Bursa'da Grev. Eşimi özlüyorum ama eve de gelmesin

pokohantass çok haklısın
kesinlikle işçiler haklarını aramaya devam etmeli
haberlere bakınca üzülmüştüm fabrika üretime dönmüş, işçiler vazgeçmiş diye düşünmüştüm
ya adam resmen tehdit ediyor, gerekirse fabrikayı kapatırım diye
kolaysa kapat
bu kadar ucuz işçi çalıştıracak ülke bulacaksn(muhtemelen çin), yeni fabrika binası,tesis kuracaksın, kaldı ki bir de türkiye gibi nakliye maliyetini çok artırmayacak bi yer olacak
bunların hepsini bulman çok zor ama insanları salak sanıyorlar herhalde

Durum sonuçlandı arkadaşlar. Allah'ıma şükürler olsun. Dün akşam görüşmeye gittiğimde apar topar toplantı yapıldı yaklasık 3 saat bekledim ve eşimi alıp eve geldim.

Yapılan görüşmeleri medya üzerinden değilde ben size 1.ci ağızdan anlatayım, eşimin anlattıkları.

• Sendika istifası yapanlara hiçbirşekilde baskı uygulanmayacak ve sendika fabrikanın en dip köşesine atılacak. 2017 yılında sendika değişecek. Ceo nun söylediği ise bizde artık istemiyoruz sendikayı fakat anlaşma dolayısı ile kalıcaklar. Çünkü bu duruma gelmenin sebebi işçi değil sendikadır demiş.
  • Ay başı herkeze 1000TL yatırıcaklarmış ve kalan 26 yada 28 aylık fark ödemeleride toplu bir şekilde yatırıcaklarmış. Saat ücretlerinde değiştirme yapamıyacakaları için prim adı altında bu paralar yatacakmış.
  • Bu eylem sonucu hiçbir işçi işten çıkarılmayacak.
Bu anlaşmalar avukatlar eşliğinde işçi temsilceleri ve ceo lar arasında geçen sözler. Umarım dileğim sözde kalmamasıdır. Korkmuyor değilim açıkçası.

Ben dışarıda eşimi beklerken dışarıdan destek veren çoğu kişi memnun olmadılar anlaşılmasına. Saat ücreti değişmediği için.

DIRENMEK GUZEL SEY arkadaslar.

Vaktimiydi ? Tam secim oncesi...Neden grev yaptilar ? diye hayiflanan arkadas vardi.Ona soruyorum simdi.

Kotu mu oldu direndiler arkadasim?

DIRENMEK GUZEL SEY arkadaslar.

Vaktimiydi ? Tam secim oncesi...Neden grev yaptilar ? diye hayiflanan arkadas vardi.Ona soruyorum simdi.

Kotu mu oldu direndiler arkadasim?
Laf dönüp dolaşıp bana geliyor arkadaşım ben grev yüzünden daha çok çalıştığım için içlerinde olduğum için konuşulan herseyi duyduğum için uyardim sadece artık evime gidip dinlenmek istiyorum 1 haftadır ne Evimi ne kocamı gördüm her lafınizi bana yuklemeyin. Iç yüzü farklı bi olayın sadece işçi kısmını biliyorsunuz böyle de devam edin

Laf dönüp dolaşıp bana geliyor arkadaşım ben grev yüzünden daha çok çalıştığım için içlerinde olduğum için konuşulan herseyi duyduğum için uyardim sadece artık evime gidip dinlenmek istiyorum 1 haftadır ne Evimi ne kocamı gördüm her lafınizi bana yuklemeyin. Iç yüzü farklı bi olayın sadece işçi kısmını biliyorsunuz böyle de devam edin

Farklı penceresini de anlatın da öğrenelim ona göre değerlendirelim

Farklı penceresini de anlatın da öğrenelim ona göre değerlendirelim
En başından beri söylediğim her şeyde beni yerin dibine sokmaya calistiniz 15 sayfalik konuda dönüp dönüp bana laf attiniz. Grev varken konuşma yetkim yoktu ne olursa olsun susmak zorundaydim o yüzden detaylı anlatamadim ama kusura bakmayın insan kıymeti nedir bilmeyen sizsiniz ne yalakaligim kalmış ne başka bişey. Bende insanım değil mi bu kadar laftan sonra hiç bişey anlatmam. Yaşayın görün artık

Saat ücretlerinde değiştirme yapamıyacakaları için prim adı altında bu paralar yatacakmış.

Saat ücretlerinde değiştirmeyi yapamıyorlar mı? yapmıyorlar mı? Sanki toplu sözleşme tarihi dahilinde ücret değişikliği yapılmaz gibi bir durum duymuştum, o yüzden mi? Yoksa işveren geri adım atmadığı için mi?

