Bursa'da Grev. Eşimi özlüyorum ama eve de gelmesin

o tabirler kullanılınca savaşa mı gitmek gerekiyo komikse gül geç
güldüm geçtim zaten birde bilin istedim içimde tutamıyorum...ha bu arada TOFAŞ işçilerinin sonuna kadar da destekçisiyiz eş dost dolu eşimin birinci derece akrabalarıda orda...ama hakikaten..neyse sustum aksiyona meraklı milletiz tabi ben unuttum

aksiyon iyidir hareket berekettir derler

bu kelımelerden ndn bu kadar korkuyorsunuz ?

Tofaşta eşimin kuzeni calısıyor ama hıc duymadık grevi
sendika işindende cok anlamıyorum
özel sektörde calısıyoruz
Maaşlara zam alamıyorlarmı peki?

yorumları okuyunca cok morelım bozuldu acıkcası
develt memuru olmak vardı bu devırde ama
bende esımde yabancı fırmalarda calısıyoruz , ıyıde kazanıyoruz gercekten
aldıkları maaslar cok dusuk Allah yardımcıları olsun dılerımkı bır an once haklarını almayı basarırlar

İşçilerimizin yanındayız tabi ki ülkemizde işçi olmak çok çok zor.. Ben de işçi kızıyım zor şartlarda okuduk büyüdük , iki zenginin dudağı arasındaydı tüm hayatımız. Yıllarca özveri ile çalışan babam bir günde işsiz bi adam oldu.

Yoldas kelimesi batiyor. Cunku yoldas diyince otomatikman komunist olmus oluyorsun. Halbuki oz turkce kokenli bir kelime. Bunun siyasetle bi alakasi ya da heyecan yaratmayla en ufak bi alakasi yok. Uzucu yorumlar bunlar.

Gunlerdir herkes bu olaydan cok perisan konu sahibesi de oyledir eminim. Altina her kesimden yorum yapilmis. Yoldas grev vb. Kelimelere takilanlar olmus. Bir de buna gulup gecilmis.

Guluyorsaniz bunu kendinize saklayiniz. Konu sahibesi bu yorumlari birer birer okudugunda caninin yanacagini hesaba katiniz. Su hassas donemde boyle bir yorum, yoldas kelimesini kullanmaktan daha ve hatta katbekat itici olmustur.

Sevgili arkadasim sadece sabredin... daha guzel gunler gelecek emin olun...

parky yanlış düşünüyosun bence.onlar birer direnişçi çünkü haklarını elde etmek için günlerdir direniyorlar, sence öyle değil mi?

yoldaş zaten yol arkadaşı yola beraber çıkılan demek.kardaş gibi,karın arkadaşı demektir mesela kardeşte.e bu işçilerde yol arkadaşı değil mi grev için bu yola çıkmadılar mı? ne mahsuru var bu kelimenin.

devrim ise ille de savaşla kazanılan bir şey değildir,bir duruma baş kaldırmak,haksızlık için emek vermek de ufak çaplı bir devrim olabilir.

bence tamamen kavramlara yanlış anlam yüklemeden kaynaklanıyor senin tepkin.

aslında pek te tepki verdim sayılmaz kadesacığım ...sadece orda o insanlar haklarını ararken (sadece burası için geçerli değil bir çok sosyal medyada )bazı insanların klavye başında aranılan hakkı siyasi bir boyuta çekerek rant elde etmesi sinirimi bozuyor..yoksa evet onlar şu an direniyor ama internetteki heyecanlı tabakanın arzu ettiği tarzda bir direniş değil..

bilirsin bir gup vardır bu tür olaylardan nemalanmayı çok sever hatta daha da ileri gidip ortalığı da çok alevlendirirler.sen onlardan bahsediyorsun sanırım.

ama bu rahatsız olduğun kelimeler de bi şey yok yani tepki duymaya gerek yok.devrim,direnmek,bir yola baş koymak güzeldir :)

ha tepkin durumdan vazife çıkaranlara ise haklısın kimse işçinin hak mücadelesinden nemalanmaya çalışmasın elinden bişey gelen siyasi ya da sade vatandaş artık her kimse elini taşın altına koyuyosa koysun yaralı parmağa isesin

Dün akşam gittim yine eşimin yanına. Yazık günah kıyamam yanmışlar resmen. Hatta bi ara dalga geçtim 'keşke güneş kremi getirseydim' diye. Artık bu duruma alıştık şakalaşıyoruz Ceolar tarafından snırsam bir görüşme olmuş. Vardıkları sonuç şu,

'500 TL yatıralım hesaplarınıza, yarın iş başı yapın, ay sonunda da maaşlarınıza iyileştirme yapalım.' Tabiki kimse bunu kabul etmemiş. Etmemeliler bencede. Ağızlarına bal çalıp sonu gelmeyecek eminim.

Direnen arkadaşların 3 isteği var.
  1. Türk Metal kesinlikle gidecek, ve işçi kendi sendikasını kendisi seçecek
  2. Maaşlarında iyileştirilmeye gidilecek, hakettikleri ücret verilecek.
  3. Bu eylemden dolayı 1 kişi bile işten çıkarılmayacak.
  • Bu 3 maddenin yazılı imzalı olarak belgesini istiyorlar. Başka hiçbir sonuca olumlu yanaşmıyorlar.

• Siyaseti öne süren arkadaşlar bu maddeler arasında siyasete dayalı birşey görüyorlarsa yazabilirler mi bende bilgilenmek isterim!
  • Bir arkadaş güvenliği sağlamaktan bahsediyor ve ben o arkadaşın kesinlikle işçi sınıfının safında olduğunu düşünmüyorum ve bunun içinde lütfen konumdan çık! Direnen arkadaşların yakınlarının eşlerinin sinirleriyle daha fazla oynama. Lakin herkez yeterince gergin ve bunalmış durumda.
  • Birde bir arkadaş daha devrimci çapulcu vs laflarını doğru bulmamış burada kimseye kelime anlamı kavramını anlatmakla uğraşamaycağım.

Ve şuan Bursa'da bütün belediyeler seferber olmuş durumda yardım için. Eminim ki bu yardımlar seçimlere kadar sürücek. Seçimlerden sonra yardım konusunda umudum yok. Zaten benim işçimde seçimleri düşünerek yada yardımları düşünerek kalkışmadı bu duruma. Aileler yakınlar sağolsun yalnız bırakmaz işçisini. Ben dün akşam işten eve gelince annemle nasıl oturup 300 tane sigara böreği sarabildysem daha nice aileler var yemeklere boğuyor. Yalnız bırakmıyor.

Yani seçimler belediyeler işçinin umrunda değil..

Arkadaşım sen yeterince gergin ve üzüngünsün zaten. Çoğunluk olarak yanındayız. 1-2 tane çıkıntı bir yerde illaki olur. Bir de bu tarz şeylerle daha da gerilmeyin.

çok doğru anlamışsın hayatım terimlerin günahı yok gerçekten ama ülke mantığı ortada cılkı çıktı mı her yerde çıkıyor bu sebeple siyasete kaymadan kaçam ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…