Burun Ameliyatı Olmak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

merhaba arkadaşlar. ben aranızda yeniyim :) ben de ameliyat olacağım, 13 eylülde cerrahpaşa tıp fakültesinde. ama 19 eylülde okulum başlıyor, ilk hafta gitmem diye düşünüyorum, tabi sonrasında gitmem gerekecek.12-13 gün içerisinde burnum kendini pek toparlayamaz gibi geliyor. çok şiş ve morlukla mı okula gitmek zorunda kalırım sizce ? çok kötü gözüksün istemiyorum :KK43:

mrb arkadaşlar bende ameliyat olmak istiyorum üstelik kemer de var burnumda kemik eğriliği varmış sağ tarafım ufak bir üşütmede hemen tıkanıyor normal zaman da bile sol tarafıma yatamıyorum tıkanıyor ama cesaret edemiyorum napıcam bilmiyorumm....

merhaba arkadaşlar. ben aranızda yeniyim :) ben de ameliyat olacağım, 13 eylülde cerrahpaşa tıp fakültesinde. ama 19 eylülde okulum başlıyor, ilk hafta gitmem diye düşünüyorum, tabi sonrasında gitmem gerekecek.12-13 gün içerisinde burnum kendini pek toparlayamaz gibi geliyor. çok şiş ve morlukla mı okula gitmek zorunda kalırım sizce ? çok kötü gözüksün istemiyorum :KK43:

Benım bir hafta oldu sayılır, bir hafta daha gıtmeyecegım, sonrasında mecbur gıdecegım. Morlugum cok olmadı benım, olan morluk da sararmaya başladı. Yüzümdekı şişlik ise gun gectıkçe iniyor. Yıne de gıttıgımızde en azından burnumuzda şişlik olacaktır ama ne yapalım...

mrb arkadaşlar bende ameliyat olmak istiyorum üstelik kemer de var burnumda kemik eğriliği varmış sağ tarafım ufak bir üşütmede hemen tıkanıyor normal zaman da bile sol tarafıma yatamıyorum tıkanıyor ama cesaret edemiyorum napıcam bilmiyorumm....

Canım madem o kadar sorunlu, daha hala neyı beklıyorsun... Bence hemen arastırmaya başla, ama içi çok sorunluysa kkb uzmanının da amelıyata gırmesını talep edebılırsın doktorundan... Amelıyatla eskı halınden hem daha saglıklı, hem de daha guzel olur işte...

Canım madem o kadar sorunlu, daha hala neyı beklıyorsun... Bence hemen arastırmaya başla, ama içi çok sorunluysa kkb uzmanının da amelıyata gırmesını talep edebılırsın doktorundan... Amelıyatla eskı halınden hem daha saglıklı, hem de daha guzel olur işte...

Pardon kbb olacaktı:) Amelıyattan korkuyorsan korkacak bır sey yok ınan. Ben 1 hafta oldu sayılır amelıyat olalı. Genel anestezıyle oldu, hıcbır sey duymadım yani. Amelıyat sonrasında da agrı kesıcı ıgne yaptılar, burnumda agrı olmadı. Sadece ilk 3 gun zorluk cektım, sonra gunden gune daha iyi oldum. Saglık sorunun da varsa, kafana da takılıyorsa burun şeklın, vakit kaybetme derim. Ben keske daha once olsaymısım, şimdiden kendime guvenım geldı resmen...

simdiden geçmiş olsun bnce iyi düşün.çünkü şişliklerin inmesi fln tamamen bünyeye bağlı bi durum.bana da 3 haftada kendine gelirsin fln dediler hep ama bn anca 2 ay sonra insan içine rahat çıkabiliyorum.ameliyat olaLI 2bucuk ay oldu hala şişlklerim war.yani en az 1 yada 1 buçuk ayı gözden çkarmalısın bnce cnm...acele etme uygun zmn dilimini bekle derim ben..

Bir arkadaşım ameliyattan 1 hafta sonra işe başlamıştı. Ben Kurban bayramından 1 hafta önceye gün aldım. 1 hafta izin kullanıp, 1 hafta da bayramda evde kalırım diye düşündüm. 12- 13 gün kötü bi süre değil. hala morluk kalırsa kapatıcı kullanırsın. şişlikler de zaten insan içine çıkamayacak şekilde olmuyor.Bünyeden bünyeye değişir tabi hatta sanırım ince derili, kalın derili olma durumu baya etkiliyormuş. Çok kalın derili değilsen bence endişelenme. Şimdiden geçmiş olsun.

