burun damlasına, hatta dalga geçiyordu ailem bana junkie gibi davranıyor, evin yakınlarındaki eczacıyla konuşmuş burun damlası satmasını engellemek için diye :9: Bir süre kullanmadan yaşayınca düzeliyor kendi kendine diye biliyorum.

Benim de burun etlerimde büyüme var.Ve vicks bağımlısıyım:/
O olmadan yatamıyorum geceleri.Yolculuğa çıkarken bile yanımda.Yoksa nefes alamıyorum:(

Ben de 13 sene boyunca vicks bağımlısıydım. (10 yaşımdan 23 yaşıma kadar) En sonunda öyle bir hale gelmiştim ki, saat başı boca ediyordum burnumdan içeri. Bırakmak çok istedim; ama imkansızdı, nefes alamıyordum dediğin gibi... Sürekli başucumda vicks, elimin altında vicks, yatıya gideceğim ilk aklıma gelen almam gereken şey vicks... Mecburen birinde kalmam gerekti ve yanımda vicks yok, zehir oluyordu bana o gece. Gidip burnuma su falan çekiyordum, kesmiyordu.

En sonunda bir gün bir arkadaşımında ısrarıyla gaza gelip bıraktım. İlk günler çok kötüydü. Aylar sonrasında aynı arkadaşımın eline at kestanesi ile masaj yapmam gerekti. Onun da kokusu o kadar vickse benziyordu ki; masajı bırakıp onu koklamaya başladım. Elimi yıkattılar, gizli gizli kokladım. O aralar nerde vicks görsem açıp açıp koklayıp kendimden geçtim.

1,5 yıl falan oldu artık bırakalı. Ama geçen yıl kulağımda tıkanmalar başladı; doktora gittim, hiçbir neden yok, her şey normal. Sonra internette burunla alakalı bazı nedenlerden olabileceğini okuyunca bir süre tekrar vicks sürmeye karar verdim. Onca yıl kullandım, bırakınca böyle bir yan etki mi çıktı diye... Umarım tekrar kaptırıp da bağımlısı olmam. Çok kötü bir şey çok. Bence sen de bırak arkadaşım. Çoğuna göre zararsız görülse de; sigarayla, uyuşturucuyla uğraşanların yanında önemsiz kalsa da o da bir bağımlılık. Sürekli bir şeye ihtiyaç duyuyorsun. Hayat koşulların bir anda değişecek olsa ve ondan yoksun kalsan kafayı yiyorsun. Zor olacak, özellikle de geceleri ama bırak.

çok şaşırdım bende kızıma kullanmıştım bi daha kullanmam. neden yasaklanmıyor bu kadar bağımlılık yapıyorsa geçmiş olsun

3 yıldır kullanıyordum. Bir griple girdi hayatıma herkezde olduğu gibi :) öncedende çok nefes alamıyordum zaten ama bunu kullandıkça sağlam halinden bile daha fazla nefes alır olmuştum. gece yatmadan sıkıyordum sabaha kadar uyuyordum nefessiz kalıp uyanma yoktu hiç. ama bi süre sonra iki saatte bir sıkmaya başlıyorsun onsuz sokağa bile çıkamıyorsun gece sürekli uyanıp yastığın altından bulup sıkıyorsun.
İnternette araştırınca ne kadar çok bağılmısı olduğunu gördüm. Ben bu meteri bıraktım. Nasıl bıraktığıma gelince önce tek burnuma sıkmaya başladım. Nasonex diye bi burun spreyi aldım bıraktığım tarafa bunu sıkıyordum sadece tabi bu tıkanıklığı geçirmiyor. Bıraktığım yer tıkalıyken diğer tarafa otrivine sıkmaya devam ettim iyileşene kadar. iyileşince de diğer tarafıda tamamen bıraktım. Belki eskisi gibi nefes alamıyorum ama neydi öyle kafam kazan gibi oluyodu iki saatte bir kabus gibiydi heryerde otrivine

