Bursa'da Grev. Eşimi özlüyorum ama eve de gelmesin

ha tepkin durumdan vazife çıkaranlara ise haklısın kimse işçinin hak mücadelesinden nemalanmaya çalışmasın elinden bişey gelen siyasi ya da sade vatandaş artık her kimse elini taşın altına koyuyosa koysun yaralı parmağa isesin
tam olarak anlatmak istediğim bu :KK66: burası siyaset mevkii değil bu yüzden üstü kapalı söyleme gereği hissetmiştim :KK66:

Ve şuan Bursa'da bütün belediyeler seferber olmuş durumda yardım için. Eminim ki bu yardımlar seçimlere kadar sürücek. Seçimlerden sonra yardım konusunda umudum yok. Zaten benim işçimde seçimleri düşünerek yada yardımları düşünerek kalkışmadı bu duruma. Aileler yakınlar sağolsun yalnız bırakmaz işçisini. Ben dün akşam işten eve gelince annemle nasıl oturup 300 tane sigara böreği sarabildysem daha nice aileler var yemeklere boğuyor. Yalnız bırakmıyor.

Yani seçimler belediyeler işçinin umrunda değil..

Aynen pinoli pinoli m cok hakli.

Arkadasim su an sana uzaktan hak vererek destek vermekten farkli birsey aklimiza gelmiyor
Ama senin gelirse cekinmeden yaz... deneriz

Dün akşam gittim yine eşimin yanına. Yazık günah kıyamam yanmışlar resmen. Hatta bi ara dalga geçtim 'keşke güneş kremi getirseydim' diye. Artık bu duruma alıştık şakalaşıyoruz :KK43: Ceolar tarafından snırsam bir görüşme olmuş. Vardıkları sonuç şu,

'500 TL yatıralım hesaplarınıza, yarın iş başı yapın, ay sonunda da maaşlarınıza iyileştirme yapalım.' Tabiki kimse bunu kabul etmemiş. Etmemeliler bencede. Ağızlarına bal çalıp sonu gelmeyecek eminim.

Direnen arkadaşların 3 isteği var.
  1. Türk Metal kesinlikle gidecek, ve işçi kendi sendikasını kendisi seçecek
  2. Maaşlarında iyileştirilmeye gidilecek, hakettikleri ücret verilecek.
  3. Bu eylemden dolayı 1 kişi bile işten çıkarılmayacak.
  • Bu 3 maddenin yazılı imzalı olarak belgesini istiyorlar. Başka hiçbir sonuca olumlu yanaşmıyorlar.
  • Siyaseti öne süren arkadaşlar bu maddeler arasında siyasete dayalı birşey görüyorlarsa yazabilirler mi bende bilgilenmek isterim!
  • Bir arkadaş güvenliği sağlamaktan bahsediyor ve ben o arkadaşın kesinlikle işçi sınıfının safında olduğunu düşünmüyorum ve bunun içinde lütfen konumdan çık! Direnen arkadaşların yakınlarının eşlerinin sinirleriyle daha fazla oynama. Lakin herkez yeterince gergin ve bunalmış durumda.
  • Birde bir arkadaş daha devrimci çapulcu vs laflarını doğru bulmamış burada kimseye kelime anlamı kavramını anlatmakla uğraşamaycağım.

istekler mantıklı makul ve haklı
yazılı hale gelmeyen tüm sözler unutulmaya mahkumdur

Direnen arkadaşların 3 isteği var.
  1. Türk Metal kesinlikle gidecek, ve işçi kendi sendikasını kendisi seçecek
  2. Maaşlarında iyileştirilmeye gidilecek, hakettikleri ücret verilecek.
  3. Bu eylemden dolayı 1 kişi bile işten çıkarılmayacak.
  • Bu 3 maddenin yazılı imzalı olarak belgesini istiyorlar. Başka hiçbir sonuca olumlu yanaşmıyorlar.

istekleri çok mantıklı ve yapılamayacak şeyler değil ama bence türk metal asla gitmez gerek işçiler de gerek memurlar da hükümetin sözcüsü olan bir sendikayı ortadan kaldırmazlar.biz nasıl ki yıllardır memur-sen ya haklarımızı koru ya çek git diyoruz aynı durum işte.

umarım ikinci madde için adımlar atılır hak ettikleri ücreti alırlar.

ve üçüncü madde de şu anda belki medyanın gözü kulağı orada olduğu için işten çıkarmalar olmaz ama İnşallah bu olay unutulunca da kimse işinden olmaz.benim korkum bu.

