Bursa'da yaşayanlar bi bakar mısınız buraya?

MichaelScofield

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2011
155
0
merhabalar herkese... 28 inde iki arkadaş kafakafaya verdik Bursa'ya gezmeye gelicez çünkü yakın zamanlarda Bursalı olma ihtimalim var. :) kalıcağımız yer timurtaş'ta. sizlere sormak istediğim 3 günde Bursa'da nereler gezilebilir hoşça vakit geçirilebilir? konakladğmız yerden gitmemiz gereken yerlere ulaşımı nasıl sağlayabileceğimizi de anlatırsanız sevinirim...

Daha önce Bursanın yaşanacak yerlerini anlattığım birşeyler yazmıştım okumuşsun galiba onu, aBursada 17 yıl yaşadım ben ama Timurtaş nerde bilmiyorum çok komik birşekilde O yüzden nasıl gidebilirsin biryerden biryere bilmiyorum ama o da benim ayıbım olsun. Bursada gezilecek yerler nereden geliceğine bağlı? Mesela İstanbuldan geleceksen hiç Mudanyaya gitme çok anlamsız gelir sana 2 karış deniz görebilmek için şehirdışına çıkmak. Kapalıçarşıya kesin gidersiniz zaten tam merkezde, ordan bol bol havlu depola hediye götürceksen, çünkü çok ucuz ve kaliteli oluyorlar. Karlar ne durumdadır bilmiyorum ama mutlaka teleferikle Uludağa çıkın. İskender ve kestane şekeri yiyin. Bi de setbaşı köprüsünün oralarda nehre bakan yeşillik alanda kafeler var hava güzelse orada oturun. Bir de setbaşında kabaklı şekerleme yapıyorlar değişik lezzetli birşey bursaya özgümüdür bilmiyorum ama ben bitek orda gördüm şimdiye kadar onu deneyebilirsiniz. Bol bol cami, türbe var. Merkezde kent müzesi var bayağı yatırım yapılmış, şirin biryer bi orayı görmenizi tavsiye ederim. Akşam çıkmak için Arapşükrü ya da FSM'ye gidebilirsiniz. Evde dikişten anlayan birileri varsa mutlaka kumaşçılara bir bakın İstanbula göre daha çeşitli ve ucuzlar. Bir de şehirdışından gelen insanları hep Cumalıkızığa götürürler şehirdışında bir köy, merkezden minibüslerle gidiliyor ama bence pek olayı yok güzel köy evleri, iyi gözleme yapan teyzeleri ve zamanında Kınalıkar diye bir dizinin çekildiği yer olması dışında. İlginizi çekiyorsa oraya da gidilebilir. Orda yaşamak için fikir sahibi olmak istiyorsan mutlaka Nilüfer taraflarına bir bak, benim aklıma gelenler bunlar şimdilik. Umarım keyifli zaman geçirirsiniz Bursa'da.

teşekkür ederim pin_up_girl. timurtaş 38 numranın geçtiği kızılayın olduğu bi yermiş biz de bilmeden gelicez zaten :) nilüfer civarlarını inceliyorum ben de nezih bi semt her şey elimin altında olsun mantığıyla. en çok önerilenler beşevler ihsaniye ataevler ertuğrul.. bi yerlerde buraların şehir merkezinden kopuk olduğunu okumuştum o kadar uzak mı peki cnm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…