Burun ameliyatı ve riskler

E

EU1

Ziyaretçi
Ya arkadaşlar televizyonda geçen burun estetiğiile ilgili biprogram vardı.
Sokaktaki vatandaşlara burun estetiği oloan yakınınız varmı yada siz oldunuzmu memnun kalınıldımı diye soruyolardı.
Soranların hiçbiri memnun değil..Çevremde de burun estetiği olan 2 kişiile konuştum onlarda hiç memnun değiller..
Ameliyattan sonra birçok sorun çıkıyormuş..

Ameliyattan sonra doğal burunun koku alma yeteneği kayba uğruyormuş..
Koku almayı geçtim..O o kadar sorun değil kokuyu beyin alıyo sanırım burun kokuyu beyne iletmede aracı rolünü oynuyor..Ameliyattan sonra burun delikleri küçüldüğündenmi yada sinir lerdeki işlev kayıplarından mı kaynaklanıyor bilemiyorum..

Onu geçtim ameliyattan sonra burnundan nefes almada zorluk çekenler var.bu ameliyatı takip eden ileri safhalarda olan şeyler..Ameliyattan sonra ilk 1 hafta alamama normalde..Eğer bu durum süreklilik arz ederse başa bela.Kaş yapayım derken göz çıkarmış oluyorsun..

Bu riskler beni çok korkutuyor..O yüzden ameliyat olacağım doktorun önceki hastalarında bu tarz vakalar olup olmadığını araştıracağım..

Belki bu risklerden haberiniz vardır ama..Paylaşım içinde olursak sevinicem bnu konularla ilgili olarak..

tıbben değil ama ruhen riskleri var canım.mesela ben,erkek arkadaşım ameliyat olduğumu biliyor ama şişlerim ve görüntüm konusunda moral vermek yerine " yüzündeki şişler hiç inmicek mi,şuan sanki evlenmişiz hamileymişsin de seni görüyormuşum gibi,gözlerindeki morluklar geçmemiş." gibi cümleler kuruyor.ve tepki gösterdiğimde de " yalan mı söyleyeyim". diyor ve tartışıyoruz..etrafındaki insanlar da öyle..yüzün çok şiş v.s. gibi laflar ediyorlar.yada kilo aldığını söylüyorlar.sinir bozucu..kusura bakma.senin sorduğun soruyla ilgisi yok ama içimi dökmek istedim.senağlama

tıbben değil ama ruhen riskleri var canım.mesela ben,erkek arkadaşım ameliyat olduğumu biliyor ama şişlerim ve görüntüm konusunda moral vermek yerine " yüzündeki şişler hiç inmicek mi,şuan sanki evlenmişiz hamileymişsin de seni görüyormuşum gibi,gözlerindeki morluklar geçmemiş." gibi cümleler kuruyor.ve tepki gösterdiğimde de " yalan mı söyleyeyim". diyor ve tartışıyoruz..etrafındaki insanlar da öyle..yüzün çok şiş v.s. gibi laflar ediyorlar.yada kilo aldığını söylüyorlar.sinir bozucu..kusura bakma.senin sorduğun soruyla ilgisi yok ama içimi dökmek istedim.senağlama

önemli değil..
sanırım yeni ameliyat oldunuz..şişler ne kadar zamanda iniyor normalde bilmiyorum..ama aylarcada şiş kalıyorsa o çok kötü..sizinki ne kadar süredir şiş..
ya ben kokuyorum estetikten bıçaktan kesikten asla korkmamda ameliyattan sonra

Şişme
Nefes Darlıgı
Koku alamama
Burunda Çıkık kemikler olması

gibi durumlar beni çok korkutuyor...

önemli değil..
sanırım yeni ameliyat oldunuz..şişler ne kadar zamanda iniyor normalde bilmiyorum..ama aylarcada şiş kalıyorsa o çok kötü..sizinki ne kadar süredir şiş..
ya ben kokuyorum estetikten bıçaktan kesikten asla korkmamda ameliyattan sonra

Şişme
Nefes Darlıgı
Koku alamama
Burunda Çıkık kemikler olması

gibi durumlar beni çok korkutuyor...

saydığınız sorunların hiç biri olmadı.şişler dışında.şzaten asıl şişler 2haftada gidiyor.ama yine de çok az bir kısmı kalıyor.nefes sorunu olmasını bırakan tamamen nefes problemim ortadan kalktı.şekil de kötü değil ama önemli olan içi.ve inanılmaz rahat nefes alıyorum.koku da aynı şekilde.hiç korkmayına.s

Arkadaşlar benimde kuzenim 6-7 yıl önce estetik yaptırdı. İlk 2 sene hiç bi sorun yaşamadı.Sonra burnu düştü, sonrada burnunda erime gibi birşeyler oldu. Tam 4 defa estetik oldu. Şimdi burnu Michael Jackson gibi. Sonra üniversitede ev arkadaşım estetik olmuştu, 1 sene sonra burnunun ucunda düşme oldu. Yani eğer burnunuz sizi çok çirkinleştirmiyorsa ve psikolojinizi bozmuyorsa sakın yaptırmayın bence.

arkadaşlar amphitrite arkadaşımızın dediği gibi çok uzun yıllar sonra burnunda herhangi bir problem yaşayan var mı? bu olay beni çok korkuttu

