Merhabalar, öncelikle ne kadar sürecin ilerleyişini tahmin etmiş olsam da yorum yapmak için deneyimlerimi paylaşmak için ameliyat sonrası biraz zaman geçmesini bekledim. 29 Nisan 2024’de Fuad Sofuoğlu hocama ameliyat oldum ve 3 buçuktan aydan fazla bir süre geçti.Süreci en başından anlatmak istiyorum.Bir çoğumuz sağlıksal sorunlar veya burnumuzda görsel olarak beğenmediğimiz yerler olduğu için bu ameliyatı olmak istiyoruz ve çeşitli yollardan(sosyal medya,çevreden ameliyat olan insanlardan vs.) bir doktor arayışına geçiyoruz.Bende sizler gibi senelerdir bir arayış içerisindeydim. Her zaman önceliğim bir KBB doktoru olmasıydı. İşini iyi yapan doktorlarımızı tenzih ederek bu yorumu yapıyorum ama kendimi bir
estetik doktorunun eline bırakmak istememiştim. Bu yüzden doktor seçeneklerim hep KBB ‘ ci ve estetik alanında da kendini geliştirmiş doktorlar olarak daraldı. Bir çok doktorla görüştüm. Fotoğraflar attım online görüşmeler yaptım. Ama gerçekten içimin sinmediği şeyler vardı kafamda netleşmeyen beni tatmin etmeyen konuşmalar vs. Peki Fuad Hocam’a ameliyat olmaya nasıl karar verdim? 2022 yılında arkadaşım kendisine ameliyat oldu. Süreci en başından beri onunla takip ettiğim için ay ay tüm süreçlerine hakimdim.Fuad Hocam’ı sosyal medya hesaplarından da takip etmeye başladım. Hem arkadaşımın sürecini takip ettim hemde sosyal medya üzerinden yaptığı ameliyatları paylaştığı sonuçları. Arkadaşımın burnu git gide oturuyordu ve bende kendisinde gördüğüm sonuçtan onun kadar memnundum. Sağlıksal sorunu ortadan kalkmış ve gerçekten inanılmaz doğal bir burnu olmuştu. Dediğim gibi zaten Fuad hocamı takip ettikten sonra da kendisini tanımlamak istersek bu alanda yaptığı doğal burunlarla tanımlayabiliriz. Ee bende bunu istiyordum zaten gözle görülür sorunlarımın kalkmasını ve doğal yüzüme yakışan bir burnumun olması. ( Çok şükür olduda
) Arkadaşımın tam olarak burnunun oturduğu 2.senesinde artık bende kararımı vermiştim. Aradığım doktor ta kendisiydi. Ön görüşme için randevu aldım görüşme sağladık. Ben burnumda beğenmediğim kusurlu gördüğüm yerleri belirttim doktorumda bunu en şeffaf şekilde bu şekilde yaparız vs gibi yorumları ile bana sundu düşüncelerini belirtti kafamda ki soru işaretleri vs hepsi orada çözüldü. Bir çok doktorla görüşüp araştırmış biri olarakta verdiği cevaplar beni tatmin etti ve kararımı bir kez daha netleştirmiş oldum. Zaten dediğim gibi benim gibi öncesinde başka bir doktorlada görüştüyseniz Fuad Bey ile görüşünce ilgi ve farkı anlayacaksınız. Bir çok doktor artık ön görüşme için bile ücret isterken kendisinin ön görüşmesi ücretsiz aklınızda bu ameliyatı olmak varsa kesinlikle bir görüşmenizi öneririm.
Sonrasında ameliyat günü netleştirildi. Ameliyattan önce tahliller için gittiğimde kendisi ile tekrar görüştük beğendiğim burunları beğenmediğim burunları kendisi ile paylaştım fikir alışverişi yapıldı ve yine çok ilgiliydi. Ameliyat günü geldi çattı inanılmaz heyecanlıydım. 29 yaşında ilk anestezi alışım ve ilk ameliyatımdı ve ne yalan söyleyeyim bir tık gergin ve korkuyordum. Damar yolum açıldı heyecanım bir tık daha arttı derken Fuad Hocam ve asistanları ameliyat öncesi odaya ziyarete geldi ve yine mükemmel bir moral motivasyonla beni ameliyathaneye uğurladılar
Ameliyat sonrası ameliyathane masasında çekilmiş fotoğraflar paylaşıldı ve yeni burnuma aşık olmuştum. Gerçekten buradan da tekrar tekrar teşekkür etmiş olayım mükemmel oldu. Beni soracak olursanız gram ağrım sızım yoktu.Kanamam ve şişliğim morluğum minimum dereceydi. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır derler ya tam da buydu aslında. Hocam bir kez daha farkını gösterdi. 1 gece hastanede kaldım her şey yine çok iyi ilerledi. Doktorum ziyarete geldi. Herhangi bir sorunda 7/24 ulaşabileceğim söylendi ve gerçekten bu güven bu süreçte hepimiz için çok önemliydi. Sorunsuz bir şekilde eve geçtim. Süreç boyunca sadece ilk gün refakatçim vardı. 2. Günden itibaren hiç kimseden destek almadan kendi kendime baktım.Söylenen her şeyi eksiksiz yaptığınızda( serum fizyolojik, krem sürme, buz tutma vs.) zaten süreciniz çok rahat ilerleyecek. Bu süreçte nefes almamda da sorun yoktu gayet iyi uyudum tamponlar olduğu halde iyi bir şekilde nefes aldım. 1 hafta sonunda tamponlarım ve alçım çıkarıldı. Bantlama işlemi yapıldı ve o bantta 1 hafta daha kaldı. Sonrasında ben sadece doktorumun önerisi dahilinde gece yatarken bantlama yaptım sabah çıkarttım. İş konusuna gelirsek 8.gün işe başladım. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım gayet normal hayatıma dönmüştüm. Adım adım süreç ilerlerken burnum çok güzel oturdu ve ben çok memnunum. Fuad Hocamın ellerine emeğine sağlık. Eğer ki süreçle ilgili öncesi sonrası vs fotoğraflarımı görmek veya aklınıza takılan bir şey olursa sormak istediğiniz instagramdan mesaj olarak iletebilirsiniz (mekselinatepe) sorularınızı cevaplarım. Bir çok doktorda ameliyat sonrası kötü sonuçla karşılaşan (burunda nefes alma problemleri devam eden,
asimetrik sorunlar yaşayan, burun deliklerinin eşit olmaması vs gibi) insanlar tanıdım ve bizzat gördüm. Bu süreçte doktor çok önemli tecrübelerime dayanarak güzel bir sonuç için Fuad Hocamın sizinde hayatınıza dokunmasını isterim
Saygılarımla.