Bursa'da Grev. Eşimi özlüyorum ama eve de gelmesin

Sonuna kadar destekliyorum.. Sizi de çok takdir ettim bu zor gününde eşinizin yanındasınız. Ben de az çok biliyorum bu durumu. 4 senedir çalışan 1300 alıyor, yazık günah değil mi bu insanlara.. Eve gelince yorgunluktan oturduğu yerde uyuyorlar.. Hakettikleri ücret asla bu değil.. Asla vazgeçmesinler.

peşpeşe iki grev haberi geldi ve yorumlara çok şaşırdım doğrusu. aile hekimleri
saati 3 liradan tutacakları 40 saatlik mesailerine ek olan hafta sonu nöbetlerine karşı grev yapacaklarını duyurdular(çünkü yeni yönetmeliğe göre nöbete gitmeyen aile hekiminden 20 ceza puanı kesilecek ve 5 nöbete gitmeyen aile hekiminin aile hekimliği fesh edilecek) yorumları okuduğumda o kadar düşmanca gördüm ki yorumları cvp versem linç edileceğimden cvp bile vermedim. ama işçilerin grevinde herkes arkalarında. gerçekten türkiyede doktora bakış çok fena bunu anladım burdan. ve istediklerini elde etmişler dedim. sonuçta doktora yüzde 50 zam yaptık diye bas bas bağırdılar haberlerde(saati 3liradan4.5 a çıkardıkları için) bunun tek amacı doktora olan kini artırmaktı diye düşünmüştüm. keza öğretmenler üzerinden de buna benzer politikalar hissediyorum
inşallah eşinin ve tüm işçilerin ve aynı zamanda hakkını alamayan her geçen gün daha fazla angarya yüklenen iş tanımları bile olmayan aile hekimlerinin de, öğretmenlerin de içinde olmadığım için bilmediğim diğer meslek gruplarının da hakları en kısa zamanda düzelir. Allah sabır versin bu süreçte size

Pokahontass İnşallah istediklerini alırlar.Hepsi evlatları ve eşleri ferah içinde yaşasınlar diye yapıyorlar bu eylemi çocuklarına daha iyi imkanlar sağlamak için inşallah hayırlısıyla tatlıya bağlanır ve kazanırlar.Malesef artık ekmek aslanın midesinde gerekirse midesini söküp almak lazım eşiniz çok şanslı sizin gibi anlayışlı eş olduğu için çok zor şartlardalar lakin varlıgınız bile herşey unutturur.Herdaim eşiniizn yanında olun hak verilmez ,hak kazanılır.

benim eşimde grevde canım 3 gündür göremiyorum

Evet şakşakçı sendikalar yüzünden neler oluyor bu ülkede. Mesela 301 can gitti! Adamları göstermelik yönetimden çektiler. Sonra ki seçimde basına bile!!! kapalı bir seçim yapıldı.

Yaradan alin teriyle ekmeginin pesinde olan esiniz ve esiniz gibi iscileri, kapida heyecanla sag salim eve donusunu bekleyen sizi ve diger isci eslerini, cocuklarini korusun. Hepimizin yuzune baksin... helal olsun size ...

Sendikaların hepsi yalaka, hepsi satılmış !

Siz isten cikaracak bilmem ne haberlerine itibar etmeyin. esinizi sonuna kadar destekleyin. Yalakalikla geberene kadar calistirilip 1500 maas alacagina onuruyla direnisini yapiyor esiniz. Bunda utanilacak korkulacak hicbirsey yok. Helal olsun size...

Haklı davalarının, onurlu eylemlerinin yanındayız emekçi kardeşlerimizin. İşlerini kaybetselerde onurlarını kaybetmeyecekler arkadaşım. Umarım her şey beklentileri düzeyinde olur.

insanlar haklarını istiyor siz seçim diyorsunuz. ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler.haklısınız ....
Istediginiz gibi anlayın bişey demiyorum grev yüzünden bende eşimde kayinpederim de olay çıkmasın diye fazladan çalışıyoruz ne için kim için biz hakkettigimizi alıyor muyuz Hayır ama tek derdimiz herkes iyi olsun kaç gündür kocamı göremiyorum siz yine gidebilir gorebilirsiniz

Sizlerin görevi ne ki olay çıkmasın istiyorsunuz? Olay çıkarsa size ne olacak? Aynı fabrkada 3 kişi olduğunuza göre bu işçilerle aynı düzeyde değilsinizdir diye düşünüyorm.

Yılbaşında gelecek üç kuruş zammı hevesle beklemenin tadını bilmeyenler hiç konuşmasın.

harbiden sizin göreviniz ne grev kırıcılık mı

Aynı fabrika değil 3 ayrı fabrika. Güvenlik sağlamak diyince ne anlıyorsunuz

Bakın bende mühendis olduğum halde 3 kuruşa başka is yapıyorum sırf ev gecindirmek için 1 kurusun değerini bilirim. Beni yargilamayin hayatımı şu an bugün dün ne yaşadım ne yaşıyorum eşim aynı şekilde bilemezsiniz

Aynı fabrika değil 3 ayrı fabrika. Güvenlik sağlamak diyince ne anlıyorsunuz

sen ne anlatmak istiyorsun daha açık yazsan yanlış anlaşılmaların önü kapansa, güvenlik sağlamak neden sizin göreviniz ya da ne yapıyorsunuz mesela bunu sağlamak için, aynı amaç için orda toplanan insanların birbirine bişey yapma tehlikesi mi var yoksa greve katılmayanlar mı bişey yapacak, nedir

Devam ederlerse daha çok başları yanacak

ilk mesajın tepedeki olmasaydı daha sağlıklı olurdu inandırıcı olurdun, o yorum tamamen grev kırıcı söylemi çünkü

Seçim öncesi olması insanın aklına başka şeyler getiriyor değil mi

Seçim öncesi işçilerin kitlesel bir grev için cesaretlenmesinde bozulacak bir büyük oyun aramaya gerek yok. Sebebi yerel seçimler öncesi gecekonduların artmasıyla aynı. Partilerin alt gelir grubunun menfaatlerini önemsediği tek zaman bu çünkü.

ama burda problem grev yapanda mı ? greve sebep olan durumda mı ? yani siz fazladan mesaiyi grev yapanlar yüzünden yaşamıyorsunuz. sizin Dediğiniz gibi olsa kimse hiç bir şeye ses çıkarmaması lazım . Anlıyorum sizi ama burda Hakkını arayana yeter arama demek doğru değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…