• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bursa'da yaşayanlar bilgi verebilir mi?

nvbahar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
272
4
118
Merhaba. Bursa'da uzun süre ikamet edenlerin fikrini almak istiyorum.
1- İşyeri Osmangazi'de diyelim (mahalle şu an net değil). Fakat ev Nilüfer'de olsa, hem kolay gidiş geliş için, hem de nezih mahalleler olarak Nilüfer'de nereleri önerirsiniz? (Kirada oturacağız ve çok pahalıya kaçmamamız gerek.) Ya da önerebileceğiniz başka sorunsuz muhitler var mı?
2- Hava kirliliği mevzusu nereler için geçerli?
3- Yazları nem çok oluyor mu? Havasını İstanbul'la kıyaslasak ne dersiniz?
4- Bulunduğunuz yerde markete vs ulaşma sıkıntısı çekiyor musunuz? Uzak dur dediğiniz gelişmemiş bölgeler de var mı?

1. Altınşehir, Ertuğrulkent kesinlikle. Osmangazide otururum derseniz, atıcılar, gülbahçe, maksem güzel uygun fiyatlı olur kiraları da.
2. Hava kirliliği sanayi bölgelerinde sıkıntı olabilir onun dışında Bursa'nın havası nefistir.
3. Yazları çok nem olmuyor çünkü şehir merkezi denize oldukça uzak. İstanbulla kıyaslanamaz.
4. Öyle bir sıkntı ne yaşadım ne yaşayanı gördüm. Bursa bir metropoldür. Eğer şehre 2-3 saat mesafedeki ücra bir köyde ilçede falan yaşamıyorsanız böyle bir sıkıntı asla olmaz.

Şuanda bursada oturmuyorum yeni taşındım 23 Nisan altınşehirde oturdum yazın oldukça çöp kokuyordu, çünkü arıtmayı açıyolarmış. Henüz yeni yerleşim diye bakkal market kısıtlı. Osmangazi çok kalabalık yabancı uyruklu Vatandaslar ikamet ediyor genelde. Bursa pahallı bir şehir nilüferde evler çok pahallı Osmangazi nilüfere uzak iş geliş gidiş sıkıntılı olabilir. çekirgede falan daha iyi olur oturmanız iş dolayısıyla

Metro güzergahı sizi rahat ettirir her açıdan nilüfer Osmangazi diye kıyaslamayın mesela Mudanya yolunun solu nilüfer sağı Osmangazi geçiyor. Dolayısıyla iş yerinizi Osmangazi nin neresinde olacagı önemli çünkü iki ilçe de geniş alana sahip.
Nem vardır. Sıcak olur. İstanbula kıyasla kışlar daha soğuk olur Uludağ yüzünden. Ama yazı İstanbula eştir diye düşünüyorum

Nilüfer de hem nezih hem ucuz kira bulmanız biraz zor. Nilüfer otururum nezih olmasa da mahalle arası yerlere bakarsınız belki bulabilirsiniz. Annem İhsaniye de oturuyor ama sitelerde değil mahalle bildiğin 2-3 katlı evlerin olduğu yerde. Kiralar 1000-1500 dem aşağı değil diyor.

Heryer osmangazi nerdeyse burda :) Keles yolu uzeri de Osmangazi merinosun o tarafta.O yuzde tam olarak neresi calisacaginiz yer ? Onun disinda ben hem Osmangazide yasiyorum hem de calisiyorum ama neredeyse butun is arkadaslarim Niluferden geliyor.Herkes gayette memnun.

Tam olarak Osmangazinin neresi olduğunu söylerseniz ona göre yardımcı olabiliriz. Bursa’nın havası çok değişkendir aklınızda bulunsun tshirt kazak havası derler hatta her an havanın bozma ihtimali var

Back