Bir arkadaşım ameliyattan 1 hafta sonra işe başlamıştı. Ben Kurban bayramından 1 hafta önceye gün aldım. 1 hafta izin kullanıp, 1 hafta da bayramda evde kalırım diye düşündüm. 12- 13 gün kötü bi süre değil. hala morluk kalırsa kapatıcı kullanırsın. şişlikler de zaten insan içine çıkamayacak şekilde olmuyor.Bünyeden bünyeye değişir tabi hatta sanırım ince derili, kalın derili olma durumu baya etkiliyormuş. Çok kalın derili değilsen bence endişelenme. Şimdiden geçmiş olsun.

canım ben de aynı teknıgı ramazan bayramı ıcın kullandım:) ama bayram artı bayram sonrası şeklınde. şişlikler cok az kaldı dudak ve dudak ustunde, morluklar gectı, morlugum cok olmadı zaten. 2 hafta yeterlı calısanlar ıcın bence, alçı ve kalıp 2 hafta boyunca kullanılıyor cunku.

haklısın canım sanırım biraz cesarete ihtiyacım var ve iyi bir dr. bulursam cesaretimin artacağından eminim

haklısın canım sanırım biraz cesarete ihtiyacım var ve iyi bir dr. bulursam cesaretimin artacağından eminim

birkaç doktor belırle, yüzyüze göruş, ona gore kararını ver derim 2 hafta içinde... düşündükçe sonu yok bunun çünkü. olmayı duşünüyorsan zaman kaybetme hemen arastırmaya başla da,ol kurtul derim.

Geçmiş olsun bende düşünüyorum ama hala doktor arayışındayım bakalım artık...

teşekkür ederim arkadaşım:) ben Ekol Hast. Cem Karas a oldum ameliyatımı. Çok da memnun kaldım.Seçim yapmak zor iş , umarım biran önce kararını verirsin:)

benim morluklarım on güne tamamen geçişti...gözümde kanlanma vardı sadece.ben 11.gün işbaşı yaptım hatta.. zaten ufak sararmalar kalırsa makyajla kapatırsın.takma kafana.şişlikleride genelde kimse anlamıyor.En azından benim ki öyle oluyor.bir ayım dolmak üzere..

birkaç doktor belırle, yüzyüze göruş, ona gore kararını ver derim 2 hafta içinde... düşündükçe sonu yok bunun çünkü. olmayı duşünüyorsan zaman kaybetme hemen arastırmaya başla da,ol kurtul derim.

Emin ol korkulacak hiç bir şey yok. O kadar sorun yaşıyorsun,bence de zaman kaybetme ...

Merhaba

Sonunda deviasyon ameliyatımı oldum bugün 4.gün.
Yalnız akıntılar sonucu olusan burun içi kabuklanmalar, pıhtılaşmalar olustu haliyle.İyice nefes alışım güçleniyor bunlar yüzünden.
Bunları nasıl temizliyorsunuz acaba?

Fikri önerisi olan var mı?

Merhaba

Sonunda deviasyon ameliyatımı oldum bugün 4.gün.
Yalnız akıntılar sonucu olusan burun içi kabuklanmalar, pıhtılaşmalar olustu haliyle.İyice nefes alışım güçleniyor bunlar yüzünden.
Bunları nasıl temizliyorsunuz acaba?

Fikri önerisi olan var mı?

geçmiş olsun.Benimde bir ay oldu.Bi sprey vermişti doktorum .deniz suyu gibi.önce onu sıkıyordum burnuma,sinüslere kadar gidiyor tabi,sonra pamuklu çubuk(kulak temizleme çubuğu) ile içini yavaş yavaş temizliyordum.çubuğu ıslatman lazım ancak öncelikle.

merhaba bugün 41.günüm ameliyat geçti bitti sanki o zorlukları yaşamammış gibiyim.korkulacak bişi yok sakinnnn

merhaba arkadaşlar merak ettiğim birşey var ameliyattan kaç gün sonra iş hayatımıza dönebilicek normal görünüme erişiriz?

Valla ben 3. gün işe geri döndüm=)) mağazada çalışıorum morluklarım vardı ama hiç ağrım sızım olmadığı için 3. gün geri döndüm işe..Normal görünümede 15 gün sonra dönüosun ama şöle sölim benim 2.5 ay oldu ameliyat olalı hala şişliklerim var ama o kadar doğal ki kimse anlamıo estetikli oldumu:KK70: :KK9:

X