Merhaba arkadaşlar,
mesajlara az çok göz gezdirdim.Ben iki kez burun ameliyatı oldum dolayısıyla bu durumda biraz deneyim sahibi olarak bir kaç şey paylaşmak istiyorum.
İlk ameliyatımı 17 yaşımda oldum.Burnumdan nefes alamıyordum ve kemikli bir burnum vardı.Doktorum kulak-burun-boğazcıydı.Deviasyon ameliyatı olurken aynı zamanda burnumdaki kemiği düzelttiler.Ameliyat süresini kolay atlattım morluklarım çok çabuk iyileşti.Sonuçtan gayet memnunduk.Fakat 1ay dolmadan arkadasım burnuma geçirdi.Şaka yapmış,eşek şakası.O acıyı size tarif edemem.İçeride kemik olmadığı için sanki burnum suratımn içine göçtü.Doktora gittiğimizde herhangi bir şey olmadı olmamıi dedi.Ama bu gibi ameliyatlarda 6ay veya 1 sene sonra özellikle 1 sene sonra burun tamamen oturunca bütün yanlışlar ortaya çıkar.Bende de öyle oldu.Burnumda darbedende kaynaklanan kırık,sivri kemikler,göçme ve önden eğrilik ortaya çıktı.Ben o burnu 9 sene kullandım.Fakat zaman ilerledikçe daha belirginleşti ve beni çok rahatsız etmeye başladı.Burundan aynayan bir kaç kişi burnumda göçme olduğunu söyledi.Beni en çok rahatsız eden öndeki asimetriydi.Eğer 2.kez burun estetiği olacaksınız ve hata düzeltilecekse doktorun bu konuda uzman olması gerekli özellikle söz konusu asimetriyse..Annem bir gün televizyonda ibrahim oskuiyi izlemiş ve yaptığı ameliyatları görmüş.Daha sonra bende incelediğimde çok beğendim ve kararımı ibrahim oskuiden yana kullandım.Aklımda olan tek isim Onur Eroldu bu arada.İstanbula gittim muayene oldum ve ameliyat tarihi aldım.Eylülde ameliyat oldum.4 saat ameliyatta kalmışım.Daha sonra ibrahim bey burnumdaki asimetriyi düzeltmek için çok uğraştığını söyledi.Bu arada bu sefer kemiğim kırılmadı,sadece burnumun yanlarına asimetri ve göçmeyi engelleyen malzemeler konuldu ve kemikler törpülendi.Şuan sonuçtan gayet memnunum.Nicole kidman gibi bir burnum olduğu söyleniyor.
Bir burun ameliyatı olurken dikkat edilecek şeylerden biri doktorun en önemli faktör olduğu.Özellikle benim gibi 2.kez olmak zorunda kalıyorsanız ve asimetri mevcutsa.Şöyle böyle burnum olsun diye iki ameliyattada girmedim.Size yakışacak burnu doktor eğer uzmansa biliyordur.İbrahim Bey kendine çok güvenen ve işini severek yapan bir doktor olduğu için ben sözünü dahi etmedim.Duyduğum rahatsızlıkları belirttim.Kemik kırılan bir burun estetiği kırılmadan yapılan estetiğe göre biraz daha zor.Ameliyattan sonra olduğunuz hastenenin hemşiresi size kas gevşetici ve antibiyotik yazması gerek bana öyle yaptılar.Antibiyotik hem iyileşme sürecinde hemde ameliyat esnasında mikrop vs karşı bir önlem.Bu arada ben ameliyat sonrası bir yanlış ilaç kullanımdan dolayı bir kanama yaşadım.Kas gevşetici ve ağrı kesiciyi bir arada aldım.Hemşirenin verdiği ilaçlar dışında ağrı kesiciler,aspirin damarları açtığı için kanamalara yol açıyor.Ameliyat öncesinde 4-5 gün önce asla aspirin ağrı kesici gibi ilaçlar kullanmayın.Ameliyat esnasında kanamalara sebep olabilir.Burun kemik kırılsın veya kırılmasın 1 senede tam şeklini alır.Kırılan burunda morluk süresi biraz daha geç geçebilir.Birazda bünyenize bağlı.Amaç estetikse kesinlikle estetikçiye gidin.Burun yüzün ortasında bulunduğu için çok önemli.Bu yüzden iyi araştırmalı ve karar vermelisiniz.Aklıma gelenleri yazdım umarım yarar sağlar arkdaşlar