arkadaşlar yeni üye oldum ve nerden konu açacağımı bilemedim ama site içi burun tıkanıklığı arama yaptığımda yorumlarınızı gördüm bi yardım edin delircem artık.
yaklaşık 2,5 ay önce sinüzit oldum fakat sinüzitle birlikte rinit alerji de olmuşum.kabus gibiydi o ara sinüzit mi alerji mi nezle mi oldum bilemedim bile.doktora gittim sinüzit alerji ve farenjit geçirdiğimi söyledi.bahar alerjisi var bende biliyorum ama kışın hiç olmamıştı.her neyse doktor bi kaç ilacın yanında birde sprey verdi dalman diye zira hiç nefes alamıyordum ve artık o dereceydi ki geceleri yatmamak için elimden geleni yapıyordum çünki uyuyunca bu seferde boğaz kuruluğu mahvediyordu.ben ilaçları bitirdim.fakat yineledi ikinci kez aynı ilaçlar.allaha şükür sinüziti atlattım ama alerji hapını yutmadığımda aynı duruma dönüyorum.doktor damalyı bir ay kullandım bir ay daha devam etmemi söyledi.fakat sizinde söylediğiniz gibi şu an tam anlamıyla bağımlı oldum.geceleri yatarken dalman,gündüzleri ise yanımda otrivine mentollüsünü taşıyorum eğerki unutursam nefes falan alamıyorum.tuzlu su,yuzlu karbonatlı su,su buharı,papatya buğusu,çörekotu yağı hiç biri kar etmiyo.dün gene doktora gittim artık ameliyatı falan göze almıştım ama ilaçlarımı değiştirdi bu seferde başka alerji ilaçlarına başladım ve spreyi bırakmamı söyledi.o söylemese ben zaten bırakmayı düşünüyordum çünkü spreyin bağımlılık yaptığını araştırdıkça öğrendim.vel hasılı kelam delirmek üzereyim artık burnum sürekli tıkalı spreyi inat ediyorum kullanmıyorum ama benim halimden siz anlarsınız....koku desen hiç yok tabi tat duygumun da yarısı gitti.ve işin kötü kısmı bu ilaçları çok kullanamam çünkü bebek istiyoruz geçen ay ve bu ay olmadığını biliyordum ama bundan sonra ne olur bilemem.ne olur bi yardım edin :( konyada olupda kbb konusunda iyi bi doktor biliyorsanız söyleyin özel devlet farketmez.kokudan tatdan falan geçtim nefes alıyım yeter.uyku azap oldu artık.sinir desen had safhada.en sonunda gözümü karartıp bu ebu cehil karpuzu denilen şeyi yaptırıcam o olacak.ölüm riski olan bişey biliyorum ama allahım affetsin isyan noktasına geldim.bu ne bitmez hastalıkmış.rabbim büyük dertleri olanlara ecir sabırversin daha beterini vermesin.

arkadaşlar yeni üye oldum ve nerden konu açacağımı bilemedim ama site içi burun tıkanıklığı arama yaptığımda yorumlarınızı gördüm bi yardım edin delircem artık.
yaklaşık 2,5 ay önce sinüzit oldum fakat sinüzitle birlikte rinit alerji de olmuşum.kabus gibiydi o ara sinüzit mi alerji mi nezle mi oldum bilemedim bile.doktora gittim sinüzit alerji ve farenjit geçirdiğimi söyledi.bahar alerjisi var bende biliyorum ama kışın hiç olmamıştı.her neyse doktor bi kaç ilacın yanında birde sprey verdi dalman diye zira hiç nefes alamıyordum ve artık o dereceydi ki geceleri yatmamak için elimden geleni yapıyordum çünki uyuyunca bu seferde boğaz kuruluğu mahvediyordu.ben ilaçları bitirdim.fakat yineledi ikinci kez aynı ilaçlar.allaha şükür sinüziti atlattım ama alerji hapını yutmadığımda aynı duruma dönüyorum.doktor damalyı bir ay kullandım bir ay daha devam etmemi söyledi.fakat sizinde söylediğiniz gibi şu an tam anlamıyla bağımlı oldum.geceleri yatarken dalman,gündüzleri ise yanımda otrivine mentollüsünü taşıyorum eğerki unutursam nefes falan alamıyorum.tuzlu su,yuzlu karbonatlı su,su buharı,papatya buğusu,çörekotu yağı hiç biri kar etmiyo.dün gene doktora gittim artık ameliyatı falan göze almıştım ama ilaçlarımı değiştirdi bu seferde başka alerji ilaçlarına başladım ve spreyi bırakmamı söyledi.o söylemese ben zaten bırakmayı düşünüyordum çünkü spreyin bağımlılık yaptığını araştırdıkça öğrendim.vel hasılı kelam delirmek üzereyim artık burnum sürekli tıkalı spreyi inat ediyorum kullanmıyorum ama benim halimden siz anlarsınız....koku desen hiç yok tabi tat duygumun da yarısı gitti.ve işin kötü kısmı bu ilaçları çok kullanamam çünkü bebek istiyoruz geçen ay ve bu ay olmadığını biliyordum ama bundan sonra ne olur bilemem.ne olur bi yardım edin :( konyada olupda kbb konusunda iyi bi doktor biliyorsanız söyleyin özel devlet farketmez.kokudan tatdan falan geçtim nefes alıyım yeter.uyku azap oldu artık.sinir desen had safhada.en sonunda gözümü karartıp bu ebu cehil karpuzu denilen şeyi yaptırıcam o olacak.ölüm riski olan bişey biliyorum ama allahım affetsin isyan noktasına geldim.bu ne bitmez hastalıkmış.rabbim büyük dertleri olanlara ecir sabırversin daha beterini vermesin.