çok mu karamsarım bilmiyorum ama ülkemde durum bu maalesef.ama yine de hepsinin yanındayız güçlü kuvvetli olsunlar güzel günler yakında İnşallah.

umarım işçilerimiz isteklerini elde ederler
sözde müslüman ülkeyiz ama "işçinin teri kurumadan hakkını vereceksin" hadisini unutmuş durumdayız
işçilerimiz sonuna kadar haklı
inşallah herşey istedikleri gibi olur

Merhaba canım, bizde direnen arkadaşlarımıza destek veriyoruz.
inşallah hakettikleri çalışma şartlarına en kısa sürede ulaşabilirler.

Greve katılan firmalar çoğalıyormuş; henüz üretimi durduramayanlar da diğer fabrikalara yiyecek içecek yardımı gönderi,yor; vardiya çıkışlarında buluşmalar ayarlanıyormuş.

Kolay gelsin tüm direnenlere

ne olcak bunların sonu yahu... Üzülüyorum valla hepsinin çoluğu çocuğu var.. Ya işten atılırlarsa ellerindekinden de olurlarsa.... Allah yardımcıları olsun...

Eskiden sevdikalar işçilerle birlikte işçilerin haklarini korumak için grev yaparmiş şimdi işçiler sendika gitsin diye grev yapiyor ne günlere kaldik.
Sendiklarin hepsi rant peşinde ben devlet memuruyum ilk atandiğimizda zorla kağit imzalatildi bize zorla malum sendikaya üye yapildik. Hatta çoğu arkadaş sendikaya üye oldugundan bile habersizdi.
İstifa ettim mutluyum artik bu ülkede sendikaciliğa inanmiyorum. Umarim işçilerimiz emekçilerimiz haklarini en kisa zamanda alirlar.

bugün gazetede bi haber gördüm doğru mu bilmiyorum

savcılık bazı grevdeki işçileri ifadeye çağırmış
anladığım kadarıyla fabrika yöneticileri şikayette bulunmuş savcılığa
işçileri bu şekilde sindirmeye çalışacaklar
inşallah direnmeye devam ederler de haklarını alırlar

Evet ben de okudum onu.Sindirme politikası...

Haber doğru..

Sonuna kadar destekliyorum..kapitalizm ile insanları sömürüyorlar..Tek dertleri kar elde etmek..Para para para..

4 günde 10.000 araba üretimi.. verdikleri 1500 tl maaş.. Yazık.. Emek hırsızları..

Aynı üretimi avrupa da yaptırsa kaç paradan maaş vermek zorundalar..Ama bizim halkımız cahil tamahkar nasıl olsa dimi???

helal olsun...

Şu asgari ücretlilerinde gözü açılıp yürüse bu ülke farklı yerlere gidecek..

HAK VERİLMİYORSA BÖYLE ALINMALI .... GREV EN TABİ HAKTIR. BİRAZ DA ONLAR KAYBETSİN...

ZARARLI ÇIKAR DİYENLER..KALİFİYE ELEMANI YETİŞTİRMEK EN AZ 1 YIL...

O İNSANLARI BİRAZ ZOR ÇIKARTIRLAR İŞTEN.

Avrupada araba üretim firmalarinda en düsük posisyondaki iscinin net ücreti 3000 euro , yilda iki defa da cift maas alir , kar dagitimi olur genelde 8000 euro yillik dagitilir , extra lari , mesai , kirlenme parasi da artisi ki insanlar burda bile grev yapiyor Tr de olsalar acaba neolurdu:S gerci bu sebepden dolayi dolayi cogu sanayi firmalari zaten isci haklari az olan ülkelere tercih etmeye basladi ,

bi arkadas da insanlar haklarini ararsa kötü sonuc olmazmi diye yazmis , yani insanlar bisey demedikleri icin bu durumda ve büyük firmalarin tercih ettigi kisimlar oluyor , hakkini arayan sesini cikaran ülkelerde bak nasillar gerci yavas yavas sessiz hakkini savunmayan veya savunamayan cografya ya kaciyorlar ama iste bazen biraz basini kaldircan, kanun cercevesinden ayrilmadan ..

