Bursa'da Grev. Eşimi özlüyorum ama eve de gelmesin

Tam da zamanında yapılıyor grev. Yemişim seçimi hak almanın vakti mi olurmuş?
Mv adayları beleş hayatlarına sorunsuz kavuşsunlar diye grev mi ertelenir?
İşsiz kalacaklarını sanmıyorum. O fabrikayı iyi bilirim, üstelik her şey sendikanın işgüzarlığı yüzünden büyüdü yoksa işçilerle fabrika yönetimi görüşmüşlerdi ve işçilerden Fransa'daki genel merkezle görüşmek için süre istenmişti. Öyle bir markanın işçi tasviyesi yapması demek özellikle Avrupa'da itibarının iki paralık olması demek. O kadar kolay değil o işler.
Diyelim ki oldu öyle bir şey; 1300 liraya o bölgede her yerde iş var, en azından onurlarıyla haklarını arıyorlar.

Aynı fabrika değil 3 ayrı fabrika. Güvenlik sağlamak diyince ne anlıyorsunuz

Güvenlik görevlisi misiniz? Siz de haklarınızı arasanız fena olmayacak? Güvenlik sağlamak deyince başka bişey anlamadım ben. Mühendislik okuduysanız yazık olmuş. Haklarınızı hiç savunamadınız galiba. Ben de mühendisim. Bir bakım tesisinde kendi işimi yapıyorum. 500 teknisyenle bir arada çalışıyorum. Keşke bizim de sendikamız olsa :)

Siz daha fazla çalışmayın, eşinizi görmeyin diye işçiler haklarını aramasın mı?

Çözümünüz bu mu?

Mühendis olarak fabrikada çalışsa idiniz, üretimde hata var diye fabrikayı mı kapatacaktınız?

O halde kimse malım çalındı diye polise de gitmesin, polisler fazla mesai yapıyor. Hayatımda böyle saçma bir şey duymadım.

Konu ne olursa olsun, ''ezilenlere karşı ezenlerin yanında duran ezilenler'' dünyanın en itici grubudur.

Size elinizdeki ile yetinmek öğretilmiş ne güzel bir de hakkını aramak öğretilse imiş tam olacakmış.

eşinizi, arkadaşlarını, sizi onurlu direnişiniz nedeniyle kutluyorum, grevde haklarını alacaklarına da inanıyorum, sınıf bilinci budur işte.haberlerde izledikçe insan orada olmak istiyor onlara dışarıdan da olsa destek vermek istiyor.

bugün bir kız ile babasının demir parmaklıklar ardından hasret gidermesini izledim burnumun direği sızladı umarım hakettiklerini alırlar sonuna kadr devam etsinler

Allah yardımcınız olsun. Benim eşimde dün destek için oradaydı. Bursa gibi bir sanayi şehrinde çalışma şartları çok daha iyi olmalı. İnşallah istediklerini alırlar.

bir takım sözler verilmiş ama direnişçiler bunu yazı ile garantileyin deyince yine anlaşamamışlar.
Demek ki sözlerini tutmayacaklardı.
Sakın pes etmesinler .Sizden yani ailelerinden destek gelirse eninde sonunda kazanırlar.Hepiniz rahat edersiniz.Pes etmek yok.

Hayırdır.İşverenler akrabanız mı olur?
Ben de direk o bölümü aldım hafızama 'DEVAM EDERLERSE BAŞLARI YANACAK' bu ne ya cahil pasif zihniyet sizin hep başımız yanacak aman yapmayalım susalım ya kötü olursa gibi güvensiz zihniyetlerniz yüzünden bir adım ilerliyemiyoruz ya korkmayın artık sesler duyulsun.
Darısı taşeron işçilerin başına inşallah duyarlı insanlar sayesin de güzel şeyler de olucak....

grev ,lokavt bunlar yasal haklardır..insanlar haklarını sonuna kadar aramalıdır da bazı arkadaşların direnişçiler devrimciler yoldaşlar diye bu işin mokunu çıkarması acayip komik...düzenli birlikleri kurup savaşa gitmiyor bu insanlar olması gereken fakat verilmeyen haklarının peşinde koşuyorlar ,işi itici hale getirmeyin bir zahmet.

o tabirler kullanılınca savaşa mı gitmek gerekiyo komikse gül geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…