-
- Konu Sahibi Pokahontass
Laf dönüp dolaşıp bana geliyor arkadaşım ben grev yüzünden daha çok çalıştığım için içlerinde olduğum için konuşulan herseyi duyduğum için uyardim sadece artık evime gidip dinlenmek istiyorum 1 haftadır ne Evimi ne kocamı gördüm her lafınizi bana yuklemeyin. Iç yüzü farklı bi olayın sadece işçi kısmını biliyorsunuz böyle de devam edinDIRENMEK GUZEL SEY arkadaslar.
Vaktimiydi ? Tam secim oncesi...Neden grev yaptilar ? diye hayiflanan arkadas vardi.Ona soruyorum simdi.
Kotu mu oldu direndiler arkadasim?
Laf dönüp dolaşıp bana geliyor arkadaşım ben grev yüzünden daha çok çalıştığım için içlerinde olduğum için konuşulan herseyi duyduğum için uyardim sadece artık evime gidip dinlenmek istiyorum 1 haftadır ne Evimi ne kocamı gördüm her lafınizi bana yuklemeyin. Iç yüzü farklı bi olayın sadece işçi kısmını biliyorsunuz böyle de devam edin
En başından beri söylediğim her şeyde beni yerin dibine sokmaya calistiniz 15 sayfalik konuda dönüp dönüp bana laf attiniz. Grev varken konuşma yetkim yoktu ne olursa olsun susmak zorundaydim o yüzden detaylı anlatamadim ama kusura bakmayın insan kıymeti nedir bilmeyen sizsiniz ne yalakaligim kalmış ne başka bişey. Bende insanım değil mi bu kadar laftan sonra hiç bişey anlatmam. Yaşayın görün artıkFarklı penceresini de anlatın da öğrenelim ona göre değerlendirelim
Saat ücretlerinde değiştirme yapamıyacakaları için prim adı altında bu paralar yatacakmış.
Saat ücretlerinde değiştirmeyi yapamıyorlar mı? yapmıyorlar mı? Sanki toplu sözleşme tarihi dahilinde ücret değişikliği yapılmaz gibi bir durum duymuştum, o yüzden mi? Yoksa işveren geri adım atmadığı için mi?
En başından beri söylediğim her şeyde beni yerin dibine sokmaya calistiniz 15 sayfalik konuda dönüp dönüp bana laf attiniz. Grev varken konuşma yetkim yoktu ne olursa olsun susmak zorundaydim o yüzden detaylı anlatamadim ama kusura bakmayın insan kıymeti nedir bilmeyen sizsiniz ne yalakaligim kalmış ne başka bişey. Bende insanım değil mi bu kadar laftan sonra hiç bişey anlatmam. Yaşayın görün artık
En başından beri söylediğim her şeyde beni yerin dibine sokmaya calistiniz 15 sayfalik konuda dönüp dönüp bana laf attiniz. Grev varken konuşma yetkim yoktu ne olursa olsun susmak zorundaydim o yüzden detaylı anlatamadim ama kusura bakmayın insan kıymeti nedir bilmeyen sizsiniz ne yalakaligim kalmış ne başka bişey. Bende insanım değil mi bu kadar laftan sonra hiç bişey anlatmam. Yaşayın görün artık
Yapamıyorlarmış canım. Sözleşme yapıldığı için. Ama daha sonrasında bosch fabrıkasıyla aralarında yine çok fark olucagını söylemiş işçiler kabul etmeme yonune gitmişler ceo da onlara en yakın saat ücretini yapacağının beyanında bulunmuş.
Bu haliyle bile iyi bir tecrübe olmuş olacak işçilere o zaman, bir dahaki sözleşme tarihinde iki taraf da temkinli davranır. Yani işveren istediklerini vermezse işçilerin karşılık verebileceğini biliyor, işçiler de iş işten geçtikten sonra hareket etmenin faydasızlığını anlamışlardır ama en çok özleminizin bitmesine sevindim
Konu da çok faydalı oldu "sarı"yı biliyorduk, tonlarını da gördük
memur sendikaları ile işçi sendikalarının işleyişi bir değil .Eskiden sevdikalar işçilerle birlikte işçilerin haklarini korumak için grev yaparmiş şimdi işçiler sendika gitsin diye grev yapiyor ne günlere kaldik.
Sendiklarin hepsi rant peşinde ben devlet memuruyum ilk atandiğimizda zorla kağit imzalatildi bize zorla malum sendikaya üye yapildik. Hatta çoğu arkadaş sendikaya üye oldugundan bile habersizdi.
İstifa ettim mutluyum artik bu ülkede sendikaciliğa inanmiyorum. Umarim işçilerimiz emekçilerimiz haklarini en kisa zamanda alirlar.
Özlem çok farklı birşey gerçekten ya. Allhım sevenleri ayrı bırakmasın hiçbizaman
ben şimdi işe geldim eşim uyuyo mışıl mışıl yatağında. Dün birde hastalandımpazarteside gece vardiyasına başlayacak yine 1 hafta görüşemicez ama olsun evde ya içim huzurlu enazından
Sizlere çok çok teşekkür ederim beni yalnız bırakmadınız, zamanınızı ayırıp destek oldunuzz. Yaşasın içlerinde merhamet bulunan insanlarrr
merhaba benim eşimde renault,tofaşa bağlı onlara parça yapan bi fabrikada çalışıyor. bende greve gidip haklarını aramalarını çok istedim. tebrik ederim bu arada sonuçlanmasınada çok sevindim :)
ama bişey oldu gidemediler bide eşimin çalıştığı fabrika çok fena.. işten çıkarma durumlarıda olabilirmiş sonuçta gitmediler. bilmiyorum bu bizi olumlu, olumsuz nasıl etkiler. ama sizin sonuna kadar destekçinizdik her daim :) hasta olmanızada çok üzüldümbide şu vardiya olayı insanı mahvediyor dimi
Aynen vardyayı hiç sevmiyorum. 1 hafta görüşüyoruz 1 hafta hiç görüşmüyoruz. ben yatıyorum o gece 3 yada 5 te geliyor. sabah ben uyanıyorum o uyuyor oluyor. eve geliyorum gitmiş oluyor
benimki 3 vardiya sizinki 2 mi bende 4-12 de hiç göremiyorum işten geliyo ben uyumuş oluyorum sabah ben işe giderken o uyuyor.. yokmu bunun bi sonu çok sinir oluyorum