Direnisle karistirilmamasi gerekiyor
desteğe gelen gruba saldirilmis sanırım biz gezici değiliz diye
bu şekilde zor ama umarım istediklerini alirlar

Eşinin ve diğer çalışanların zararı 1000-1500 tl olur ama o fabrikaların çalışmadığı, üretmediği her gün binlerce lira zararı oluyor. Ne dersek diyelim işçi olmazsa üretim olmaz. O kadar kişiyi bi anda da işten çıkaramazlar, yasal olarak böyle bi hakları yok. Toplu işçi çıkarmanın bile bi sınırı var. Ben muvaffak olacaklarına inanıyorum. Dualarımız onlarla. Keşke direniş cesareti tüm asgari ücret çalışanlarında olsa...
Ama nerde, siyasiler, bakanlar 'asgari ücret artarsa dükkanı kapatırsınız.'diyor ve halkımız buna inanıyor. Hatta asgari ücretle çalışan insan 'artmasın, ekonomi çöker.' bile diyebiliyor. Valla kardeş sen hakkını aramasan kimse aramaz. Ben de diyorum ki asgari ücret 500-600 olsun, bakalım o zaman ne yapacak bu papağanlar.
Eşine ve diğer çalışanlara bu yolda başarılar diliyorum...

Umarım emeklerinin karşılığını alırlar
Bu ülkede çok umutlu değilim ama en azından koyun olmayan birilerinin var olduğunu bilmek bile güzel
Darısı bizim özel sektörün başına
Dualarımız onlarla, inşa'allah başarırlar
Ailelerine sabır diliyorum

Istediginiz gibi anlayın bişey demiyorum grev yüzünden bende eşimde kayinpederim de olay çıkmasın diye fazladan çalışıyoruz ne için kim için biz hakkettigimizi alıyor muyuz Hayır ama tek derdimiz herkes iyi olsun kaç gündür kocamı göremiyorum siz yine gidebilir gorebilirsiniz

Yorumlardan birinde yalaka gruplardan Bahsedilmişti.
Herkes onuruyla gururuyla hakkını aramaya cesaret edemez. Birilerinin gözüne girmek için mesai arkadaşlarını satar.
Sizde haklısınız...

Merhabalar bayanlar. Gündemi takip ediyorsanız şuan Bursa da büyük bir eylem var. Eşim cuma gününden beri fabrika da direnişte. Daha hiç eve gelmedi. Onunla birlikte ben de çöküş içerisindeyim. Bir an önce hayırlısıyla olumlu sonuçlar olsa da eylemde olan herkez ailesine eşine çocuğuna kavuşsa :KK42:

Evet çok özlüyorum ama inanın bu dava çözülmedende eve gelsin istemiyorum. Hakkını arasın pes etmesin istiyorum. Vazgeçerse hayatı boyunca belki de ezilicek kendi vicdanıyla, arkadaşları tarafından. Doğru düşünüyorum diğmi? Herakşam iş çıkışı gidiyorum yanına 2 3 saat duruyorum fabrikanın orda.

Dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar bu direniş işçilerimize olumlu sonuçlar getirsin inşallah..
hep destek tam destek.

Şuan bütün haberlerde Tofaş işe başladı diyor. Yalan değil başladı :) 5000 kişinin üretimde çalıştığı fabrikada 1000 kişi işe başladı :) Eşim hala daha fabrika içerisinde direnişte. Etrafı tel örgülerle sarıldı. Seyyar wc getirildi. Fabrika dışındada içeridekilere destek oldukça büyük bir topluluk var. Yandaş medya, yalan haberler!

Tofaş ceo su dün toplantı yaptı ve işçilere diyor ki işimize sahip çıkalım ekmek teknemize sahip çıkalım. Aslında demiyorki beni batırmayın zenginliğimi sona erdirmeyin :) Sen önce işçinin yanında ol onu destekle ki o işçiler işine ekmeğine sahip çıksın..

Bizim canımm Türkiyemizde kafadaki hesap 'amaan işçimi yok 1000 tane çıkarsam 1000 tane daha alırım' olduktan sonra kalkınmak ne kelime. İşçi hep ezileccek hep başı önde gezicek. Fabrika şuan 7 gündür dehşet bir zararda hangi yeni eleman başlayacakta araba üretecek 5 yıllık elemanın yerine? bunun cvbını verebiliyormudur acaba kendine.