- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 37
-
- Konu Sahibi Pokahontass
tam olarak anlatmak istediğim buha tepkin durumdan vazife çıkaranlara ise haklısın kimse işçinin hak mücadelesinden nemalanmaya çalışmasın elinden bişey gelen siyasi ya da sade vatandaş artık her kimse elini taşın altına koyuyosa koysun yaralı parmağa isesin
Ve şuan Bursa'da bütün belediyeler seferber olmuş durumda yardım için. Eminim ki bu yardımlar seçimlere kadar sürücek. Seçimlerden sonra yardım konusunda umudum yok. Zaten benim işçimde seçimleri düşünerek yada yardımları düşünerek kalkışmadı bu duruma. Aileler yakınlar sağolsun yalnız bırakmaz işçisini. Ben dün akşam işten eve gelince annemle nasıl oturup 300 tane sigara böreği sarabildysem daha nice aileler var yemeklere boğuyor. Yalnız bırakmıyor.
Yani seçimler belediyeler işçinin umrunda değil..
Dün akşam gittim yine eşimin yanına. Yazık günah kıyamam yanmışlar resmen. Hatta bi ara dalga geçtim 'keşke güneş kremi getirseydim' diye. Artık bu duruma alıştık şakalaşıyoruzCeolar tarafından snırsam bir görüşme olmuş. Vardıkları sonuç şu,
'500 TL yatıralım hesaplarınıza, yarın iş başı yapın, ay sonunda da maaşlarınıza iyileştirme yapalım.' Tabiki kimse bunu kabul etmemiş. Etmemeliler bencede. Ağızlarına bal çalıp sonu gelmeyecek eminim.
Direnen arkadaşların 3 isteği var.
- Türk Metal kesinlikle gidecek, ve işçi kendi sendikasını kendisi seçecek
- Maaşlarında iyileştirilmeye gidilecek, hakettikleri ücret verilecek.
- Bu eylemden dolayı 1 kişi bile işten çıkarılmayacak.
- Bu 3 maddenin yazılı imzalı olarak belgesini istiyorlar. Başka hiçbir sonuca olumlu yanaşmıyorlar.
- Siyaseti öne süren arkadaşlar bu maddeler arasında siyasete dayalı birşey görüyorlarsa yazabilirler mi bende bilgilenmek isterim!
- Bir arkadaş güvenliği sağlamaktan bahsediyor ve ben o arkadaşın kesinlikle işçi sınıfının safında olduğunu düşünmüyorum ve bunun içinde lütfen konumdan çık! Direnen arkadaşların yakınlarının eşlerinin sinirleriyle daha fazla oynama. Lakin herkez yeterince gergin ve bunalmış durumda.
- Birde bir arkadaş daha devrimci çapulcu vs laflarını doğru bulmamış burada kimseye kelime anlamı kavramını anlatmakla uğraşamaycağım.
Direnen arkadaşların 3 isteği var.
- Türk Metal kesinlikle gidecek, ve işçi kendi sendikasını kendisi seçecek
- Maaşlarında iyileştirilmeye gidilecek, hakettikleri ücret verilecek.
- Bu eylemden dolayı 1 kişi bile işten çıkarılmayacak.
- Bu 3 maddenin yazılı imzalı olarak belgesini istiyorlar. Başka hiçbir sonuca olumlu yanaşmıyorlar.
bugün gazetede bi haber gördüm doğru mu bilmiyorum
savcılık bazı grevdeki işçileri ifadeye çağırmış
anladığım kadarıyla fabrika yöneticileri şikayette bulunmuş savcılığa
işçileri bu şekilde sindirmeye çalışacaklar
inşallah direnmeye devam ederler de haklarını alırlar
bugün gazetede bi haber gördüm doğru mu bilmiyorum
savcılık bazı grevdeki işçileri ifadeye çağırmış
anladığım kadarıyla fabrika yöneticileri şikayette bulunmuş savcılığa
işçileri bu şekilde sindirmeye çalışacaklar
inşallah direnmeye devam ederler de haklarını alırlar
Sonuna kadar destekliyorum..kapitalizm ile insanları sömürüyorlar..Tek dertleri kar elde etmek..Para para para..
4 günde 10.000 araba üretimi.. verdikleri 1500 tl maaş.. Yazık.. Emek hırsızları..
Aynı üretimi avrupa da yaptırsa kaç paradan maaş vermek zorundalar..Ama bizim halkımız cahil tamahkar nasıl olsa dimi???
helal olsun...
Şu asgari ücretlilerinde gözü açılıp yürüse bu ülke farklı yerlere gidecek..
HAK VERİLMİYORSA BÖYLE ALINMALI .... GREV EN TABİ HAKTIR. BİRAZ DA ONLAR KAYBETSİN...
ZARARLI ÇIKAR DİYENLER..KALİFİYE ELEMANI YETİŞTİRMEK EN AZ 1 YIL...
O İNSANLARI BİRAZ ZOR ÇIKARTIRLAR İŞTEN.
Istediginiz gibi anlayın bişey demiyorum grev yüzünden bende eşimde kayinpederim de olay çıkmasın diye fazladan çalışıyoruz ne için kim için biz hakkettigimizi alıyor muyuz Hayır ama tek derdimiz herkes iyi olsun kaç gündür kocamı göremiyorum siz yine gidebilir gorebilirsiniz
hep destek tam destek.Merhabalar bayanlar. Gündemi takip ediyorsanız şuan Bursa da büyük bir eylem var. Eşim cuma gününden beri fabrika da direnişte. Daha hiç eve gelmedi. Onunla birlikte ben de çöküş içerisindeyim. Bir an önce hayırlısıyla olumlu sonuçlar olsa da eylemde olan herkez ailesine eşine çocuğuna kavuşsa
Evet çok özlüyorum ama inanın bu dava çözülmedende eve gelsin istemiyorum. Hakkını arasın pes etmesin istiyorum. Vazgeçerse hayatı boyunca belki de ezilicek kendi vicdanıyla, arkadaşları tarafından. Doğru düşünüyorum diğmi? Herakşam iş çıkışı gidiyorum yanına 2 3 saat duruyorum fabrikanın orda.
Dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar bu direniş işçilerimize olumlu sonuçlar getirsin inşallah..