Arkadaşlar benimde kuzenim 6-7 yıl önce estetik yaptırdı. İlk 2 sene hiç bi sorun yaşamadı.Sonra burnu düştü, sonrada burnunda erime gibi birşeyler oldu. Tam 4 defa estetik oldu. Şimdi burnu Michael Jackson gibi. Sonra üniversitede ev arkadaşım estetik olmuştu, 1 sene sonra burnunun ucunda düşme oldu. Yani eğer burnunuz sizi çok çirkinleştirmiyorsa ve psikolojinizi bozmuyorsa sakın yaptırmayın bence.
SLM KUZENİN KİME ESTETİK YAPTIRDI İLK BASTA VE SONRA NEDEN O KADAR KÖTÜ OLMUŞ!!!ACABA BAŞKA SEBEPLER OLMASIN!!!EGER DOKTOR İSİMİN VERİRSEN BİZ DAHA DİKKATLI OLURUZ....
GEÇMİS OLSUN KUZENİNE..
AMA ŞUDA VAR FİLİZ AKIN,TÜRKAN SORAY,HARIKA AVCI,PETEK DİNÇÖZ V.B DAHA
BİRÇOK ÜNLÜ ESTETİK OLMUŞ ONLARIN BURNU GAYET DÜZGÜN HERKESE OLACAK DİYE BİR ŞEY YOK....AMA DİKKATLI DE OLMAK LAZIM TABİİİ...
GENEDE TESEKKURLER UYARDIGIN İÇİN:enbuyukkk:

Canım hiç bilmiyorum hangi doktor olduğunu. Ben şahsen vazgeçtim estetikten. Neden herkes gibi yontulmuş bir burnum olsunki.Yani herkesin burnu hokka gibi olmak zorunda değil.

Benim 2 yılı aştı neyse ki hiçbir sorunum yok.Emin ellerde ameliyatınızı olursanız bu tür endişelere kapılmanıza gerek yok.O eskidenmiş herkese fabrikadan çıkmış gibi aynı burunu yapıyorlarmış.Herkes küçüçük kalkık burunlar isteyince fazla oyulan burun kemiği ve alınan kıkırdaklar burnun düşmesine neden oluyormuş.Eğer illaki oyuk ve çok kalkık bi burnum olsun diye ısrar ederseniz öyle bı burun yaptırırsanız sonuçlarına katlanmak zorunda kalabilirsiniz.Nefes alamayanlar olabılır bazı dönemlerde onlar da alejisi olanlar.O zaten ameliyatla geçebilen bi durum değil.Konkaların alerjik durum karşısında şişmesinden kaynaklanır.

Benim 2 yılı aştı neyse ki hiçbir sorunum yok.Emin ellerde ameliyatınızı olursanız bu tür endişelere kapılmanıza gerek yok.O eskidenmiş herkese fabrikadan çıkmış gibi aynı burunu yapıyorlarmış.Herkes küçüçük kalkık burunlar isteyince fazla oyulan burun kemiği ve alınan kıkırdaklar burnun düşmesine neden oluyormuş.Eğer illaki oyuk ve çok kalkık bi burnum olsun diye ısrar ederseniz öyle bı burun yaptırırsanız sonuçlarına katlanmak zorunda kalabilirsiniz.Nefes alamayanlar olabılır bazı dönemlerde onlar da alejisi olanlar.O zaten ameliyatla geçebilen bi durum değil.Konkaların alerjik durum karşısında şişmesinden kaynaklanır.

Canım senin doktorun kimdi bir mahsuru yoksa söyleyebilir misin acaba?
:nazar:maşallah bu arada bir sorunun olmadığına çok sevind,mmm

illede kavisli bir burun istiyorum, ucu kalkık bir burun istiyorum diye tuutturusan sonuç böyle kötü olabilir tabi dogal, düz bir burun en iyisi zannımca

ben de 1.5 sene once ameliyat oldum kesinlikle nefes alamam koku alamama gibiseyler yasamadım aksine burnumda silikon tamponlarım varken içeriki odada içilen sigaranın kokusunu alabiliyodum düşünün..burun etlerime de müdahele edildiği için nefesim de açıldı..bir sorun yaşasam 1.5 senede yaşardım bence düşme vs. olsa bu zamana kadar olurdu..yani şuan eskisine nazaran kat kat güzel bi burnum var güzel bi burnum oldu ama mükemmel olcak diye de beklememek lazım ama sonuclar genelde hep güzel oluyor ufak tefek acaba söyle mi olsaydı vs ler veya burun deliklerinde eşitsizlikler olabiliyo bnm gördüklerim bunlar çevremde ve kendimde tam dümdüz bir burnum yok ama güzel burnum.

doktorlada alakalı sanırım doktoruna göre de değişiyor

burun ucu dusn-mesı nasıl oluyor yaa?amman Allah muhafaza ınş. oyle bır duudmla kakkrsı karsıya gelmez kımse

onune gelen estetik cerrahım diye ameliyat yapıyor. İsinde uzman iyi drların yaptıgı ameliyatlarda sorun cıkma orani yok denlecek kadar azdir bence. Tabikde Allahın yaptıgıyla bir olmaz kul hatasi olur ama isin onemi bunu yapanda bence.

Valla benim doktorum ameliyattan önce 8-10 sayfalık bir bilgi formu vermişti. Olabilecek her risk yazıyor. İnsanın okuyunca önce bir sinirleri bozuluyor ama bu yola başkoymuş biri olarak ameliyat için tereddüt etmemiştim:KK8:

X