Doktor konusunda bir şey diyemeyeceğim. Ama bu bağımlılıkları bırakmanın tek yolu ne yazık ki direnmek. Başlarda çok zor olacak ama iradeyi ön planda tutup dayanmak gerekiyor. Sihirli bir formülü yok ne yazık ki... Ben o zamanlar hep şunu düşünürdüm, "Bir gün bir şey olsa ve medeni hayat ortadan kalksa... Eczane, bakkal denen yerler, mağazalar kalmasa... Ben o zaman ne yapacağım, nasıl nefes alacağım?"

Bu ilacın size dost değil, düşman olduğunu kabul edip ona savaş açmanız gerekiyor. Biraz yukarı da biri, bir süre için sadece bir burun deliğinde kullandığını yazmış. O şekilde de denenebilir bence, kolaylık sağlayabilir. Kolay gelsin size de...

otrivine zaten 7 günden sonra bağımlılık yapıyor, iki gün tıkanıyor burun. sonra geçiyor. bu nedenle de hap şeklindeki burun açıcılar aerius ile otrivini bırakmak ve gerektiğinde hapı içmek lazım. nazonex de iyi, ama aerius ve benzerleri gayet iyi, deneyin

Oooo konuya gel:) nasi hortlattim ama:)

2006 yilinda burnumu kirmis ve kirik tedavisi sirasinda illadin kullanmistim. Bir de baktim ki nefes alamiyorum bir sure sonra. Tipki konu sahibinin dedigi gibi birisi elimi agzimi baglasa ölürüm!

Bu boyle 20016 yilina kadar 10 yil surdu. Oyle bir sirec ki sigara parasi gibi her ay sprey giderim olmaya basladi. İsyerinde cekmecemde bir tane, her cantamda bir tane, yatagimin bas ucunda bir tane, esimin cantasinda bir tane, annemin evinde bir tane... sik gittigim heryerde yanimda olmazsa biterse dusuncesiyle birer sise duruyordu. Bir gun esimle sinemaya gittik tesaduf o ya ne o ne ben almamisiz yanimiza! Sinemanin ortasinda ciktik nobetci eczane aradik!

Derken 2016 da hamile oldugumu ogrendim! Surpriz sekilde! Doktorum kesinlikle kullanmamam gerektigini soyledi. Arastirdigimda bende zararli oldugunu gordum zaten....

Hamilelikte burun ekstra tikanir. Yasayanlar bilir. Ostrojen hormonuyla burun etleri siser ve nefes almak zorlasir, NORMAL BURUNLU İNSANLARDA BİLE!

Bu surecte yasadigim izdirabi anlatamam. 3 ay sabaha kdar uykusuz! Oturarark filan uyuyorum.... tuzlu sular, deniz suyu, limon, zeytinyagi... bitkisel ne varsa denedim (en cok zeytinyag cozum oldu)

Sonra bebegimi kaybettim 3 aylikken kalp durmasi sonucu... doktorum spreyden degil dese ( gebelikte 2 ay once kullanmis olmak bile bebege zarar vermek icin yeterliymis) de ben ya etkisi varsa diye kendimi yedim bitirdim ve inat ettim bir daha eve sokmam diye! Nerde varsa topladim attim!

Sonrasinda kendi kendineufak ufak nefes alabilmeye basladim. Uzun surdu ama kesinlikle gecti o bagimliligim!

Simdi tekrar hamileyim, gebelik sebebiyle tikanikligi yine yasiyorum ama direniyorum. En cok geceleri zorluyor tabiki....

Tavsiyem, spreyleri hayatinizdan ci
Arkadaşlar ilaç bağımlılığı diye bir bölüm yoktu bende buraya yazdım

Burnum küçükken çok tıkandığı için sık sık otrivine burun damlası kullanmış ailem (tabi doktorunda tavsiyesi ile) ama bi süre sonra resmen burnum damla dışında hiçbir şekilde açılmaz olmuş.Şuan 23 yaşındayım 23 yıldır kullanıyorum.Annemde küçükken kullanıomuş..
Allerjik bünyeliyiz ailecek.Damla sıkmazsam sanki bir tıpa ile burnum tıkanmış gibi oluyor.Yani hırsızın biri benim elimi ayağımı bağlasa ağzıma bant kapasa burnumdan asla nefes alamam ölürüm o kadar fazla tıkanıyor.
Benim resmen bağımlılığımda oldu.Mesela damlamı evde unuttuğumu farkediyim burnum açık bile olsa 3 dk içinde full tıkanır.Etler şişer nefes alamam.
Burnumda tıkanıklık yapacak kadar bir eğrilikte yok yani ameliyatla çözülcek bişe değil.
Ben gibi olanlar vardır belki içinizde diye bu konuyu açmak istedim...

Back