- 7 Ekim 2011
- 13.907
- 10.710
- 30
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
yukarıdaki cevabı görmezseniz diye alıntı yapıyorum :)Arkadaşlar burun ameliyatı olduktan sonra nasıl beslendiniz? Çorba gibi sıvı gıdalarla beslenildiğini duydum. Seneye sözlüm ameliyat olcak ve ona ben bakıcam bu yüzden bilgilenmek istiyorum biraz. Aydınlatırsanız cok memnun olurum.
Geçmiş olsun tampon neden 15 gün kaldı5 ay önce burun ameliyatı oldum,çok sancılıydı benim için
Ameliyattan sonra ilk 4 saat birşey yemem yasaktı,sonra su verdiler,sonra da meyve suyu. Anestezi etkisinden dolayı içtiğimi de atmıştım.
Ondan sonracığıma 2 gün sadece meyve suyu ile beslendim. Pipet kullanamıyordum ama kaşıkla annem ağzıma veriyordu pipet burnumu çok zorluyordu.
İlaçlarımı da aynı şekilde bir kaşık suyun içinde eritip veriyordu içmem mümkün değildi.
2.günden sonra çorbaya başladım,15 gün boyunca çorbayla beslendim,patates püresi gibi şeyler damağa yapışıyor dilini kullanman gerekiyor oda ekstra ağrı demek gerek yok burnu zorlamaya.
15 günden sonra tamponlarım alçım alındı,o zaman et suyuna ekmek batırabildim lakin 1 ay adam akıllı yemek yiyemedim sağlıklı beslenemedim 9 kilo vermiştim.
Sancılıydı benim için 5 ay olucak bir kaç gün sonra yeni yeni sakız çiğniyorum ki burnum hala oturmuş değil.
Umarım yardımcı olmuştur :)
Tampon 5 alçı 15 gün kaldıGeçmiş olsun tampon neden 15 gün kaldı
Arkadaşlar burun ameliyatı olduktan sonra nasıl beslendiniz? Çorba gibi sıvı gıdalarla beslenildiğini duydum. Seneye sözlüm ameliyat olcak ve ona ben bakıcam bu yüzden bilgilenmek istiyorum biraz. Aydınlatırsanız cok memnun olurum.
Arkadaşlar burun ameliyatı olduktan sonra nasıl beslendiniz? Çorba gibi sıvı gıdalarla beslenildiğini duydum. Seneye sözlüm ameliyat olcak ve ona ben bakıcam bu yüzden bilgilenmek istiyorum biraz. Aydınlatırsanız cok memnun olurum.
Çok teşekkür ederim cevabınız icin:))Doktoru sizi aydınlatacaktır. Sert şeyler yemesi zor olabilir onun dışında her şeyi yiyebilir diye düşünüyorum. Ben 1.5 ay önce ameliyat oldum. tampon kullanmadı doktorum. Anesteziden dolayı ilk gün çok bir şey yiyemez ama ertesi gün çorba, (benim annem pırasa yapmıştı onu yemiştim vitaminli şeyler verebilirsiniz siz de) 3. gün kahvaltı yapıyordum. normal şekilde annemlerle et balık vs yiyordum ki ağır geçti ameliyatım tüm burnumu kırdılar kırıkları düzeltmek için. Elden ele değişir burun ameliyatı. Kimi alçı bile koymuyor. Benim alçım 12 gün kaldı araya haftasonu girince ki çok rahattım alçıyla hiçbir zorluk çekmedim. ilk iki gün biraz zorlandım. Şuan gayet güzel her şey ağır nezle falan bile geçirdim yani