Saat ücretlerinde değiştirmeyi yapamıyorlar mı? yapmıyorlar mı? Sanki toplu sözleşme tarihi dahilinde ücret değişikliği yapılmaz gibi bir durum duymuştum, o yüzden mi? Yoksa işveren geri adım atmadığı için mi?

Yapamıyorlarmış canım. Sözleşme yapıldığı için. Ama daha sonrasında bosch fabrıkasıyla aralarında yine çok fark olucagını söylemiş işçiler kabul etmeme yonune gitmişler ceo da onlara en yakın saat ücretini yapacağının beyanında bulunmuş.

En başından beri söylediğim her şeyde beni yerin dibine sokmaya calistiniz 15 sayfalik konuda dönüp dönüp bana laf attiniz. Grev varken konuşma yetkim yoktu ne olursa olsun susmak zorundaydim o yüzden detaylı anlatamadim ama kusura bakmayın insan kıymeti nedir bilmeyen sizsiniz ne yalakaligim kalmış ne başka bişey. Bende insanım değil mi bu kadar laftan sonra hiç bişey anlatmam. Yaşayın görün artık

Kusura bakmayın ama bir güvenlik siz değilsiniz hoş tam anlayamadım da ben ne iş yaptığınızı. Ben tofaştaki güvenliklerle de muhabbet ettim hiç hallerinden şikayetçi değillerdi çünkü taşkınlık yoktu birşey yoktu. Herzaman nasıl, kaç saat çalışıyorlarsa aynı çalışmalarına devam etmişler. Gündüz görüşmenin yasak olduğu zaman akşamına sırayla aile görüşmelerine müsade ediyorlardı. 15 sayfada herkez destekteyken sizin yaptığınız çelişkili yorumlar insanların size farklı yanaşmasına sebep. Yani kimse size durduk yere yorumda bulunmadı.

Direnişte olan insanlar işçi sınıfının küçümsenmemesi ezilmemesi adına orada direnirken, Eğer sende ben güvenliğim diyorsan sende işçisin ve senin içinde oraada onlar. Onlar orada direnirken sen burda gelip yoruluyorum ediyorum diyemezsin. 7 gün boyunca betonda yatıp hak arayan insanlar onlar!

Iyi de bu tavrınız hoş değil

15 sayfa kim ne demişse demiş

Farklı tarafından bakmıyorsunuz dediniz ben de bilmiyoruz siz de onu anlatın ki objektif değerlendirme yapılsın dedim

Ama özellikle o zaman anlatmadım şimdi de küstüm onun için anlatmıyorum diyorsunuz biz de diğer tarafı bilemediğimiz için objektif değerlendiremeyeceğiz

Yapamıyorlarmış canım. Sözleşme yapıldığı için. Ama daha sonrasında bosch fabrıkasıyla aralarında yine çok fark olucagını söylemiş işçiler kabul etmeme yonune gitmişler ceo da onlara en yakın saat ücretini yapacağının beyanında bulunmuş.

Bu haliyle bile iyi bir tecrübe olmuş olacak işçilere o zaman, bir dahaki sözleşme tarihinde iki taraf da temkinli davranır. Yani işveren istediklerini vermezse işçilerin karşılık verebileceğini biliyor, işçiler de iş işten geçtikten sonra hareket etmenin faydasızlığını anlamışlardır ama en çok özleminizin bitmesine sevindim :KK36:

Konu da çok faydalı oldu "sarı"yı biliyorduk, tonlarını da gördük :110:

Yani ben tofaştaki güvenliklerden bahsediyorum burda. Siz başka yerde çalışıyorsanız 1 haftadır eve gitmiyorsanız sanırım biyerlerde sizinde hak aramanız gerekiyor, yanlışmıyım?

Bu haliyle bile iyi bir tecrübe olmuş olacak işçilere o zaman, bir dahaki sözleşme tarihinde iki taraf da temkinli davranır. Yani işveren istediklerini vermezse işçilerin karşılık verebileceğini biliyor, işçiler de iş işten geçtikten sonra hareket etmenin faydasızlığını anlamışlardır ama en çok özleminizin bitmesine sevindim :KK36:

Konu da çok faydalı oldu "sarı"yı biliyorduk, tonlarını da gördük :110:

Özlem çok farklı birşey gerçekten ya. Allhım sevenleri ayrı bırakmasın hiçbizaman :KK43:
ben şimdi işe geldim eşim uyuyo mışıl mışıl yatağında. Dün birde hastalandım :KK70: pazarteside gece vardiyasına başlayacak yine 1 hafta görüşemicez ama olsun evde ya içim huzurlu enazından :KK60:

