• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Burun Ameliyatı olanlar, yardım...

justpassingby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2017
34
12
88
Merhaba arkadaşlar!
Uzun araştırma ve karar verme aşamasından sonra en son ameliyat için gün aldım. Ama aklımda hala tereddütler var. Birkaç doktorla görüştüm, içime en çok sinen Prof. Dr. Muhitdin Eski oldu.

Bir de ameliyat sonrası süreçle ilgili bir sorum var. Morluklar ve şişlikler ne zaman gidiyor? Ameliyattan 8 gün sonra okula gitmem gerekiyor da o zamana yüzüm nasıl olur bilemedim ? :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bende 1,5 ay önce ameliyat oldum. Çıkar çıkmaz buz kompresine başladık ve doktorun dediği aralıklarla aksatmadan uyguladık. Saolsun annecim başımdaydı. Hiç uyumadan sabaha kadar 15 dk buz 45 dakika dinlenme olarak bana iyi baktı:) ve çok faydasını gördüm. Ertesi gün taburcuydum. Eve geçince önce göz çevremde kızarmalar ve yüzümde şişlikler başladı. Evdeki 2. günümde tüm şikayetlerin en doruk noktasını yaşadım. O kızarıklıklar morardı ve şişlik bir miktar daha arttı. Normal bir süreçmiş bu. Yani yaşayacağımız en zor gün bu günmüş. Ondan sonraki 3. gün iyileşme başladı. Şişler inip morarmaların rengi açılmaya başladı. Derken günden güne iyileşme devam etti. Tam 1 haftalıktım ve epey toparlanmıştım. Tabiki bu bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir. Ama size tavsiyem buz kompresi işini çok ciddiye alın ve asla ihmal etmeyin. Herşey güzel olacak inşallah. Gelişmeleri bizimlede paylaşırsan çok seviniriz. Sevgiler ;)

Geçmiş olsun canım 8.güne morluk olmaz doktorunda zaten krem verir bol bol gece ilk gün buz koy
Sadece ödem olur burnunda :)
Benimde 13.günüm su an

Ameliyat öncesi 1 hafta arnicajel sürdüm. O da faydalı oldu.

Öncelikle şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bende 1,5 ay önce ameliyat oldum. Çıkar çıkmaz buz kompresine başladık ve doktorun dediği aralıklarla aksatmadan uyguladık. Saolsun annecim başımdaydı. Hiç uyumadan sabaha kadar 15 dk buz 45 dakika dinlenme olarak bana iyi baktı:) ve çok faydasını gördüm. Ertesi gün taburcuydum. Eve geçince önce göz çevremde kızarmalar ve yüzümde şişlikler başladı. Evdeki 2. günümde tüm şikayetlerin en doruk noktasını yaşadım. O kızarıklıklar morardı ve şişlik bir miktar daha arttı. Normal bir süreçmiş bu. Yani yaşayacağımız en zor gün bu günmüş. Ondan sonraki 3. gün iyileşme başladı. Şişler inip morarmaların rengi açılmaya başladı. Derken günden güne iyileşme devam etti. Tam 1 haftalıktım ve epey toparlanmıştım. Tabiki bu bünyeden bünyeye değişiklik gösterebilir. Ama size tavsiyem buz kompresi işini çok ciddiye alın ve asla ihmal etmeyin. Herşey güzel olacak inşallah. Gelişmeleri bizimlede paylaşırsan çok seviniriz. Sevgiler :KK66:

Tavsiyeleriniz ve güzel dilekleriniz için çok teşekkürler. :KK36:
Hepsi de çok işime yarayacak bilgiler.
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.:KK200:

8 güne morluk kalmaz ama şişmeler devam edebilir. çünkü şişliklerin ne zaman çıkacağız hiç belli olmuyor bir sabah kalkarsın yozun şiş bır sabah normal, bır sabah bakarsın bır tarafı şiş diğer tarafı normal. ama bunlar günlük hayatını etkilemez. sadece konuşma açısından sıkıntı olabilir mesela ben gülerken biraz zorlanıyordum. masaj yaparsan iyi gelir.

Henüz ameliyat olmadım yaklaşık 1 ay sonra olacağım bir aksilik olmazsa. Ameliyat olduktan sonra benimle iletişime geçerseniz her türlü sorunuzu seve seve cevaplarım :)

8 güne morluk kalmaz ama şişmeler devam edebilir. çünkü şişliklerin ne zaman çıkacağız hiç belli olmuyor bir sabah kalkarsın yozun şiş bır sabah normal, bır sabah bakarsın bır tarafı şiş diğer tarafı normal. ama bunlar günlük hayatını etkilemez. sadece konuşma açısından sıkıntı olabilir mesela ben gülerken biraz zorlanıyordum. masaj yaparsan iyi gelir.

Cevabınız ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim :)

Şuan çok uykum geldi sabah saat 8 olmuş ama bende ameliyat tan önce ne sabahlar ettim burda yaşadığım herşeyi tek tek yazıcam müsait olduğum bir zaman ve bütün konu başlıklarının altına kopyalamayı düşünüyorum en zor zamanımda her ameliyat öncesi burda sizlerden fikir aldım neler neler düşünüyorumda biraz önce fotoğraflara baktım hepiniz çok tatlısınız ve bu süreç öncesi sonrası gerçekten zor birazda eğlenceli bana göre ameliyatlar bağımlılık yapıyor sanki ☺️ Umarım hepiniz istediğiniz o tatlış burunlara kavuşursunuz ve umarım sizlere birazda olsa faydam dokunur sizi seviyorum acil cevap arayanlar için instagram adresim dm den yazabilirsiniz hoş burunlarla kalın ❤️

Benim sorunum; sağ taraftan kemik eğriliği, sol taraftanda burun ucu kıkırdağı kırığıydı. Tabi bu sıkıntılar yüzümdeki orantıyı bile bozmuştu yamuk gibi duruyordu. Daha çok kısa bir süre geçmesine rağmen elde edilen sonuçtan mennunum. Artık sağdan ve ön profilden resim çekilmekten korkmuyorum.

Ameliyat sürecinde yaşadıklarımı elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama sanırım izlemek daha ayrıntılı olacaktır :-)

Olmayı düşünenlerin merak ettikleri şeyleri, olanlarında izlerken yeniden o günlere döneceği şeyleri anlattığımı düşünüyorum.

Ben çok şükür ağrısız acısız bir burun ameliyatı süreci yaşadım, şuandaki halinden de oldukça mennunum.

İstediğim doğrultusunda doğal bir burun tercih ettim ve o şekilde bir sonuç çıktı ortaya. Zaman geçtikçe daha da düzelecektir.

Merhaba çok zaman olmuş ama ameliyat oldunuz mu acaba :) Bende olacağımda memnun kaldınız mı bilgilendiriseniz çok memnun olurum

Back
X