Sizlere çok çok teşekkür ederim beni yalnız bırakmadınız, zamanınızı ayırıp destek oldunuzz. Yaşasın içlerinde merhamet bulunan insanlarrr :KK9::KK9:

Eskiden sevdikalar işçilerle birlikte işçilerin haklarini korumak için grev yaparmiş şimdi işçiler sendika gitsin diye grev yapiyor ne günlere kaldik.
Sendiklarin hepsi rant peşinde ben devlet memuruyum ilk atandiğimizda zorla kağit imzalatildi bize zorla malum sendikaya üye yapildik. Hatta çoğu arkadaş sendikaya üye oldugundan bile habersizdi.
İstifa ettim mutluyum artik bu ülkede sendikaciliğa inanmiyorum. Umarim işçilerimiz emekçilerimiz haklarini en kisa zamanda alirlar.
memur sendikaları ile işçi sendikalarının işleyişi bir değil .
Ayrıca ben de memurum .Memur sene üye olmadım .Kimse bu şekilde zorlayamaz ki kimseyi .
İmzaladığınız evraklara da bakmıyor musunuz ayrıca .
Ya senet imzalatsalardı onu da mı imzalayacaktınız .

Özlem çok farklı birşey gerçekten ya. Allhım sevenleri ayrı bırakmasın hiçbizaman :KK43:
ben şimdi işe geldim eşim uyuyo mışıl mışıl yatağında. Dün birde hastalandım :KK70: pazarteside gece vardiyasına başlayacak yine 1 hafta görüşemicez ama olsun evde ya içim huzurlu enazından :KK60:

Sizlere çok çok teşekkür ederim beni yalnız bırakmadınız, zamanınızı ayırıp destek oldunuzz. Yaşasın içlerinde merhamet bulunan insanlarrr :KK9:

merhaba benim eşimde renault,tofaşa bağlı onlara parça yapan bi fabrikada çalışıyor. bende greve gidip haklarını aramalarını çok istedim. tebrik ederim bu arada sonuçlanmasınada çok sevindim :)
ama bişey oldu gidemediler bide eşimin çalıştığı fabrika çok fena.. işten çıkarma durumlarıda olabilirmiş sonuçta gitmediler. bilmiyorum bu bizi olumlu, olumsuz nasıl etkiler. ama sizin sonuna kadar destekçinizdik her daim :) hasta olmanızada çok üzüldüm :KK70: bide şu vardiya olayı insanı mahvediyor dimi :KK43:

merhaba benim eşimde renault,tofaşa bağlı onlara parça yapan bi fabrikada çalışıyor. bende greve gidip haklarını aramalarını çok istedim. tebrik ederim bu arada sonuçlanmasınada çok sevindim :)
ama bişey oldu gidemediler bide eşimin çalıştığı fabrika çok fena.. işten çıkarma durumlarıda olabilirmiş sonuçta gitmediler. bilmiyorum bu bizi olumlu, olumsuz nasıl etkiler. ama sizin sonuna kadar destekçinizdik her daim :) hasta olmanızada çok üzüldüm :KK70: bide şu vardiya olayı insanı mahvediyor dimi :KK43:

Aynen vardyayı hiç sevmiyorum. 1 hafta görüşüyoruz 1 hafta hiç görüşmüyoruz. ben yatıyorum o gece 3 yada 5 te geliyor. sabah ben uyanıyorum o uyuyor oluyor. eve geliyorum gitmiş oluyor :KK43:

Aynen vardyayı hiç sevmiyorum. 1 hafta görüşüyoruz 1 hafta hiç görüşmüyoruz. ben yatıyorum o gece 3 yada 5 te geliyor. sabah ben uyanıyorum o uyuyor oluyor. eve geliyorum gitmiş oluyor :KK43:

benimki 3 vardiya sizinki 2 mi bende 4-12 de hiç göremiyorum işten geliyo ben uyumuş oluyorum sabah ben işe giderken o uyuyor.. yokmu bunun bi sonu çok sinir oluyorum :KK43:

benimki 3 vardiya sizinki 2 mi bende 4-12 de hiç göremiyorum işten geliyo ben uyumuş oluyorum sabah ben işe giderken o uyuyor.. yokmu bunun bi sonu çok sinir oluyorum :KK43:

Benimki 2 vardiya. gündüzdeyken sabah 6:45 iş başı. 5bucukta çıkıyor evden. akşam 16:30 paydos 17'de evde :)
Gecede ise 16:30 işbaşı gece 02:15 çıkış mesai olursa eğer 04:30 da çıkıyor sabah 5te evde :)
Ben diyorumki eşime keşke maaşlara iyileştirme yerine saatlerinize iyileştirme isteseydiniz. :)

X